ماهان شبکه ایرانیان

صنعت دارو گرفتار کمبود نقدینگی

دارو به عنوان یک کالای حیاتی و استراتژیک، از حساسیت ویژه ای در نظام سلامت کشور برخودار است. به طوری که نمی توان منکر نقش دولت در تامین نیازهای اساسی صنعت داروسازی شد

صنعت دارو گرفتار کمبود نقدینگی

دارو به عنوان یک کالای حیاتی و استراتژیک، از حساسیت ویژه ای در نظام سلامت کشور برخودار است. به طوری که نمی توان منکر نقش دولت در تامین نیازهای اساسی صنعت داروسازی شد.
به گزارش به نقل از مهر، یکی از دغدغه‌ها و نگرانی‌های صنعت داروسازی کشور در یک سال اخیر و به دنبال تشدید تحریم‌های ظالمانه آمریکا و همچنین بروز نوسانات ارزی، مشکل تأمین نقدینگی برای تهیه مواد اولیه تولید دارو بوده است. موضوعی که در سال گذشته به شدت دست اندرکاران تولید دارو را آزار داد ولی در نهایت این تولید کنندگان داخلی بودند که تلاش کردند مشکلات و کمبودهای دارویی، مردم و بیماران را اذیت نکند. در هر حال، صنعت داروسازی کشور به شدت نیازمند تأمین نقدینگی است و در این مسیر، دولت باید از آنها پشتیبانی و حمایت کند.
سعید نمکی از وقتی که بر مسند وزارت بهداشت قرار گرفت، موضوع حمایت از داروی ایرانی را سر لوحه سیاست‌ها و اولویت‌های وزارتخانه اش قرار داده و هر جا که نشسته است، عنوان داشته اجازه نخواهد داد این صنعت لگدمال شود. حالا، باید دید وزیر بهداشت تا چه اندازه قدرت دارد که حرف خودش را بر کرسی نشانده و صنعت را در تأمین نیازهای اولیه تولید دارو، یاری کند.
نمکی با عنوان این مطلب که در یک جنگ تمام‌عیار اقتصادی قرار گرفته‌ایم، از تشکیل قرارگاه در سازمان غذا و دارو، به عنوان یک اقدام مهم در تأمین نیازهای دارویی و تجهیزات پزشکی کشور نام برد و گفت: در حال حاضر کمبود اساسی در زمینه تأمین دارو و تجهیزات پزشکی نداریم.
این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که مهم‌ترین مشکلات در زمینه تأمین داروهای بیماران خاص و صعب العلاج است. دارویی که دولت برای آنها ارز اختصاص می‌دهد و در عین حال، صنعت داروسازی کشور نیز تا حدود زیادی توانسته با تولیدات مشابه خارجی این داروها، از واردات برخی اقلام دارویی خارجی به کشور جلوگیری کند. اما، نکته‌ای که در این بین موجب دل نگرانی صنعت شده است، موضوع تخصیص ارز برای داروهایی است که مشابه آنها در داخل وجود دارد.
سید مرتضی خاتمی نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، در واکنش به تخصیص ارز دولتی به برخی کالاهای وارداتی و مشکلات صنعت داروسازی برای تأمین ارز مورد نیاز تأمین مواد اولیه دارویی، گفت: مکانیسم توزیع دارو در کشور قابلیت نظارت و رصد بهتری نسبت به سایر کالاها دارد و حتی بر خلاف کالاهای اساسی دیگر که به نرخ‌های بسیار بالاتر در بازار عرضه می‌گردد، بازار دارو قابلیت رصد بهتری دارد.
وی افزود: وقتی نیازهای پزشکی مردم به طور کامل تأمین نشود، تخصیص ارز به واردات توتون، کاغذ سیگار، خوراک حیوانات خانگی و…، خیانت بزرگ و نابخشودنی است و باید با این قبیل تخلفات برخورد شود.
خاتمی با اشاره به نیازهای دارویی بیماران خاص و صعب العلاج، گفت: به رغم تلاش مسئولان وزارت بهداشت، در تخصیص ارز مشکلات بسیاری وجود دارد و گاه به جای آسوده خاطری بیماران، سوداگران و رانت خوران با خیالی راحت به غارت منابع ارزی مشغولند.
در همین حال، بهرام پارسایی سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس، در مورد آخرین وضعیت بررسی پرونده تخلفات دارویی، گفت: این پرونده از مجلس نهم در کمیسیون مطرح بوده و هنوز بررسی آن به اتمام نرسیده است.
وی افزود: در موارد مختلفی که می‌تواند منافع اقتصادی وجود داشته باشد از رانت گذشته و حتی به سمت مافیا پیش رفته و بی شک دارو گردش اقتصادی بسیار سنگین و بزرگی دارد که داشتن رانت‌های اطلاعاتی و قدرت، می‌تواند زمینه ساز تخلفات گسترده‌ای شود.
پارسایی با بیان اینکه پرونده تخلفات دارویی بسیار پیچیده است، گفت: افرادی که از رانت استفاده می‌کنند راه‌های دور زدن قانون را خوب بلدند و به درستی از خلاء‌های قانونی استفاده می‌کنند بنابراین پرونده تخلفات دارویی در کمیسیون همچنان در جریان است و به نتیجه نرسیده است.
رقم گردش مالی بازار دارویی کشور در حدود 15 هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود، این در حالی است که 97 درصد نیاز دارویی کشور به واسطه تولیدات داخلی تأمین می‌شود. اما، سهم ارزی سه درصد داروهای وارداتی، به مراتب بیشتر از 97 درصد تولید داخل است.
پیمان ترحمی مدیر یکی از شرکت‌های داروسازی کشور، در گفتگو با خبرنگار مهر، تأمین نقدینگی را یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مدیران صنایع دارویی برشمرد و گفت: صنعت داروسازی نیاز به نقدینگی دارد. این یک واقعیت است که اغلب صاحب نظران و فعالان این حوزه بر آن تاکید دارند. دیون شرکت‌ها باید هرچه سریع‌تر از سوی بیمه‌ها پرداخت شود تا چرخه گردش پول در صنعت بیش از این دچار اختلال نشود. قطعاً اگر می‌خواهیم دچار کمبود دارویی نشویم، این موضوع باید در اولویت برنامه‌های وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو قرار گیرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی