ماهان شبکه ایرانیان

هند به استفاده از سلاح آب علیه پاکستان می اندیشد

روزنامه واشنگتن پست نوشت، هند در نظر دارد برای مجازات پاکستان، از 'آب' به عنوان سلاح استفاده کند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، هند که در واکنش به حمله تروریستی یک گروه مستقر در پاکستان به نیروهای نظامی اش در پولواما، ضمن ارزیابی حمله نظامی به این کشور، وضعیت تجارت ترجیحی پاکستان را لغو کرد و در تلاش است با استفاده از دیپلماسی، پاکستان را منزوی کند، اکنون به استفاده از آب به عنوان سلاح می اندیشد.

اما، اینجا یک مشکل وجود دارد؛ هند برای استفاده از این سلاح باید از معاهده دیرینه ای تخلف کند که نمونه بارز همکاری موفق بین این دو رقیب مسلح به تسلیحات هسته ای است.

معاهده توزیع آب بین هند و پاکستان سال 1960 امضا شد و شامل شش رودخانه ای می شود که سرچشمه آنها در هند و در حکم شاهرگی برای پاکستان است.
طبق این معاهده، هند و پاکستان، هر یک از سه رودخانه استفاده می کنند.

وزیر منابع آب هند پنجشنبه گذشته توئیت کرد، دولت(هند) تصمیم گرفته است جریان آب سه رودخانه ای که تحت کنترل هند است را به پاکستان متوقف کند اما، مسلما دولت هند خواستار اقدامی بیش از این است.

پس از کشته شدن 19 سرباز هندی به دست یک گروه ساکن پاکستان در سه سال پیش، 'نارندرا مودی'، نخست وزیر هند به مقامات دولت خود گفته بود، خون و آب نمی تواند با هم جریان داشته باشند.

نیتین گادکاری، وزیر منابع آب هند، روز جمعه گفت، برخی از هند خواسته اند از دادن حتی یه قطره آب به پاکستان خودداری شود. چنین تصمیماتی باید در سطوح بالای دولتی اتخاذ شود.

کاهش عرضه آب برای همه کشورها، به ویژه کشوری مثل پاکستان، معضلی بزرگ است. به گفته به گفته کارشناسان، عوامل مختلف، مانند رشد جمعیت، تغییرات آب و هوایی و سوءمدیریت آب، پاکستان را در آستانه کمبود آب قرار داده است.

با توجه به تغییرات آب و هوایی، خشکسالی های طولانی و ذوب یخچال ها، انتظار می رود درگیری بر سر آب بین کشورهای جهان افزایش یابد.

باوجود تاکید شماری از هندی ها بر استفاده از سلاح آب علیه پاکستان، انجام چنین کاری تا حد زیادی بعید است. پاکستان هشدار داده است که خروج هند از معاهده توزیع آب به معنای اعلام جنگ است.

درست است که طرح ایده بستن آب به روی پاکستان از سوی هند نشان دهنده عمق ناامیدی دهلی از اسلام آباد است اما، استفاده از آب به عنوان سلاح به همان راحتی که از آن حرف زده می شود، نیست.
هند برای تحت فشار قرار دادن پاکستان باید بر روی این رودخانه ها سد بسازد که این به منزله نقض معاهده توزیع آب است.

حمله انتحاری 14 فوریه(25 بهمن) گروه تروریستی مستقر در پاکستان به نیروهای نظامی هند و کشتن دستکم 41 نفر از آنان باردیگر تنش بین دهلی و اسلام آباد را شعله ور کرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی