سرویس سیاسی فردا: اصغر سلیمی سخنگوی کمیسیون امور داخلی و شوراها مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس در تشریح جزئیات نشسیت عصر امروز این کمیسیون گفت: عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور امروز به منظور پاسخگویی به سوالات 11 نفر از نمایندگان به مجلس آمده بود.
وی افزود: از این 11 نماینده یک نفر انصراف داد و یک سوال نیز به جلسه بعدی موکول شد.
سخنگوی کمیسیون امور داخلی و شوراها مجلس تصریح کرد: در پایان جلسه کمیسیون مقرر شد سوالات تعدادی از نمایندگان جهت بررسیهای بیشتر در کارگروههای مرتبط بررسی و یا به مراجع مرتبط ارجاع داده شود و تعدادی دیگر از سوالات نیز توسط وزیرکشور پاسخ داده و نمایندگان سوال کننده قانع شدند.
ممنوعیت استفاده از موبایل در مجلس به صحن میآید/ واگذاری اختیار توبیخ نمایندگان به هیأت نظارت
طرح ممنوعیت استفاده از تلفن همراه در صحن و کمیسیونهای مجلس بعد از تعطیلات دوهفتهای در دستورکار مجلس قرار میگیرد.
طرح اصلاح موادی از قانون آئیننامه داخلی مجلس شورای اسلامی در دستورکار هفته جاری مجلس قرار داشت که نوبت به رسیدگی آن نرسید. بر مبنای این طرح قرار بود ورود تلفن همراه به جلسات علنی مجلس ممنوع شود.
نمایندگان در مهرماه گذشته این طرح را در کمیسیون آئیننامه داخلی مجلس تصویب و به صحن ارسال کردند. بر مبنای این طرح، حضور منظم در جلسات صحن و کمیسیون به تعهدات و التزامات مصرح نمایندگان در آئیننامه داخلی اضافه میشود.
همچنین علاوه بر رئیس مجلس، امکان اعمال ضمانت اجراهای تخلف از این تعهدات در اختیار هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان نیز گذاشته خواهد شد. طراحان این طرح همچنین اختیار احضار و توبیخ متخلف را از هیأت رئیسه سلب و به هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان میدهند.
براساس این گزارش، طرح یاد شده ماده دیگری نیز به آئیننامه اضافه میکند که براساس آن ورود و استفاده از تلفن همراه در حین برگزاری جلسات صحن و کمیسیونها ممنوع میشود.
از سوی دیگر، در همین ماده پیشبینی شده که هیأت رئیسه ترتیبی اتخاذ کند تا پیامهای فوری و ضروری در اسرع وقت به نمایندگان منعکس شود.
تبصره دیگری که این طرح اصلاحیه درنظر دارد به موادی از قانون و آئیننامه داخلی مجلس اضافه کند، هیأترئیسه را موظف میکند تا گزارش غیبت و تأخیر غیرموجه در جلسات صحن و کمیسیونها را از طریق سامانه الکترونیک به طور ماهانه برای هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان ارسال کند.
مرکز پژوهشهای مجلس نیز در گزارش کارشناسی از این طرح، در عین حال که تکرار مقررات قانون نظارت بر رفتار نمایندگان و فقدان سازوکار اجرایی و عملیاتی برای هیأت نظارت را در مورد نخستین ماده این طرح مناسب نمیداند، اما ممنوعیت ورود و استفاده از تلفن همراه در صحن و کمیسیونهای مجلس و همچنین ارائه گزارش ماهانه غیبت و تأخیر نمایندگان از طریق سامانه الکترونیکی را در راستای انتظامبخشی به جلسات صحن و کمیسیونها تلقی میکند.
به گزارش فارس، با توجه به تعطیلی دو هفتهای صحن مجلس از امروز، پیشبینی میشود در نشست علنی مجلس بعد از تعطیلات مجدداً این طرح در دستورکار قرار گیرد.
نگرانی از مفت فروشیها، فساد و زیرپاگذاشتن قانون در خصوصیسازیها/ماشینسازی سازی این روزها حال و روز خوشی ندارد
نماینده مردم تبریز در مجلس گفت: یادمان نرود اولین اصل در خصوصی سازی وجود شفافیت است، نگرانی ها از خصوصی سازی نیست، بلکه از نحوه واگذاری ها، مفت فروشی ها، فساد و زیر پا گذاشتن قانون است.
زهرا ساعی اظهار داشت: در سیاستهای کلی اعلام شده از سوی رهبر معظم انقلاب نیز بر خصوصی سازی تاکید شده است و ما نیز در اجرای بی نقص این دستور تاکید داریم اما یادمان نرود اولین اصل در خصوصی سازی وجود شفافیت است، نگرانی ها از خصوصی سازی نیست، بلکه از نحوه واگذاری ها، مفت فروشی ها، فساد و زیر پا گذاشتن قانون است.
