ماهان شبکه ایرانیان

هورمون رشد مانع کاهش وزن می‌شود

محققان دریافتند هورمون رشد که محرک بلوغ اسکلتی و رشد خطی استخوان‌هاست، در رابطه با اندام‌ها و بافت‌ها نیز نوعی نقش محافظتی دارد و به منظور ذخیره انرژی در زمان کاهش وزن بدن، مستقیما بر مغز اثر می‌گذارد تا مانع اتلاف انرژی شود

هورمون رشد مانع کاهش وزن می‌شود

محققان دریافتند هورمون رشد که محرک بلوغ اسکلتی و رشد خطی استخوان‌هاست، در رابطه با اندام‌ها و بافت‌ها نیز نوعی نقش محافظتی دارد و به منظور ذخیره انرژی در زمان کاهش وزن بدن، مستقیما بر مغز اثر می‌گذارد تا مانع اتلاف انرژی شود.

به گزارش به نقل از ایرنا ، پیش از این گیرنده‌های هورمون رشد در اندام ها و بافت‌های مختلف بدن از عضلات گرفته تا کبد و اندام‌هایی که مستقیما در متابولیسم رشد بدن نقش دارند، یافت شده است. اما اکنون محققان دانشگاه سائوپائولو واقع در برزیل گیرنده‌های این هورمون را در مغز نیز شناسایی کرده‌اند.

به گزارش پایگاه خبری مدیکال ساینس،علاوه بر این محققان دریافتند هورمون رشد مغز نه تنها در متابولیسم رشد نقش دارد، بلکه واکنش‌های متابولیکی را که موجب ذخیره انرژی در زمان گرسنگی یا استفاده از رژیم‌های غذایی لاغری ایجاد می‌شوند، تحت تاثیر قرار می‌دهد.


از سال‌ها قبل محققان در تلاش بودند تا دریابند چرا پس از رعایت یک رژیم غذایی سخت‌گیرانه برای کاهش وزن، حفظ وزن به دست آمده بسیار دشوار بوده و به سادگی وزن شخص افزایش می‌یابد. تاکنون تصور می‌شد هورمون لپتین اصلی‌ترین هورمونی است که به عنوان عاملی برای حفظ انرژی عمل می‌کند. در واکنش به کاهش وزن، میزان این هورمون در خون نیز کاهش می‌یابد. اما اطلاع از این پدیده هرگز منجر به ارائه رژیم‌های غذایی یا روش‌های درمانی موفق برای کاهش وزن و جلوگیری از افزایش سریع آن با استفاده از لپتین نشده است.


در این تحقیقات مشخص شد در واکنش به کاهش وزن، هورمون رشد نیز در مغز عملکردی شبیه لپتین دارد. با وجود این، سازوکار دو هورمون متفاوت است و در هنگام کاهش غلظت لپتین در خون، میزان هورمون رشد افزایش می‌یابد. به عبارت دیگر کاهش وزن موجب افزایش میزان هورمون رشد می‌شود.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Communications منتشر شده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان