خبرگزاری تسنیم: آیتالله حسین نوریهمدانی ظهر امروز در جلسه درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم، با تأکید بر بانکداری بدون ربا در نظام اسلامی اظهار داشت: ربا از بدترین و شدیدترین گناهان است، اما هیچ فکری برای مقابله با آن در نظام اسلامی نشده است.
وی با تأکید بر تغییر ماهیت بانکهای کشور گفت: متأسفانه در کشور ما بانکها بنگاه اقتصادی راه انداختهاند و امروز ربا به اشکال مختلف در نظام بانکی کشور مشاهده میشود.
مرجع تقلید شیعیان با بیان معنای بانکداری بدون ربا ابراز کرد: باید مردم به بانکها اعتماد کرده و اقدام به سپردهگذاری کنند، همچنین باید پول برای خود انسان باشد تا در جریان صحیح و حلال استفاده شود، اما در کشور اینگونه نبوده و بانکها تبدیل به بنگاه اقتصادی شدهاند.
آیتالله نوری همدانی به نقش صداوسیما و علما در آگاهسازی مردم عنوان کرد: رسانهها و تلویزیون در این زمینه باید مردم را توجیه کنند تا دچار ربا نشوند، اما هیچ اقدام عملی و فکری برای بانکداری بدون ربا نشده است و بانکهای ما همان شیوه غرب را دنبال کردهاند.
وی مطرح کرد: در گزارش کمیسیون اقتصادی آمده که به دنبال تصویب بانکداری بدون ربا هستند، اما این گزارش مطلب تازهای درباره بانکداری بدون ربا نداشته و هیچ بانکی در ایران بدون ربا نیست، درحالیکه بانک بدون ربا با آن ترتیبی که گفته شد نباید پول در برابر پول باشد.
استاد برجسته حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: قرآن کریم به دنبال آن بوده که پول در دست اغنیا نباشد که دائم در حال جابجایی باشد، بلکه باید به فکر فقرا بود و پول نباید در دست عدهای خاص باشد.
آیتالله نوری همدانی در پایان با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در دیدار اعضای موسسه عالی فقه و علوم اسلامی اظهار داشت: در این دیدار مقام معظم رهبری فرمودند: حوزه انقلابی میتواند همه نیازهای جامعه اسلامی را برآورده کند، درنتیجه باید حوزویان در این رابطه قدمهای جدی بردارند.