به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، اطلاعات منتشر شده از سوی ناسا در رابطه با اولین شیرجه فضاپیمای "کاسینی"(Cassini) به فضای بین سیاره زحل و حلقههای اطراف آن نشان میدهد که این قسمت از فضا یکی از خالیترین بخشهای فضاست و فقط چند برخورد محدود با ذرات بسیار ریز غبار به ثبت رسیده است.
اگرچه این ذرات ریز هستند میتوانند در برخورد با فضاپیما آسیبهای شدیدی به آن وارد کنند و به همین دلیل این یافتهها میتواند بر روی نحوه مواجه شدن کاسینی با این ذرات تاثیرگذار باشد.
ابعاد این ذرات در حدود یک میکرون و کمتر از آن است اما احتمال وجود ذرات بزرگتر منتفی نیست و برخوردهای اینچنینی میتواند ادامه ماموریت این فضاپیما را دچار اختلالات جدی نماید.
طی اولین شیرجه کاسینی با سرعت 124 هزار کیلومتر بر ساعت از فضای مابین زحل و حلقههای آن عبور کرد و محققان ناسا ریسک برخورد با ذرات احتمالی را با سپر کردن بشقابهای فرستنده کاسینی در نظر گرفته بودند.
برای محافظت بیشتر از فضاپیما طی یک چرخش، آنتن چهارمتری آن در جلوی فضاپیما قرار گرفت تا آسیب برخورد احتمالی به کمترین میزان برسد و این موضوع کمی از قابلیتهای فضاپیما را برای تصویربرداری بهتر کاهش داد.
هر چند دو ابزار بزرگ فضاپیما یعنی ابزار سنجش مغناطیس(Magnetometer) و ابزار سنجش رادیو و پلاسما (RPWS) بزرگتر از آن بودند که در حفاظ این سپرها قرار بگیرند و محققان ناسا با بررسی برخوردهای صورت گرفته با این دو ابزار موفق شدند تا میزان تقریبی غبار موجود در این بخش از فضای بین زحل وحلقههایش را بررسی کنند.
زمانی که امواج این برخوردها در قالب صوت قرار گرفت صداهایی نظیر تقتق داشت که در پسزمینه صدایی همانند سوت کشیدن و زوزه کشیدن داشتند.
"ارل میز"(Earl Maize) یکی از محققان آزمایشگاه پیشران جت ناسا (JPL) گفت: بررسیها نشان داد که این فضا تقریبا خالی است و میزان گرد و غبار موجود در این ناحیه بسیار کمتر از میزان مورد انتظار بود.
با کاهش خطر برخورد اشیای خارجی با کاسینی این فضاپیما میتواند مانورهای بهتری در اطراف زحل داشته باشد و به راحتی خود را برای عکسبرداری در زاویههای مناسب قرار دهد.
دومین شیرجه کاسینی دیشب در حدود ساعت 23:10 به وقت تهران انجام شده است و احتمالا اخبار بیشتری از این شیرجه منتشر خواهد شد.
فیلم مربوط به شیرجه اول و اطلاعات آن را میتوانید در ادامه مشاهده کنید.