روزنامه جامجم: برنامه فرمول یک در بازار شلوغ معرفی برنامهها و چهرههای تلویزیونی جشنواره جامجم 11 چهره مردمی موفق را برای انتخاب چهره سال 97 به آراء مردمی گذاشته است.
مادر شهید کارآفرین برای زنان اهوازی
مسنترین نامزد چهره مردمی سال، عصمت احمدیان است. نقلقول مشهورش در جشنواره عمار او را در سال 97 سر زبان انداخت. او با حضور روی سن با دریافت جایزه استقلال از این جشنواره، وضعیت دشوار اقتصادی را مورد نقد قرار داد و بیان کرد دیدن گرفتاری مردم از دیدن رگهای بریده فرزند شهیدش دردناکتر است. عصمت احمدیان که ملقب به «مادر شهدا» است از چهرههای مشهور اهواز بهشمار میرود. کارآفرینی او برای بیش از 300 زن اهوازی از جمله اقداماتی است که او را در بین ده چهره برتر سال قرار داده است.
کارآفرینی برای معلولان
یوسف اصلانی، نماینده تمامی معلولان کشور در برنامه فرمول یک است. تاسیس یک موسسه توانبخشی که به معلولان، خدمات رایگان ارائه میکند، مهمترین کاری است که یوسف اصلانی را در میان ده چهره برتر سال قرار داده است. نام او در کنار کودکی بهاسم «بهادر» گره خورده است. یک نوزاد دوروزه که والدینش او را در خیابان رها میکنند و موش صورت نوزاد را میخورد! یوسف این کودک را از بهزیستی تحویل میگیرد و از او نگهداری میکند.کاری که اولین جرقه فعالیتهای خیرخواهانه او محسوب میشود. یوسف اصلانی متولد سال1356 است و تاسیس استخر و مرکز دندانپزشکی برای معلولان از جمله ویژهترین اقدامات او در حوزه معلولان کشور بهشمار میرود.
مهاجرت معکوس
در بین پنج بانویی که بهمرحله نهایی چهره مردمی سال رسیدهاند، طناز بحری، تقدیر متفاوتتری دارد. داستان او، داستان زندگی دختری است که ریاست بخش هماتولوژی یک بیمارستان در شهر روتردام هلند را عهدهدار بوده اما ناگهان تصمیم میگیرد به کشورش برگردد و فعالیتش را همینجا ادامه دهد. با اینکه وزارت علوم هنوز بورد و تخصص او را تایید نکرده اما طناز بحری هماکنون جوانترین دکتر بیمارستان شریعتی بهشمار میآید که مهاجرت معکوس از هلند به ایران، او را تبدیل به چهرهای خبرساز کرده است.
جراح نیازمندان
محور اصلی فعالیت لعبت گرانپایه درباره شایعترین سرطان در بین خانمهاست. او در زمینه آگاهسازی از سرطان سینه فعالیتهای گستردهای را انجام داده و سابقه برگزاری 77 کارگاه آموزشی برای پیشگیری از سرطان سینه را در پرونده خود دارد. از دیگر افتخارات او میتوان به متخصص جراح عمومی، برنده اولین جایزه جهانی گوهر شاد، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران و ملقب به «جراح نیازمندان» اشاره کرد. او طی سالیان اخیر 29 سفر به مناطق محروم ایران انجام داده و در این سفرها 54 هزار ویزیت و 1500 عمل جراحی انجام داده است.
صدور احکام فرهنگی
مجرمی به قطع دست محکوم شده و بهجای این کار موظف میشود درخت بکارد یا فردی که به مامور پلیس اهانت کرده بهجای اینکه جریمه یا زندانی شود، محکوم میشود تا صد کفش برای دانشآموزان تامین کند. این دو موقعیت شاید مانیفست مناسبی برای یکی از ده چهره مردمی سال 97 یعنی محمدرضا عموزاد خلیلی باشد، یک قاضی اهل گالیکش که بهجای حکم زندان برای مجرمان، محکومیتهای جالبی را وضع میکند. بعضی از زندانیان در شهر گالیکش بهجای اینکه عمر خود را در زندان این شهر سپری کنند، مشغول انجام شغلهایی چون گلفروشی، کتابفروشی و درختکاری هستند که احکام آنها توسط محمدرضا عموزاده صادر شده است. قاضیای که اعتقاد دارد کسی را که مشکل مالی دارد، نباید روانه زندان کرد.
چوپانی از ایلام
به او لقب «چوپانی از نسل طبیعت» دادهاند. شهرستان سیروان در استان ایلام بخش زیادی از پوشش گیاهیاش را مدیون نورالدین توسلی است؛ یک چوپان 53 ساله که هر روز در مسیرش صد اصله نهال میکارد. باقیات صالحاتِ 20 ساله او باعث شده مردم این منطقه از سایه و میوه درختانی که نورالدین کاشته استفاده کنند.
او همچنین در کنار زمینهای زراعی، سیلبند درست میکند تا به این وسیله هم از فرسایش خاک هنگام بارندگی جلوگیری کند و هم منبع مناسبی از غذا را برای دامها ایجاد کند. نورالدین توسلی از چهرههای برجسته سال 97 است که با رای اکثریت هیات انتخاب فرمول یک به مرحله نهایی چهره مردمی سال راه پیدا کرد.
چای فروش با انصاف
مسنترین چهره برتر سال 97 یک چایفروش منصف در استان آذربایجان شرقی به نام حاج کاظم کبیر صابر است. او نه تنها در بازار صفی تبریز که در کل این شهر به رعایت عدل و انصاف مشهور است و به او لقب «ترازوی عدالت» دادهاند. حاج کاظم که جهانبینیاش شاید با حاج کاظم معروف آژانس شیشهای تفاوت زیادی نداشته باشد، اعتقاد دارد کار خاصی نمیکند و هر مسلمانی باید همینقدر روی حرفهاش حساس باشد. او هنگام محاسبه وزن چای، وزن پاکت چای را هم در کنار ترازو میگذارد تا گرمی در حق مشتریهایش اجحاف نکند.
یک زن موفق روستایی
دختری از سیستان و بلوچستان که در سال 2018 توانست چهارمین دختر روستایی جهان نام بگیرد. توزیع امکانات آموزشی در چند مدرسه، جمعآوری سرمایه و نظارت بر ساخت سرویسهای بهداشتی در مناطق محروم و آموزش سوزندوزی بهعنوان یکی از صنایع دستی استان سیستان و بلوچستان از جمله خدماتی است که زیبا عزیزی را به چهرهای بینالمللی تبدیل کرده است. زیبا عزیزی متولد سال 1362 است و در روستای گهجن از توابع شهر قصرقند بهدنیا آمده است. فعالیتهای اجتماعی او برای مردم قصرقند، از او چهرهای موفق و تاثیرگذار در استان سیستان و بلوچستان ساخته است.
کمک به زلزله زدگان
Devoted life اصطلاحی در زبان انگلیسی است و به افرادی اطلاق میشود که زندگیشان را به موضوع خاصی اختصاص میدهند. نرگس کلباسی از جمله چهرههای اجتماعی است که بخشیدن این صفت به او کار دشواری نیست. کسی که در سال جاری، زندگیاش را وقف کرمانشاه کرده و از زمان زلزله در آنجا زندگی میکند تا به نارساییهای موجود در منطقه رسیدگی کند. کلباسی که پیشتر او را برای فعالیتهای خیرخواهانهاش در هندوستان میشناختیم، کمپینی باعنوان «جشن 5000 تومانی» را راهاندازی کرد و با کمکهای مردمی جمع شده برای مردم کرمانشاه خانه ساخت. کلباسی متولد اول فروردین 1367 و نوه مرحوم شیخ فخرالدین کلباسی اشتری، از روحانیون مشهور اصفهان است.
سرباز فداکار حادثه تروریستی
تنها دهه هفتادی در بین نامزدهای برنامه فرمول یک، مجتبی محمدی است. 31 شهریور 97 روزی است که تاریخ بهراحتی فراموش نخواهد کرد. روزی که مجتبی محمدی به قهرمانِ اهواز تبدیل شد. درحالیکه در هوای گرم اهواز بهمناسبت هفته دفاع مقدس رژه نیروهای مسلح درحال برگزاری بود، ناگهان چند دقیقه صدای رگبار گلوله همه را نگران کرد. مجتبی در آن حادثه تروریستی، جان یک کودک بههمراه مادرش را نجات داد تا به یکی از مهمترین چهرههای اجتماعی سال تبدیل شود. او متولد 1373 و سرباز یکم نیروی ارتش جمهوری اسلامی است که برای عمل انساندوستانهاش یک ماه از اضافه خدمتش بخشیده شد.