رویداد اختتامیه یازدهمین دوره جشنواره وب و موبایل ایران در روزهای 25 و 26 بهمن ماه برگزار شد و برندگان این دوره هم مشخص شدند. در این رویداد، علاوه بر مدیران استارتآپها و دولتمردان، چند سخنران دیگر هم از دادستانی کل کشور، اتاق بازرگانی ایران و مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشتند. سخنرانی این افراد در جشنواره وب و موبایل ایران حکایت از آن داشت که حالا فارغ از دولت، بدنه حاکمیت نیز با اکوسیستم استارتآپی ایران همراه شده است.
«محمدجواد آذری جهرمی» وزیر ارتباطات که در ابتدا حضورش در رویداد لغو شده بود، در میانه روز دوم به همراه خانوادهاش به جشنواره وب و موبایل ایران آمد و سخنرانی کوتاهی همراه با بازدید از غرفه استارتآپها داشت.
او فعالیتهای استارت آپی را یک سیستم در حال توسعه خواند که علی رغم مشکلات بیشمار پیش رویش در حال گسترش است. جهرمی آینده بهتر ایران را در گروی جوانان دانست و تاکید کرد که وزارت ارتباطات برای هموار کردن راه آنها تلاش خواهد کرد. او همچنین از عبارت «ژن معیوب» به جای «ژن خوب» استفاده کرد و گفت:
«در شرایطی که اوضاع اقتصادی و توسعه کشور خبرهای بد بسیاری از فساد و اختلاس و فعالیت ژنهای معیوب برای کارچاق کنی برخی مفسدان اقتصادی را به گوش ما میرساند، فعالیت جوانان نور امیدی در این عرصه است.»
«میلاد احرام پوش» هم بنیان گذار جشنواره وب و موبایل ایران با اشاره به اینکه دو هزار و 800 اپلیکیشن و دو هزار و 400 سایت در یازدهمین جشنواره ثبت شده، این جشنواره را بزرگترین عرصه رقابت بین وب سایت ها و اپلیکیشن های فارسی دانست و گفت:
«80 درصد اپلیکیشن ها بر روی پلتفرم اندروید و عمده بازار در دست این پلتفرم است. این در حالی ست که نباید فراموش کنیم کاربران iOS کاربران پول سازی هستند و می توانند شما را برای سایرین تبلیغ کنند و نباید نادیده گرفته شوند.»
احرامپوش با اشاره به اینکه امسال برای بار دوم در جشنواره تعداد اپلیکیشن ها از سایت ها بیشتر شده است، خبر داد که در سال جاری رویکرد جشنواره حمایت از کسبوکارهای شهرستانی بوده است:
«از امسال بخش جدیدی به جشنواره اضافه شد و آن هم حمایت از کسانی است که نیاز به آموزش دارند و در نخستین قدم43 میلیون تومان برای مدارس شیرآباد در سیستان و بلوچستان جمع کردیم که با آن شش مدرسه تجهیز خواهد شد و شروع خوبی برای این حرکت خواهد بود و با همکاری جمعی پروژه های بیشتری تا جشنواره بعدی خواهیم داشت.»
«شایان شلیله» بنیان گذار جشنواره وب و موبایل ایران نیز در سخنرانی خود از مشکلات استارتآپها گفت. او تاکید کرد که استارتآپها به دنبال معافیت مالی نیستند و از سازمان مالیات کشور خواست معادلات مالیاتی برای استارتآپها را بر اساس قوانین 70 سال پیش انجام ندهد.
شلیله همچنین در انتقاداتی که برخی کاربران نسبت به قرار دادن اپلیکیشن روبیکا به عنوان یک پل بین رای دهندگان و این مسابقه داشتند نیز گفت:
«ما هیچ سالی با همه روش هایی که وجود داشت به رای یک میلیونی نرسیده بودیم. اگر به روبیکا به دید کسب و کار نگاه کنیم اتفاق بدی نبوده است. با روبیکا زمینه ورود استارتاپ ها به صداوسیما باز شده و این اپلیکیشن واقعا نزدیک به 25 میلیون کاربر دارد.»
