به گزارش گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان؛ به نقل از روابط عمومی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، در دیداری که با هدف گفتگوهای نهایی جهت الحاق جمهوری اسلامی ایران به اتحادیه جهانی سردفتران و در راستای دیدارهای دو جانبه قبلی برگزار شد، رئیس سازمان ثبت با اشاره به وسعت جغرافیایی کشور و فعالیت 7 هزار و 300 دفتر اسناد رسمی، قریب به 40 هزار شاغل در این بخش و صدور سالانه بیش از 20 میلیون سند رسمی در ایران گفت: نظام سردفتری ایران سابقهای بسیار طولانی دارد و به موجب قانون ثبت اسناد و املاک، به طور مشخص از سال 1310 تاسیس شده است.
تویسرکانی با تشریح قوانین و آئین نامههای مرتبط با سازمان ثبت و دفاتر اسناد رسمی، نظام ثبتی و سردفتری ایران را یکی از با سابقهترین و در عین حال پیشروترین نظام ثبتی عنوان کرد و اظهار کرد: اقتدار و اهمیت نظام سردفتری و ثبت رسمی در ایران از بسیاری از کشورها حتی کشور فرانسه هم بالاتر است.
وی ادامه داد: در ایران سندی که یک سردفتر امضاء میکند در حکم رای دادگاه بوده و معنایش این است که این سند رسمی در صورت اختلاف بدون رسیدگی قضایی توسط ادارات اجرای سازمان ثبت به اجرا گذاشته میشود و نیازمند رسیدگی در محاکم قضایی نیست.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور افزود: حاکمیت برای سند رسمی اعتبار قائل است و به همین جهت قوه قضائیه ناظر و پشتیبان نظام سردفتری است.
تویسرکانی با ابراز امیدواری از اینکه اتحادیه جهانی سردفتران بتواند به رسالت اساسی خود که در حقیقت اعتبار بخشی به توافقات ایجاد شده بین مردم در سراسر جهان است عمل نماید، گفت: ما معتقدیم این اعتبار بخشی به توافقات در سطح کلان و به نظم بیشتر جوامع منجر میشود و مردم به نحو جامع و کامل این امر را بپذیرند که اگر با یکدیگر توافقی کردند نمیتوانند به راحتی از آن خارج شوند؛ البته در قوانین و فرهنگ و اعتقادات ما نیز نقض عهد بسیار مذمت شده است حال این توافقات چه در حوزه مراودات مردم باشد یا حتی بین دولت ها.
وی افزود: به همین جهت هست که مردم ما امروز دولت آمریکا را به عنوان یک دولت نامطلوب میشناسند چرا که به شکل بسیار نامطلوبی به راحتی به خودش اجازه میدهد که نقض عهد کند و از توافقات بین المللی با بیان اینکه ما قدرتمند هستیم خارج گردد و طبیعی است ادامه این روند باعث هرج و مرج در دنیا خواهد شد.
" فرانتس لئوپلو" رئیس کمیسیون همکاریهای بین المللی اتحادیه جهانی سردفتران نیز با بیان اینکه در این دیدار اطلاعات جامعی از وضعیت نظام ثبتی و سردفتری ایران بدست آورده ام گفت: همه تلاش این کمیسیون برای عضویت ایران در اتحادیه جهانی سردفتران بکار گرفته میشود چرا که فکر میکنیم ضمانت اجرایی سند رسمی در ایران نسبت به سایر کشورهای دنیا از استحکام بیشتری برخوردار است.
وی خاطرنشان کرد: در رابطه با بدعهدیهای آمریکا و نامتعارف بودن سیستم حقوقی این کشور نیز با شما موافقیم و خوشبختانه آمریکا عضو اتحادیه جهانی سردفتران نیست و ما هم موافق عضویتش در این اتحادیه نیستیم.
در این دیدار که نایب رئیس، دبیر و کارشناس کمیسیون همکاریهای بین المللی اتحادیه جهانی سردفتران نیز در آن حضور داشتند ضمن پشتیبانی از الحاق ایران به اتحادیه جهانی سردفتران، مقرر شد بررسی نهایی و تسریع در عضویت ایران در این اتحادیه در دستور کار قرار گیرد.