خبرگزاری ایسنا: سردار قاسم سلیمانی در آیین پاسداشت نیم قرن خدمت آیت الله سیدیحیی جعفری نماینده سابق، ولی فقیه در استان کرمان اظهار کرد: کرمان مفتخر است بخش مهمی از روحانیت این استان پدران شهید، جانباز و ایثارگر هستند.
وی با تشکر از دست اندرکاران و میهمانان حاضر آیین پاسداشت آیت الله جعفری افزود: مهمترین درس اخلاقی این بزرگداشت این است که بانی این مراسم نماینده کنونی، ولی فقیه در استان است و توجه به حضور و تعبد آیت الله جعفری در نماز جمعه و اقتدار نماینده، ولی فقیه پیام اخلاقی بزرگی است.
سردارسلیمانی با تاکید بر اینکه این جلسات فقط تجلیل از یک فرد نیست، این جلسات تجلیل از اسلام، فرهنگ اسلام، قدرت و تاثیر اسلام در انسان سازی و تجلیل از روحانیت است بیان کرد: تاریخ اسلام و تشیع مملو از انسانهای تاثیرگذار در روحانیت است که بعضا ناشناخته و غریب بودند و خداوند به برکت انقلاب اسلامی آن غربتها و نسیانها را نمایان کرده و به جامعه شناساند.
فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: در کنار هزاران اسبابی که انقلاب اسلامی فراهم کرده، بعضا سببهای انسانی و اخلاقی عجیبی است و از ماموریتهای امام بوده در کنار احیای انقلاب احیای دیگری انجام داده و یکی از این شخصیتها مرحوم مدرس است و امام ایشان را احیاء کرد.
وی در ادامه با اشاره به لزوم توجه جوانان به روحانیت و به ویژه روحانیت اسلام و تشیع عنوان کرد: در همه ادیان عموما روحانیت وجود دارد و از جایگاه و عموما این طبقه از یکسری امتیازات مالی و طبقاتی ویژهای برخوردار است.
سردار سلیمانی با بیان اینکه یکسری از این امتیازات موروثی است، افزود: در نظام آل سعود و آل شیخ این تقسیم بندی را میبینیم که باید مرجعیت در وهابیت به یک طایفه تعلق داشته باشد، اما جایی که تمایز وجود ندارد و استقلال در آن وجود دارد، روحانیت شیعه است.
فرمانده نیروی قدس سپاه بیان کرد: تفاوت بسیار اساسی بین روحانیت تشیع و جاهای دیگر وجود دارد و نه تنها امتیاز طبقاتی در روحانیت شیعه وجود ندارد، بلکه روحانیت مبلغ الغای طبقاتی است الّا به فضائل.
وی با اشاره به مسئله سیستم تربیتی در حوزههای علمیه روحانیت اظهار کرد: اینکه طلبه استاد خود را انتخاب میکند و در کنار درسآموزی میتواند درس بدهد و در انتخاب استاد اصلح مختار است، علم است.
سردارسلیمانی افزود: در همه علوم غیر از علوم دینی، کسانی که علم را میآموزند آن را در جهت کار، پول و معیشت به کار میگیرند، اما در روحانیت به کارگیری علم در جهت معاش و پول امر مذمومی است نه یک امر مطلوب.
وی تصریح کرد: خصوصیات مهمی در روحانیت شیعه وجود دارد که موجب میشود شخصیتهای برجسته و مهمی در آن تربیت شوند که امروز از یک نمونه آن تجلیل میکنیم و در این شهر نمونههای متعددی وجود دارد که از دنیا رفتند.
فرمانده نیروی قدس سپاه در ادامه با اشاره به سابقه آشنایی نزدیک 40 ساله با آیت الله جعفری نماینده سابق، ولی فقیه در استان کرمان بیان کرد: نماینده، ولی فقیه شان برجسته، ممتاز و مهمی است که سه وظیفه مهم به عهده دارد و هرکدام میتواند در جایگاهی موجب سببهای مثبت و منفی شود.
وی افزود: یک مسئله، اشرافیت بر روحانیت است و اداره و کارپرازی روحانیت، اداره مساجد، تعیین مناطق نماز جمعه، مسئولیت در امور دینی و فرهنگی یک استان و ... بوده که شان بسیار بزرگی است که نماینده، ولی فقیه آن را احراز میکند و طبیعتا این جایگاه برتر و برجستهای در هر استانی نسبت به دیگر جایگاههای مهمی که در انقلاب به وجود آمده است و این جایگاه میتواند یک انسان را از جایگاه طبیعی خارج و حقیقت آن را نمایان کند.
