به گزارش ایسنا، حمیدرضا تحصیلی در تشریح روند کار دبیرخانه کارگروه تخصصی ساماندهی مشاغل صنوف و فعالیت های شهری شهرداری های کشور به ویژه در حوزه ساماندهی دستفروشان گفت: این کارگروه 11 عضو شامل مدیران عامل سازمانهای ساماندهی مشاغل شهری شهرداریهای کشور و نماینده سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور است.
وی افزود: این کارگروه تاکنون هفتمین جلسه خود را برگزار کرده و مباحثی در حوزه اصناف و مشاغل مزاحم را مورد بررسی قرار داده است. در قانون شهرداریها مصوب سال 1334 بندی در خصوص ساماندهی مشاغل مزاحم وجود دارد که این وظیفه را بر عهده شهرداری های کشور قرار داده و بر همین اساس آییننامه اجرایی در همین حوزه توسط این کارگروه ملی تدوین و برای طی مراحل قانونی تقدیم وزارت کشور شد.
مدیر عامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر ادامه داد: این آییننامه به پیشنهاد وزارت کشور در دی ماه سال 1396 به تصویب هیئت وزیران رسید. در دستورالعمل اجرایی این آیین نامه کارگروه ملی و محلی پیشنهاد داده شده است که در کارگروه ملی حضور همه دستگاههای ملی از جمله نماینده شهرداریها و در کارگروه محلی همه دستگاههای متناظر در سطح شهرستان، فرماندار تشکیل جلسه بدهند.
تحصیلی با اشاره به اینکه ساماندهی کیوسکهای مطبوعاتی بر اساس این آیین نامه در دستور کار آتی قرار دارد، گفت: برابر قانون، احداث کیوسک جدید ممنوع است اما آنهایی که از قبل مشغول به کار بودهاند باید ساماندهی شوند. لذا ساماندهی کیوسک در دستور کار بعدی این کارگروه قرار دارد.
وی افزود: یکی از موضوعات مهمی که در شهر تهران مورد توجه قرار گرفته و در کل کشور نیز باید به این موضوع توجه کرد، مقوله زیست شبانه است. بر همین اساس دبیرخانه کارگروه تخصصی ساماندهی مشاغل صنوف و فعالیتهای شهری شهرداریهای کشور با همکاری سایر دستگاهها برای زیست شبانه مطالعاتی را انجام خواهد داد.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر درباره موضوع دستفروشی و لزوم ساماندهی آن گفت: دستفروشی از دیرباز در ایران وجود داشته است اما امروز مصادیق متفاوتی از آن از جمله بساط گستری، دورهگردی و دستفروشی در لفظ عام همگی با عنوان دستفروشی قلمداد می شوند. این کار عمدتا در معابر صورت میگیرد و مدیریت شهری برابر قانون وظیفه دارد از معابر نسبت به ساماندهی این افراد صیانت کند.
رئیس کارگروه تخصصی ساماندهی مشاغل صنوف و فعالیتهای شهری شهرداریهای کشور ادامه داد: قطعاً تلاش خواهیم کرد ساماندهی دستفروشان با رویکرد حمایتی اما در چارچوب قانون باشد. بر همین اساس در این کارگروه یکپارچگی و وحدت رویهای در کل کشور برای تشخیص مصادیق دستفروشی و صنوف مزاحم تدوین و به تصویب رسید و امروز ضوابط آن از سوی وزارت کشور ابلاغ شده است؛ ابلاغی که در این حوزه بسیار راهگشا است و باعث شده وحدت رویه لازم شکل بگیرد.
تحصیلی ساماندهی دستفروشان در پایانه اتوبوسرانی میدان آزادی را الهام گرفته از همین ابلاغیه دانست و گفت: تشکیل بازارچههای نوروزی با هدف ساماندهی دستفروشان در چهارراه ولیعصر نیز یکی دیگر از اقداماتی است که الهام گرفته از همین آیین نامه بوده است و موجب شده تا موضوع سد معبر ساماندهی شود.
وی تأکید کرد: اصل موضوع دستفروشی مشکلی ندارد اما زمانی مشکل ایجاد میشود که معابر عمومی شهر اشغال می شوند. لازم است ساماندهی دستفروشان بهنحوی انجام شود که ایجاد حق نشود. اگر بهصورت مداوم به آنها مکانهایی داده شود مشکلات بسیاری هم چون مهاجرتها را به همراه خواهد داشت. برای حل این معضل زمینهایی از طریق مناطق آماده شده است و بهصورت گردشی در اختیار دستفروشان گذاشته میشود .
وی ادامه داد: آنچه که در تهران در حوزه ساماندهی دستفروشان انجام داده است، در کارگروه تخصصی ساماندهی مشاغل صنوف و فعالیتهای شهری شهرداری های کشور به عنوان یک تجربه به اشتراک گذاشته میشود و این امر نه تنها برای ایام نوروز بلکه برای تمام ایام سال اجرایی خواهد شد.
تحصیلی در پاسخ به این سوال که آیا آیین نامه وزارت کشور ملاک عمل شهرداری تهران خواهد بود یا مصوبات شورای اسلامی شهر تهران، گفت: آیین نامه وزارت کشور «اُولی» است اما مصوبات برای شهر تهران نیز در این حوزه در صورت ابلاغ ، ملاک عمل قرار خواهد گرفت.
بر اساس گزارش روابط عمومی شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر وی تأکید کرد: شهرداری تهران در موضوع ساماندهی دستفروشان به هیچ عنوان نگاه درآمدزایی ندارد. بر اساس مصوبه شورای تامین افرادی که در حوزه دستفروشی فعالیت می کنند، شناسایی شدهاند. قطعاً با کمک و همکاری دستگاههای ذیربط در این حوزه، ساماندهی دستفروشان بهخوبی اجرایی خواهد شد. لذا امیدواریم امسال شاهد غرق شدن معابر شهر توسط دستفروشان به ویژه در ایام پایانی سال نباشیم.