ماهان شبکه ایرانیان

رییس جمهوری:

تکنولوژی، صدا را جاودانه کرد

تکنولوژی، صدا را جاودانه کرد
به گزارش روز پنجشنبه گروه علمی ایرنا، مدتی قبل نرم افزاری وارد بازار شد که صدا را به متن تبدیل می‌کرد. برای افرادی که قصد داشتند صدایی را به متن تبدیل کنند، اتفاق فوق العاده‌ای بود. حالا همان شرکت، نرم افزار دیگری تولید کرده که می تواند متنی که به آن می دهید را برای تان به صدا تبدیل کند. آن هم به صدای خودتان.
فکرش را بکنید الان امکان داشته باشد که بتوانید صدای پدر بزرگ، مادربزرگ، خودتان، دوستان تان را در یک نرم افزار ضبط کنید. بعد هر زمان که خواستید متن مورد نظرتان را با صدای آن فرد بشنوید. این امکانی است که یک شرکت دانش بنیان فراهم کرده است.
محمدرضا حسینیان از حدود 15سال قبل کار خود را با یک تیم کوچک از فارغ التحصیل‌های دانشگاه شریف آغاز کرد.
مدیر اجرایی این مجموعه دانش‌بنیان با اشاره به این که از سال 82 کار خود را آغاز کرده اند، گفت: محصولات متعددی تولید کردیم. تبدیل گفتار به متن، متن به گفتار که هر دو محصول را به بازار عرضه کرده‌ایم.
محصول جدیدی که باعث شد سراغ حسینیان و تیم فنی اش برویم، به محصولی برمی‌گردد که علاوه بر فناوری و تکنولوژی یک بعد انسانی پررنگ نیز دارد. در گذشته نرم افزار تبدیل متن به گفتار مدت زمان خیلی زیادی طول می کشید به این دلیل که باید صداهای زیادی را به سیستم معرفی می کردیم و تا با پردازش‌هایی که روی آن انجام می‌شد، می توانستیم صدای مورد نظر را استخراج کنیم.
او افزود: اما در حال حاضر به تکنولوژی دست پیدا کردیم که به وسیله آن در حال حاضر هر فردی می‌تواند صدای خودش را به ما بدهد و ما بر اساس پردازش های فنی، محصول تبدیل متن به گفتار اختصاصی صدای خود شخص را تولید کنیم.
او در خصوص روند این کار گفت: یکسری جملات پیش‌فرض است که ما در اختیار افراد علاقمند به داشتن این نرم افزار اختصاصی قرار می دهیم، آن صداها را در یک جای خلوت و ساکت می خواند و به ما تحویل می دهد. پس از طی شدن یک تا دو ماه، نرم افزار مخصوص برای فرد آماده می شود.
وی درباره بعد انسانی این مسئله نیز روایت جالبی را بیان می کند: تغییرات صدای انسان در طول زمان با توجه به تغییرات سن و بیماری، امری طبیعی است. حفظ و ماندگار کردن این صدا از آرزوهای دیرینه بشر بوده است. حال اگر این صدا طنین دلنوازی داشته باشد، ماندگار کردن آن بسیار ارزشمند خواهد بود.
علاوه بر افراد زنده، می‌توان صدای افراد معروفی که از این دنیا رفته اند را نیز با نرم افزار ثبت کرد. او با یک مثال توضیح می‌دهد: مثلا صدای خسرو شکیبایی از آن دست صداهای جاودانه ای است که حفظ آن کار ارزشمندی است. می‌توان دیالوگ‌هایی از صدای این هنرمند را در اختیار تیم ما قرار داد، بعد ما آن‌ها را پردازش کنیم. پس از آماده شدن نرم افزار اختصاصی با صدای مرحوم شکیبایی، می توان متن‌ها را با صدای او خواند. که این امکان فوق العاده ای برای دوبلورها و کسانی است که صدای شان سال ها برای ما خاطره رقم زده است.
حسینیان خاطرنشان کرد: بیماری نیز یکی از دلایل از بین رفتن صدای انسان است که ممکن است فرد پس از مدتی قادر به صحبت کردن نباشد. این نرم افزار، ابزاری است که می‌تواند به این افراد کمک کند تا همیشه صدای خودشان را بشنوند. آن ها هر متنی را که بخوانند در آینده با همان صدایی که روز اول به نرم افزارشان داده اند، ضبط و پخش خواهد شد.
علمی **9207**1485
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی