به عنوان پدر و مادر، شما همواره سعی میکنید تا نیازهای کودک را در اولین فرصت پاسخ گویید و او را در بهترین حالت نگهداری کنید. اما گاهی اوقات نوزاد شما گریه میکند و تلاشهای شما برای آرام کردن او بی فایده است. کودک شما ممکن است همیشه به خاطر درد یا ناراحتی گریه نکند، گاهی اوقات دلیل گریه او تنها جلب توجه شماست. حتی گاهی اوقات گریه نوزاد بدون اشک است، اما شما معمولا متوجه آن نمیشوید. آیا گریه بدون اشک نوزاد خود را دیده اید؟ اگر دیده اید، احتمالا "گریه بدون اشک نوزاد" را به عنوان نشانهای از گریه بی جهت و بهانه جویی در نظر گرفته اید، اما همیشه اینطور نیست. گریه بدون اشک نوزاد دلایل متفاوتی دارد.در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مورد نظر شماست از طریق عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر به موضوع دلخواه خود برسید.
آیا گریه بدون اشک نوزاد طبیعی است؟
بله، برای یک نوزاد تازه متولد شده، گریه بدون اشک کاملا طبیعی است. زیرا مجاری اشکی نوزاد هنوز تکامل پیدا نکرده اند، از این رو او قادر به تولید اشک نیستند. هنگامی که کودک رشد میکند، توانایی تولید اشک را پیدا میکند. وقتی مجاری اشکی نوزاد باز شد، اشکهای او نیز راه میافتد.
چه زمانی نوزادان با اشک گریه میکنند؟
اگر متوجه شده باشید، نوزاد تازه متولد شده، بدون اشک گریه میکند. از دیدن این صحنه نگران نشوید، زیرا این اتفاق در میان نوزادان کاملا طبیعی است. از هفته دوم تولد به بعد، مجاری اشکی به تدریج باز میشوند و اشکهای نوزاد سرازیر میشود. گاهی اوقات نوزادان تا سه ماهگی گریه بدون اشک دارند، اما این نیز طبیعی است و جایی برای نگرانی ندارد.
در برخی موارد دلیل گریه بدون اشک نوزاد، انسداد مجاری اشکی یا بروز مشکلات دیگری است؛ بنابراین اگر درباره گریه بدون اشک نوزاد خود، نگران هستید تا چند هفته پس از تولد صبر کنید (این زمان برای برخی از نوزادان طولانیتر است). در صورت ادامه یافتن این شرایط، مساله را با پزشک کودک در میان بگذارید تا اطمینان حاصل کند که مجاری اشکی نوزاد باز است و مشکل دیگری در میان نیست که مانع تولید اشک شود.
دلایل پزشکی گریه بدون اشک نوزاد چیست؟
وجود برخی شرایط در چشم نوزاد میتواند مانع از تولید اشک شود. در ادامه 7 دلیل عمده گریه بدون اشک نوزاد را بررسی میکنیم:
1. ورم ملتحمه (Conjunctivitis)
قی کردن چشم نوزاد یا التهاب ملتحمه ممکن است به علت سوزش، عفونت یا انسداد مجاری اشکی رخ دهد. در این حالت چشمهای نوزاد قرمز یا تورم میشود و بر روی توانایی تولید اشک نوزاد تأثیر میگذارد.
2. مسدود شدن مجاری اشکی (Dacryostenosis)
یکی از رایجترین دلایل گریه بدون اشک نوزاد، انسداد مجاری اشکی است.
3. تنبلی چشم (lazy eye)
تنبلی چشم در کودکان منجر به بروز مشکلات جدی بینایی میشود. راه درمان این مشکل تنظیم بینایی چشم ضعیف با قطره و پچ چشمی (محافظ چشمی) برای مطابقت با بینایی چشم قوی است. تنبلی چشم همچنین ممکن است اشکهای کودک را تحت تاثیر قرار دهد.
4. استابریسم یا چشم چپ (Strabismus or Crossed Eyes)
گاهی اوقات به علت ضعف عضلات چشم یا دوربینی، تولید اشک در نوزادان با مشکل مواجه میشود. با این حال، در بیشتر موارد، با رشد کودک، این وضعیت به خودی خود بهتر میشود.
5. آب مروارید در نوزادان (Cataract)
نوزادان نیز دچار آب مروارید میشوند. گاهی اوقات نوزادان با این شرایط متولد میشوند و با گذشت زمان شدت آن بیشتر میشود. در هر صورت برای درمان این مشکل جراحی ضروری است. آب مروارید در نوزادان موجب گریه بدون اشک میشود. بیشتر بخوانید: عمل آب مروارید چگونه است؟
6. رتینوبلاستوما (Retinoblastoma)
نوعی از سرطان است که بر روی شبکیه تاثیر میگذارد. در این شرایط، هنگامی که چشمان کودک با انداختن نور در آنها معاینه میشود، شبکیه به رنگ صورتی یا سفید دیده میشود. از نشانههای دیگر این بیماری نادر مشکلات بینایی، قرمزی و درد است. این نوع از سرطان چشم تولید اشک در نوزادان را تحت تاثیر قرار میدهد.بیشتر بدانید: تشخیص سرطان چشم از طریق عکس با موبایل های هوشمند
7. گلوکوم (Glaucoma)
گاهی اوقات گلوکوم در هنگام تولد وجود دارد و در برخی موارد ممکن است بعدا رشد کند. علائم این بیماری خطرناک حساسیت به نور، دید مبهم و مه گرفته است. اگر هر یک از این نشانهها را در نوزاد خود مشاهده کردید، بایستی به سرعت به پزشک مراجعه کنید. عدم درمان به موقع این بیماری آسیب دائمی به اعصاب بینایی و در برخی موارد نابینایی است. این بیماری تولید اشک در نوزادان را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.
جمع بندی
*گریه بدون اشک نوزاد در چند روز یا چند هفته ابتدایی پس از تولد، تا زمانی که مجاری اشک نوزاد به طور کامل رشد کند، کاملا طبیعی است.
*این شرایط ممکن است تا سه ماهگی نوزاد ادامه یابد.
*اگر گریه بدون اشک نوزاد تا پس از سه ماهگی ادامه پیدا کرد، ممکن است انسدادی در مجاری اشکی وجود داشته باشد یا مشکل دیگری در میان باشد.
*اگر در حالت چشم نوزاد خود متوجه مساله خاصی شدید، یا هر گونه نگرانی در مورد تولید اشک نوزاد دارید، بهتر است شرایط را برای پزشک توضیح دهید تا شما را راهنمایی کند.
منبع : نی نی بان
بیشتر بخوانید: