ماهان شبکه ایرانیان

کارشناس ارشد کسب و کارهای دیجیتالی مطرح کرد:

نقش کمرنگ بازاریابی دیجیتالی در حوزه نشر

نقش کمرنگ بازاریابی دیجیتالی در حوزه نشر
به گزارش روز یکشنبه خبرنگار ایرنا، بازگشایی نمایشگاه کتاب، بازار معرفی و خرید و فروش کتاب را رونق بخشیده و اقشار مختلف مردم را به بازدید و خرید کتاب سوق داده است.
در این میان برخی از غرفه ها مملو از بازدیدکنندگان است و در راهرویی دیگر افرادی انگشت شمار دیده می شوند. چرایی این امر را وقتی جویا می شویم به بازاریابی دیجیتالی گروهی میرسیم که تلاش کرده اند با حضور در فضای مجازی به معرفی کتاب بپردازند و مخاطبان را به غرفه مورد نظرشان بکشانند.
در مورد چند و چون وضعیت بازاریابی دیجیتالی در حوزه نشر، «عادل طالبی» کارشناس ارشد کسب و کارهای دیجیتالی و مدیر رسانه ای «کتابم کو» و رسانه دیجیتال «سرزمین تیزهوش ها» در نشستی با عنوان «بازاریابی دیجیتالی در حوزه نشر/تهدیدها و فرصت های پیش رو» که امروز یکشنبه پنجمین روز از نمایشگاه بین المللی کتاب برگزار شد توضیح داد.

**ابزارهای بازاریابی دیجیتالی را بهتر بشناسیم
طالبی، ابزارهای دیجیتالی را چند دسته برشمرد و گفت: نخستین دسته «ابزارهای متعلق به ما» هستند که عبارتند از ابزارهایی که تمام داده های آن در اختیار ما است و ما تعیین می‌کنیم چه داده ای باشد و چه نباشد. مانند سامانه پیامک که یکی از ابزارهای دیجیتال است و ما تعیین می‌کنیم چه پیامی به چه کسی و با چه عنوانی ارسال کنیم یا ایمیل مارکتینگ و ابزارهایی مانند فکس هم از نوع ابزارهای متعلق به ما محسوب می شوند.
وی ادامه داد:«ابزارهای در اختیار ما» دسته دوم ابزارها هستند که شامل شبکه های اجتماعی از قبیل اینستاگرام، فیس بوک، یوتیوب، تلگرام و غیره می شود.
طالبی در مورد مالکیت بر این ابزارها خاطرنشان کرد: در این ابزارها مالکیت بر محتوا با شخص نیست و همه اعضای آن پلتفرم حق اظهار نظر در آن را دارد.
«ابزار تحت تاثیر ما» هم سومین نوع از ابزارهای دیجیتالی که این کارشناس به آن اشاره کرد و گفت: در این ابزار، محتوا و مالکیت به ما تعلق ندارد اما می‌توانیم بر آن اثر بگذاریم مانند لایک کردن پست ناشر یا به اشتراک گذاشتن آن که همین امر باعث جلب توجه مخاطب به ما می‌ شود.

**استفاده هوشمندانه از فضای دیجیتال رمز موفقیت ناشر
طالبی با اشاره به ابزارهای بازاریابی دیجیتالی، یادآور شد: ناشری موفق خواهد بود که بتواند از ابزار مناسب به شکل و با محتوای مناسب استفاده کند.
به بیان وی، ناشر باید بداند وقتی فروش محدود به خرده فروش های اینترنتی است با سرچ گوگل و استفاده از ابزارهای در اختیار می تواند محصول خود را به راحتی عرضه کند.
وی تصریح کرد: یک ناشر حتما باید از ابزار متعلق به ما بهره برده و سایت داشته باشد تا مستقیما با مخاطب ارتباط برقرار کند. الزامی ندارد در سایت فروش هم داشته باشد. چرا که تصمیم در مورد اینکه فروشگاه داشته باشیم یا نه بستگی به نوع و شرایط فروش دارد اما زمانی که توزیع محدود داریم باید فروش هم باشد.
کارشناس بازاریابی دیجیتالی یادآور شد: سوال از سایر اعضای صنف هم کمک می‌کند تا راحت تر از ابزارهای در اختیار بهره برد و به فروش کتاب پرداخت.
وی افزود: نوع دیگر استفاده از پلتفرم ها یعنی بستر تعاملی برای خرید و فروش است که متاسفانه در فضای کتب وجود ندارد و محدود است. در این پلتفرم ها اکانتی تهیه و کاربران با مراجعه با آن به خرید اقدام می‌کنند.
پادکست یا فایل های صوتی، ویدیو مارکتینگ، پلتفرم تاقچه، کتاب راه، نوار از جمله پلتفرم هایی است که طالبی از آن یاد کرد و گفت: این ابزارها هم کمک می‌کند ناشر با مخاطب ارتباط برقرار کند و هم این که مشکل انبارداری، کاغذ، چاپ و نشر از بین می رود.

**در بازاریابی دیجیتالی حوزه نشر، کار را به کاردان بسپاریم
طالبی تصریح کرد: یکی از مشکلات حوزه نشر این است که ایجاد کنندگان پلتفرم از جنس کتاب نیستند. بارها از اتحادیه ناشران خواستیم تا پلتفرم ویژه کتاب و بازار فروش ایجاد کنند.
وی ادامه داد: شبکه های اجتماعی هم ابزارهایی هستند که اجازه‌ ثبت داده را می دهند و ویژگی بارز آن این است که مشخصات تمامی اعضا را می‌توان سرچ کرد، این شبکه ها هم در حوزه نشر به درستی استفاده نمی شود و ناشران شبکه اجتماعی را صرفا ابزار تبلیغ می دانند. در حالی که ابزار ارتباط با مخاطب است و فرصتی برای شنیدن نظرات مخاطب و دانستن خواسته های آنان است.
طالبی در ‌پایان ضمن انتقاد از این موضوع که ناشران و نویسندگان کار معرفی دیجیتالی را به کاردان نمی سپارند و خود هم فرصت تولید محتوای مناسب را ندارند گفت: اگر در حوزه نشر مشکل داریم از مردم نیست بلکه از خوب معرفی نکردن و ارایه محتوای نادرست است. ناشری موفق است که در فضای غیر دیجیتال و دیجیتال موفق عمل کند.

گزارش از فاطمه دهقان نیری
اجتمام** 9294** 9053
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان