«تو چیزی هستی که می خوری«. علم تغذیه می گوید این فقط یک جمله نیست. غذایی که شما می خورید، تاثیر قوی روی روحیه شما می گذارد. همانطور که انتخاب های غذایی ناسالم به همراه کمبود ویتامین ها یا مواد معدنی، شما را افسرده می کند، عکس این قضیه هم وجود دارد.
به گزارش به نقل از آوای سلامت ،وقتی شما غذاهای سالم می خورید، مغزتان مواد شیمیایی از قبیل سروتونین، استیل کولین، نوراپی نفرین، و دوپامین آزاد می کند که باعث ایجاد احساس شادی می شوند، افسردگی را کاهش و انرژی را افزایش می دهند:
گردو: مغزها و دانه ها٬ به خصوص گردوسرشار از اسید آلفا لینولنیک هستند. کسانی که از این گردو در غذای خود استفاده می کنند٬ کمتر دچار افسردگی می شوند. علت این است که وقتی که مقدار اسید آلفا لینولنیک خون کم می شود٬ التهاب در بدن افزایش پیدا می کند و این موضوع با بروز افسردگی در ارتباط است.
قهوه: کافئین این خاصیت را دارد که در عرض 30 دقیقه٬ نقل و انتقالات دوپامین و سروتونین رو افزایش می دهد. اما مانند هر ماده غذایی دیگر٬ نباید در مصرف کافئین و قهوه زیاده روی نمود.
تربچه: تربچه از طریق تحریک ترشح دوپامین و نوراپینفرین٬ به بهبود خلق و خو کمک می کند.
ماست و کفیر: محصولات لبنی به دلیل وجود باکتریهای مفید در آنها و با افزایش تعداد باکتریهای مفید موجود در بدن٬ هم به سلامتی روده ها کمک می کنند و هم استرس را کاهش می دهند. به خصوص محصولات پروبیوتیک٬ مثل ماست پروبیوتیک٬ در بهبود خلق و خو نقش دارند.
شکلات: سرشار از ترکیبات شیمیایی مثل پلیفنول ها است که باعث احساس آرامش می شوند.
زردآلو: این میوه٬ مملو از ویتامین ب 12 است و دریافت کافی این ویتامین٬ مانع افسردگی می شود. علاوه بر این٬ زردآلو حاوی ترکیبات آنتی اکسیدان بتاکاروتن٬ لوتئین و زئازانتین است که همگی با بهبود خلق و خو در ارتباط هستند.
کلم بروکلی: وقتی به پاستا، برنج یا سالاد افزوده میشود، تاثیر معجزه آسایی در ایجاد شادی دارد. کلم بروکلی سرشار از ویتامینهای گروه ب است که به کاهش ترس، اضطراب، نگرانی و استرس و حتی افسردگی کمک می کنند. فیبر موجود در این سبزی نیز برای مقابله با یبوست و سندرم روده تحریک پذیر مفید است. این سندرم بر اثر استرس بلندمدت به وجود می آید.
منبع:powerofpositivity