سردار سلیمانی تصریح کرد: در 40 سال گذشته پیوسته به دلیل اینکه نظام ما متفاوت از همه نظامهای موجود در دنیا در استقلال، آزادی، عدالت خواهی و استکبارستیزی است، دشمنان فراوانی داشته است و در هر سال در این چهار دهه یک توطئه ایجاد کرده اند.
وی بیان کرد: تاثیر امام در ایجاد انقلاب مهم بود و تاثیر مقام معظم رهبری در طوفانهایی که بعضا سهمگینتر از دوره امام بوده و در عبور دادن انقلاب از این طوفانها و ثبات و سامان دادن به چنددستگیهایی که وجود داشته، بر همگان نمایان است.
وی افزود: دلیل عدم توفیق، نبود انسانهای آماده، ایثارگر و فدارکار است و انقلاب چه در زمان امام دیروز، امام خمینی (ره) و چه در وضعیت امروز، نیاز به این افراد دارد و انقلاب سنگ محک مهمی است برای اینکه پالایش اساسی در انسانها به وجود بیاورد؛ لذا انقلاب پیوسته رویش و ریزش دارد و در دوره همه انبیاء و اولیاء ریزش و رویشهای مهمی وجود داشته است.
سردارسلیمانی اظهار کرد: دارا بودن انسانهای فهیم، حکیم و شجاع و مردمدار که تداعی اسلام، انقلاب و امام را در ذهن مردم بکند، اساس پیروزیها و موفقیتهای ما در طول 40 سال انقلاب بوده و مهمترین آن روحانیت بوده است.
وی تصریح کرد: نماینده، ولی فقیه در استان نماد، ولی فقیه است و بار مضاعف فوق العاده دیگری بر دوش او نهفته است که ضمن بحث شخصی و اثرگذاری خود، مسئولیت حفاظت و حراست از این شان را دارد.
فرمانده نیروی قدس سپاه بیان کرد: آن چیزی که باید شهادت بدهیم درباره آیت الله جعفری، این بُعد است که تداعی واقعی یک انسان انقلابی، متدین و در این شهر و بین روحانیت نزدیکترین به امام و مقام معظم رهبری و شبیهترین در تصمیم، ایستادگی، متابعت، تعبد و کنارگذاشتن حب و بغض ها، جانبداری از انقلاب و ایستادگی بر اصولی که، ولی فقیه ترسیم میکند، است و ایشان به حق این جایگاه را به خوبی صیانت کردند.
وی با اشاره به سادگی و نداشتن حاشیه آیت الله جعفری عنوان کرد: صراحت در بیان، صداقت در گفتار از ویژگیهای خاص ایشان بود. محور وحدت استان بود و مبنای ایشان خدمت به مردم و عدم برتری تحزبگرایی در امورات دولتی و کار بود و لذا از استانداران اصولگرا و اصلاح طلب دفاع و اشکالات هر کس را در جایگاه خودش بیان کردند.
سردارسلیمانی بیان کرد: بنده اطلاع دارم که آقای جعفری گاهی از اوقات برخی از رفاقتها را فدای مصالح و ملاحظات انقلاب کرده اند و همواره مبنای کار ایشان خدمت به مردم به دور از حزب گرایی در امور دولتی بوده و از استاندار اصول گرا و اصلاح طلب به یک انداز حمایت کرد.
وی با اشاره به اینکه ما فتنههای مهمی پشت سر گذاشتیم، گفت: اول انقلاب فتنههای فرهنگی، جنگ داخلی، جنگ خارجی و ... آیت الله جعفری در همه این فتنهها از اصول خارج نشده و روی اصول ایستادگی کرده است.
فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بیان کرد: بار اصلی دفاع مقدس بر دوش مردم بود و این مردم بودند که فرزندان خود را اعزام میکردند، تا جبهه از نیروهای تازه نفس خالی نباشد و پشتیبانی مالی و اداری از جبهه توسط مردم مهم بود.
وی افزود: گاهی برای خرید موتور قایق برای عملیاتها دچار مشکل بودیم که از شهر کرمان نزدیک به 70 دستگاه موتور قایق خریداری و به جبهه اعزام شد و آیت الله جعفری اجازه نداد جبهه از نیروهای مردمی و روحانیون خالی شود.
سردارسلیمانی با اشاره به حضور فعال روحانیت در جبهه تصریح کرد: ما نمیتوانیم از این افراد برجسته تقدیر کنیم جز اینکه خداوند در روز حساب جزا بدهد، درب خانه آیت الله جعفری با محبت پدرانه همیشه به روی دوستان و جوانان باز بود.