ماهان شبکه ایرانیان

رئیس مرکز تحقیقات آلرژی علوم پزشکی مشهد اعلام کرد

رشد ارجاع به مقالات مرکز تحقیقات آلرژی/استفاده از مواد غذایی سریع‌پز از عوامل افزایش آلرژی

رئیس مرکز تحقیقات آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، از رشد ۱۴ درصدی ارجاع به مقالات تولیدشده توسط اعضای این مرکز در دو سال اخیر خبر داد

رشد ارجاع به مقالات مرکز تحقیقات آلرژی/استفاده از مواد غذایی سریع‌پز از عوامل افزایش آلرژی

رئیس مرکز تحقیقات آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، از رشد 14 درصدی ارجاع به مقالات تولیدشده توسط اعضای این مرکز در دو سال اخیر خبر داد.

‌به گزارش به نقل از ایسنا، دکتر فرحزاد جباری آزاد با بیان اینکه در دو سال اخیر 58 مقاله توسط اعضای این مرکز در زمینه آلرژی و بیماری‌های مرتبط و راهکارهای درمانی آن در مجلات معتبر نمایه شده در پایگاه‌های علمی بین‌المللی شامل ISI ،SCOPUS و PUBMED به چاپ رسیده است، اظهار کرد: انجام تحقیقات بنیادین و کاربردی در زمینه‌های اپیدمیولوژی، پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری‌های آلرژی با تمرکز بر شیوه‌های نوین و با استفاده از آخرین دستاوردهای علمی، تولید علم در زمینه بیماری‌های آلرژی با تکیه بر توان علمی اساتید و محققان دانشگاه و همکاری با مراکز علمی معتبر داخل کشور بویژه مراکز تحقیقات مصوب دانشگاه علوم پزشکی مشهد از جمله رویکردهای این مرکز تحقیقاتی است.

دانشیار گروه ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: در دو سال گذشته یازده طرح تحقیقاتی در این مرکز مصوب شده است که از آن جمله می‌توان به طرح‌های تحقیقاتی با عنوان "بررسی مقایسه‌ای گزارشات آنتی بادی ضد فاکتور 9 و 8 انعقادی در افراد هموفیل آ و ب: بررسی مروری نقلی"، "بررسی نقش میانجی‌گرانه راهبردهای نظم‌جویی شناختی هیجان در رابطه نیمرخ روان‌شناختی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به رینیت آلرژیک"، "بررسی اثر ویتامین D بر فراوانی سلول‌های Treg در بیماران مبتلا به درماتیت آتوپیک و گروه کنترل و تأثیر کنترل آلرژی در بهبود سردردهای میگرنی" اشاره کرد.

جباری آزاد با بیان اینکه آلرژی یک بیماری حساسیتی است که به دنبال آن سیستم ایمنی بدن نسبت به عواملی که نباید به آن پاسخ دهد؛ پاسخ‌های بیش از اندازه داده و این رفتار منجر به بروز بیماری در فرد می‌شود، تصریح کرد: عوامل محرکه این بیماری بیشتر عوامل محیطی مانند پولن ها در درختان، چمن‌ها، علف‌های هرز، انواع حیوانات، غذاها، داروها و آب و هواست.

این محقق دانشگاه علوم پزشکی مشهد، افزود: یکی از بیماری‌های ایجاد شده در زمینه آلرژی‌ها، آسم آلرژی است که با علائمی چون سرفه، تنگی نفس و خس خس سینه خود را نشان می‌دهد؛ این بیماری منجر به اختلالات فعالیتی و استراحت در فرد شده و فعالیت روزمره و یا خواب شبانه بیمار را دچار مشکل می‌کند.

جباری آزاد تصریح کرد: گاه بیماری با علائم التهاب بینی مانند عطسه، آبریزش و خارش بینی و چشم، گلو درد، سرفه، اشک و… خود را نشان داده که در برخی موارد فصلی و گاه دائمی است.

رئیس مرکز تحقیقات آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: "اگزما" از دیگر مواردی است که همراه با بروز بیماری آلرژی خود را نشان می‌دهد. اگزمای شیرخوارگی یا اگزمای آتوپی؛ با ضایعات جدی خارش دهنده و آزار دهنده از شیرخوارگی آغاز می‌شود و تا سنین بالا ادامه پیدا می‌کند.

وی تاکید کرد: این ضایعات بیشتر از ناحیه صورت و گردن و در موارد شدیدتر در قسمت‌های آرنج و پشت زانو بیمار را درگیر خواهد کرد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، خاطر نشان کرد: علامت مهم اگزما خارش شدید است؛ به نحوی که فرد را بی‌قرار و به دنبال آن التهاب، چرمی شدن، ضخیم شدن، قرمزی و برجستگی‌های تاول مانند بر روی پوست را به دنبال دارد.

این محقق دانشگاه علوم پزشکی مشهد آلرژی غذایی را نوعی دیگر از بیماری‌های خانواده آلرژی‌ها دانست و اظهار کرد: برخی افراد نسبت به بعضی مواد غذایی دارای حساسیت بوده، به شکلی که بدن این افراد به واکنش در برابر مصرف غذا می‌پردازد.

وی تصریح کرد: علائم این واکنش به صورت گوارشی، تهوع، دل درد، استفراغ، اسهال و خون در مدفوع خواهد بود و گاه همزمان با خوردن غذا در ریه فرد به صورت تنگی نفس، سرفه، آسم، عطسه، آبریزش بینی، خارش دور لب و کهیر، خود را نشان می‌دهد.

جباری آزاد به برخی مواد غذایی حساسیت‌زا اشاره کرد و افزود: 85 درصد مواد غذایی حساسیت‌زا در شیر و گوشت گاو، زرده و سفیده تخم مرغ، ماهی، میگو، گندم، جو، دانه‌های مغز دار و… وجود دارد؛ البته هر ماده غذایی بسته به زمینه ژنتیکی فرد می‌تواند در بدن او واکنش حساسیت‌زا داشته باشد.

این محقق دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به افزایش آلرژی در زندگی جوامع امروزی، تصریح کرد: روش زندگی امروز مردم به سمت مصرف عوامل آلرژی‌زا حرکت کرده است، به شکلی که استفاده از مواد غذایی سریع‌پز و یا دارای مواد نگهدارنده افزایش آلرژی در میان مردم را به دنبال داشته است.

رئیس مرکز تحقیقات آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: آلوده‌کننده‌های محیطی و زندگی صنعتی رشد آلرژی را بیش از پیش کرده است که می‌توان تحت عنوان آلرژن‌های غیر گیاهی نیز از این روند یاد کرد.

بر اساس اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مرکز تحقیقات آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال 1390 در دانشگاه علوم پزشکی مشهد مصوب شد و فعالیت خود را در بیمارستان قائم آغاز کرد، در تاریخ 23 خردادماه 91 مورد موافقت اصولی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی واقع شد و به‌زودی نیز موفق به دریافت موافقت قطعی خواهد شد.


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان