به گزارش گروه بینالمللی خبرگزاری میزان، در پی سقوط مرگبار دو فروند هواپیمای بویینگ 737 مکس سری 8 در فاصله زمانی کمتر از 6 ماه و جان باختگان تمامی سرنشینان و خدمه، پرواز هواپیماهای این شرکت آمریکایی در بسیاری از کشورها ممنوع شد و در نهایت هند نیز به جمع آنها پیوست.
وزرات حمل و نقل هوایی هند از ممنوعیت پرواز بوئینگ 737 مکس سری 8 خبر داد و اعلام کرد تا زمانی که از تغییرات لازم برای اطمینان از این هواپیماها انجام نشود اجازه پرواز به آنها داده نمیشود.
این تصمیم در پی آن اعلام شد که بر اساس آن تمامی پروازهای هواپیمای 737 مکس سری 8 زمینگیر شوند. وزارت هواپیمایی هند در توییتی ایمنی مسافران را همیشه اولویت اصلی اعلام کرد.
سنگاپور اولین کشوری است که ممنوعیت پرواز تمامی مدلهای مکس هواپیمای بوئینگ 737 را رسماً اعلام کرده است.
علاوه بر آن چین، مکزیک، آرژانتین و مغولستان تحت تاثیر حوادث مرگبار رخ داده که جان بسیاری از مسافران و خدمه را گرفته است، پرواز هواپیماهای مذکور را تا اطلاع ثانوی به تعلیق درآورند.
امارات، مصر، استرالیا، برزیل، نوروژ و ویتنام به کشورهای مذکور پیوستند که پرواز هواپیماهای بوئینگ 737 مکس را بر فراز آسمانشان ممنوع اعلام کردند.
به دنبال حوادث مرگبار اخیر، سهام شرکت بوئینگ 13 درصد کاهش یافت. کارشناسان وال استریت بر این باورند در صورت ادامه این روند، بوئینگ 24 میلیارد دلار زیان متحمل خواهد شد.
روز یکشنبه یک فروند هواپیمای مسافربری 737 بویینگ متعلق به اتیوپی در مسیر سفر به نایروبی دچار سانحه شده و سقوط کرد و تمامی 149 سرنشین و 8 خدمه این هواپیما جان خود را از دست دادند.
8 نفر از سرنشینان این هواپیما شهروندان چین بودهاند.
ماه اکتبر سال 2018 نیز مقامات اندونزی از سقوط یک فروند هواپیمای مسافربری این کشور با 188 سرنشین خبر دادند.
مقامات اندونزی اعلام کردند که این هواپیما از نوع «بویینگ 737 مَکس 8» و متعلق به شرکت هواپیمایی «لیون ایر» بوده است.
تمامی سرنشینان این هواپیما نیز جان خود را از دست دادند.
روز دوشنبه شرکتهای هواپیمایی اتیوپی نیز فعالیت هواپیمای بویینگ 737 مکس 8 را به حالت تعلیق درآوردهاند.