رییس کارگروه تخصصی ارتباط و فناوری اطلاعات مدیریت بحران کشور روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا در این خصوص گفت: از آنجا که مرکز مخابرات پلدختر کاملا از بین رفته است، ما در آن منطقه مشکل قطع ارتباط تلفن ثابت و همزمان تلفن همراه را داشتیم.
با توجه به اینکه کل مخابرات پلدختر از بین رفته است، برای وصل شدن تلفن ثابت و ساخت مجدد یک مرکز مخابرات، نیاز به فرصت بیشتری داریم. بخش دیگر ارتباط موبایلی بود که سعی کردیم بلافاصله آن را ایجاد کنیم که موفق شدیم. الان شبکه موبایلی پلدختر شبکه بسیار خوبی است.
صادق بیکپور در ادامه گفت: بخش دیگری که باقی ماند مربوط به تلفنهای اداری، بانکها و دستگاههای خدماتی بود که از طریق بالنمخابراتی، مودمها و بیسیمهایی که توزیع کردیم، برقرار شدند. اکنون 36 مرکز اداری مانند شهرداری، بانکها و فرمانداری مجهز به مودمهای ما هستند و از طریق بالن ارتباط حداقلی برای ارائه خدماتشان برقرار شده است.
از آنجا که میتوان از این بالنها به بهینهترین شکل ممکن استفاده کرد، وزارت ارتباطات برای استفاده از این تکنولوژی برنامهریزیهای لازم را انجام داده و فعلا یک بالن به صورت عملیاتی در پلدختر استفاده میشود.
او در توضیح ضرورت استفاده از بالنهای مخابراتی گفت: برای ارائه خدمات بهینه نیاز است در هر استان دست کم یک بالن مستقر شود تا در کمتر از 6 ساعت به منطقه حادثه دیده دسترسی داشته باشد، مقدمات انجام این پروژه انجام شده و در صورت تامین اعتبار لازم تا پایان سال دست کم20 استان حادثهخیز به بالن مخابراتی مجهز خواهند شد.
وی افزود: بالنی که اکنون در پلدختر مستقر است، از شهر تهران به سمت لرستان اعزام شد تا بتواند خدمات ارتباطی به آن منطقه ارائه دهد، البته به دلیل بسته بودن راهها و ترافیک ایجاد شده این بالن در زمانی که انتظارش را داشتیم به پلدختر نرسید. ولی این روزها، اینترنت رایگان را برای افرادی که در آنجا حضور دارند برقرار کرده است.
**بالنهای مخابراتی
ارائه اینترنت و تماس صوتی، ارسال پیام هشدار و اطلاعیه های مدیریت بحران، استفاده به عنوان تامینکننده پهنای باند سایتهای ارتباطی و تکرار کننده رادیویی بخشی از خدماتی است که توسط بالنهای مخابراتی ارائه میشود. ایران از معدود کشورهایی است که تکنولوژی طراحی و ساخت بالن های ارتباطی را در اختیار دارد.
علمی **9207** 1055