«رضا الفت نسب» دبیر جشنواره وب و موبایل ایران و عضو هیات مدیره اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی نیز با اشاره به مسئولیتهای اجتماعی جشنواره اعلام کرد که قصد دارند فعالیتهای آموزشی را با محوریت مناطق محروم را انجام دهند که در این راستا با همکاری فعالان اکوسیستم برای رفع مشکل مدرسه شیرآباد مبلغ 43 میلیون تومان جمع آوری شده است. او در همین رابطه خبر داد که بنیاد مسئولیتهای اجتماعی کسبوکارهای اینترنتی در حال ثبت است:
«در حال ثبت بنیاد مسئولیتهای اجتماعی کسب و کارهای اینترنتی هستیم و درخواست داریم افرادی که به این فعالیت ها علاقه مند هستند در کنار هم قرار گیریم و در مناطق مرحوم در حوزه آموزش کار کنیم. امیدواریم با مشارکت یکدیگر در این بنیاد کارهای خوبی انجام دهیم.»
«جواد جاوید نیا» معاون فضای مجازی دادستانی کل کشور و دبیر کمیته فیلترینگ، با اشاره به اینکه نباید با استارتآپها فقط به صورت قهری برخورد کرد و بلکه برخورد حمایتی نیز لازم است، به نقش توان صنعت فناوری اطلاعات کشور برای رسیدن به شکوفایی کشور تاکید کرد و گفت:
«هدف ما این است که بتوانیم هرچه بیشتر تسهیل کننده باشیم. سعی کردیم ارتباط مستقیمی با فعالان بخش های مختلف برقرار کرده و به منظور حمایت از صنایع داخلی و استارتاپ های داخلی، در نخستین گام در شبکههای اجتماعی داخلی ID مستقیمی ایجاد کرده ایم و فعالان این حوزه می توانند هرگونه مسئله، مطلب و انتقادی را مطرح کنند.»
جاویدنیا باور دارد که اهمیت استارتآپها چیزی کمتر از اهمیت صنعت موشکی کشور نیست و آنها را مهمترین عنصر در فاصله گرفتن از اقتصاد نفتی و ایجاد اشتغال دانست.
«حسین سلاح ورزی» نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران نیز تاکید کرد که در کشور ما درک درستی از ظرفیت حقیقی و اثرات فعالیت های اینترنتی وجود ندارد. او باور دارد که باید در چارچوب توسعه ملی به این مقوله پرداخت تا اصلاح نگرشی در این موضوع بوجود بیاید:
«واقعیت این است که کشور ما در شرایط خاصی از نظر اقتصادی قرار دارد و وضعیت اقتصاد اصلا خوب نیست. تمام محاسابات کلان نشان می دهد تا سال 1400 نرخ تشکیل سرمایه نمی تواند اشتغال و شرایط مناسب اقتصادی را به همراه داشته باشد و تنها مسیری که شاید امکان تحرک اقتصادی در کشور را دارد بخش خدمات و ICT است.»
«احسان قاضی زاده هاشمی» رئیس فراکسیون فضای مجازی مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه جوانان در اکوسیستم مشغول به کار هستند، بهره گیری درست از این دوران جوانی را به نفع اقتصاد کشور خواند. وی با اشاره به اینکه دنیای آینده دنیای اینترنت و فضای مجازی است، گفت: «نگاه به فضای مجازی در کشور ما متفاوت است؛ ما نباید نگاه تهدیدنگر به این فضا داشته باشیم و باید واقعیت ها را ببینیم.»
هاشمی عنوان کرد که قوانین امروز کشور در حوزه فضای مجازی به هیچ وجه به روز نیستند. او عنوان کرد که قوانین نرم و سخت در مبحث قانونگذاری وجود دارد که قوانین فضای مجازی باید از نوع نرم باشد. به گفته او، فراکسیون فضای مجازی در مجلس تشکیل شده است تا برای به روز بودن همین قوانین در حوزه فضای مجازی تلاش کند.
گفتنیست یازدهمین جشنواره وب و موبایل ایران با حمایت شاتل موبایل برگزار شده است؛ اپراتوری که در طول برگزاری همین رویداد به معرفی خدمات و دستاوردهای خود در صنعت ارتباطات نظیر تجربه حقیقی همگرایی خدمات ثابت و همراه (FMC)، پوشش سراسری 3G و 4G با اتصال به سه شبکه FD و TD و سرویس انتقال باقیمانده بسته اینترنت به دوره بعدی پرداخت.