به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، ششمین روز از سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر با حواشی به شدت فراوان و گاهاً ناراحت کننده در پردیس سینمایی ملت و یا همان کاخ رسانه برای اهالی رسانه و خبرنگاران روبرو بود.
برخورد نادرست برخی هنرمندان با اهالی رسانه و پاسخ ندادن به سوالات، مدیریت اشتباه محمود گبرلو در نشستهای خبری و ایجاد تنش از سوی وی، جلوگیری از ورود سرویسهای نقلیهای که تحت قرارداد با خود جشنواره هستند به محوطه، جلوگیری از حضور خبرنگاران در محل گفتوگو که در روز ششم به قانونی جدید مبدل شد و بسیاری اتفاقات دیگر روز ششم فجر را به بدترین روز آن مبدل کرد.
علاوه بر حواشی تمام نشدنی روز ششم جشنواره، این روز از لحاظ اکران فیلم شاهد بدترین فیلمهای جشنواره تا به امروز بود. سه فیلمی که اکثرا شاهد ترک مخاطبان از سالن در حین اکران بودند و موضوع تا جایی پیش رفت که آخرین فیلم با حضور حداقلی خبرنگاران در سالن نشست و زمان اکران روبرو شد.
روز ششم از همان نشست اول یعنی نشست خبری فیلم سینمایی یلدا ساخته مسعود بخشی به حاشیه کشیده شد. اکثریت خبرنگاران به نوع اجرا و انتخاب سوالات از سوی محمود گبرلو اعتراض داشتند.
این نشست تا جایی به حاشیه و جنجال رفت که بسیاری از خبرنگاران در یک راستا اعتراض خود در برابر انتخاب چینشی سوالات از سوی محمود گبرلو را برخلاف عرف رسانه دانستند. بی نظمی در نشست هایی که محمود گبرلو اجرای آنها را بر عهده داشته پیش از این نیز اعتراضات فراوانی را به همراه داشت.
از سویی برخورد نادرست علی مصفا تهیه کننده فیلم یلدا به چند تن از خبرنگاران بار دیگر اعتراضات را به وجود آورد. وی به جای پاسخگویی به سوال خبرنگاران آنها را ناآشنا سینما و جریان تولید اثر متهم کرد.
این روند در قبال فیلمی رخ داد که اکثریت اهالی رسانه سالن آن ترک کرده بودند. فیلم سینمایی یلدا به اذعان اکثریت اهالی رسانه یکی از ضعیف ترین آثار این دوره از جشنواره به جای تاثیرگذاری در درامی تراژیک تبدیل کمدی سطحی شده بود.
حاشیه دیگر روز ششم به اعتراض بسیاری از خبرنگاران نسبت به برنامه زمان بندی جشنواره فیلم فجر در روز ششم بر میگردد. در حالی که خبرنگاران و عکاسان همچنان مشغول نشست خبری هستند زمان پذیرایی به پایان و بیشتر خبرنگارانی که به کار خود مشغولند از این اتفاق باز می مانند.
این در حالی است که مسئولین پذیرایی اعلام کردند که برنامه از سوی دبیرخانه به آنها داده شده است. اما نکته عجیب آنجاست که زمان بین فیلم ها و نشست ها تنها چند دقیقه است. البته این مشکل باز هم به محمود گبرلو و تاخیر در زمان برگزاری نشست بی ربط نیست. مجحریان دیگر نشست تنها نیم ساعت برای این اتفاق زمان قرار می دهند اما گبرلو بنا به تشخیص شخصی تا شروع فیلم بعدی نشست را ادامه داده و آن نیم ساعت استراحت را از اهالی خبر می گیرد.
اما چهره اصلی حاشیه ساز روز ششم جشنواره فیلم فجر در دوره سی و هفتم بدون شک محمود گبرلو بود. گبرلو از همان نشست دوم نشست نشان داد که نمی تواند برنامه را اگر اندکی به حاشیه کشیده شود کنترل نماید. علاوه بر آن نبود زمانبندی مناسب از سوی وی و اتلاف وقت فراوان به همراه سلیقه خواندن سوالات داد اهالی رسانه را درآورد.
این مساله تا جایی پیش رفت که تعدادی از خبرنگاران ایستاده اعتراض خود را با صدای بلند در سالن نشست به گبرلو اعلام کردند. بعد از برخورد یک طرفه علی مصفا که این روزها در تهیه کنندگی ورود پرتعداد اما کم کیفیتی داشته، فردین خلعتبری دیگر چهره هنری بود که تاب نقد را نمی آورد.
خلعتبری در نشست خبری فیلم یلدا به هر سوال که از هر کدام از هنرمندان پرسیده می شد در هر زمینه ای واکنش نشان می داد و فریادهای بلند خود پاسخ را به نحوی میداد که ادامه کار هم از دست خبرنگار و هم از گبرلو که مدتها پیش قافیه را باخته بود خارج میشد.
اما حاشیه به اینجا ختم نشد و در انتهای نشست با اقدامی خلق الساعه از سوی ستاد جشنواره فیلم فجر از ورود خبرنگاران به بخشی که هر شب در آنجا مصاحبه صورت می گرفت جلوگیری شد. این اقدام به شدت مورد اعتراض خبرنگاران قرار گرفت به نحوی که از تعداد بالای بازیگران فیلم یلدا هیچکدام با اهالی رسانه به گفت و گو ننشستند.
یکی دیگر از حاشیه های امروز جشنواره میتوان به ممانعت ورود سرویس های ایاب و ذهاب (مورد قرارداد با جشنواره) که کارت آن به خبرنگاران داده شده به محوطه اشاره کرد. به این صورت که خبرنگاران باید مسیر نسبتا زیادی را برای سرویس به صورت پیاده طی می کردند. این در حالی است که تا دیشب برای ورود آنها هیچ موردی وجود نداشت و این نیز اقدامی خلق الساعه در روز ششم بود.