وی تاکید کرد: ماشین سازی تبریز به عنوان یکی از نخستین کارخانه های مادر صنعت ایران و به عنوان نماد صنعتی آذربایجان شرقی با حدود نیم قرن قدمت، این روزها حال و روز خوشی ندارد؛ البته مشکل این واحد صنعتی قدیمی نه در مسایل مالی، ، فناورانه و نیروی کار متخصص، بلکه در نبود شفافیت و فساد موجود در نحوه خصوصی سازی آن دارد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: مجلس اگر بخواهد عصاره فضائل ملت و "در راس امور بودن" خود را باز یابد، باید سردمدار و پرچمدار جدی و بی گذشت مبارزه با فساد در کشور شود. در این راه باید هرچه بیشتر از شعار فاصله بگیریم و هرچه بیشتر نقش نظارتی خود بر نهادها را بدون تعارف و به طور شفاف اعمال نماییم. ما به عنوان وکلای ملت تا چه حد این فوری ترین و جدی ترین مطالبه ملت را پیگیری کرده ایم؟!
ساعی افزود: یکی از سرمایه های مهم هر جامعه ای که از مؤلفه های اساسی و موثر در توسعه و ثبات آن کشور محسوب می شود، سرمایه اجتماعی است؛ سرمایه ای که زیر بنای توسعه فرهنگی ، اقتصادی و سیاسی یک کشور است. اهمیت این سرمایه ، به میزانی است که از آن به عنوان ثروت نامرئی یک کشور یاد می کنند و از رهگذر این سرمایه حیاتی است که انسجام و اعتماد متقابل، حس اطمینان و همبستگی در جامعه فراهم می شود.
این نماینده مردم در مجلس دهم اظهار کرد: همکاران گرامی بیایید روز اول شروع بکار خود در مجلس دهم را بیاد بیاوریم که در منظر سرمایه اجتماعی مان یعنی ملت شریف ایران اسلامی سوگند خوردیم که حافظ منافع آنها باشیم. اکنون که منافع ملی در تقویت انسجام، هبستگی و حفظ سرمایه اجتماعی ، مقابله با مفاسد اقتصادی، رفع ناکارآمدی و گسترش مدارا و روا داری است، یاد آن سوگند مقدس بیفتیم و شرافتمندانه به آن پایبند بوده و و تمام توان خود را برای حفظ این سرمایه های ملی به کار بگیریم.
ساعی گفت: زبان جزء جدایی ناپذیر زندگی بشر است؛ آدمی در قالب و زنجیره زبان به تفکر و اندیشه میپردازد، با زبان ارتباطات اجتماعیاش را برقرار و تنظیم می کند، در قالب زبان احساسات و عواطفش را بروز داده و موجبات آرامش و نشاط خویش و اطرافیانش را فراهم می آورد. اهمیت حفظ زبان های مادری بدین جهت است که گاهی در داخل یک واژه از کلمات آن دنیایی از اطلاعات، باورها، سنت ها، دانش ها، فرهنگ ها و اسطوره ها و تاریخ یک قوم یا ملت نهفته است، با مرگ زبان حجم زیادی از فرهنگ و دانش عمومی از بین می رود.
قول شریعتمداری درباره فعال سازی صنعت کشتیسازی در کشور
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به جلسه عصر امروز این کمیسیون گفت:وزیر تعاون ،کار و رفاه اجتماعی و وزیر صنعت، معدن و تجارت جهت پاسخگویی به سوالات نمایندگان در جلسه عصر امروز این کمیسیون حاضر شدند.
نادر قاضیپور با اشاره به جلسه عصر امروز کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: وزیر تعاون ،کار و رفاه اجتماعی و وزیر صنعت، معدن و تجارت جهت پاسخگویی به سوالات نمایندگان در جلسه عصر امروز کمیسیون صنایع و معادن مجلس حضور یافتند.
وی افزود: نمایندگان کمیسیون درباره بسیاری از سوالات مطرح شده قانع شدند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اظهارداشت: بنده به عنوان یکی از سوال کنندگان از وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی درباره نواقص ریل گذاری در ذوب آهن سوالاتی را مطرح کردم .
قاضی پور بیان داشت: همچنین بنده درباره اینکه چرا صنعت کشتی سازی در کشور فعال نمیشود از وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی سوالاتی را مطرح کردم که در ادامه این جلسه شریعتمداری به بنده قول داد که تمامی موارد را به زودی فعال خواهد کرد.
وزیر اقتصاد به سوالات نمایندگان پاسخ داد
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از حضور وزیر اقتصاد در جلسه این کمیسیون برای پاسخگویی به سوالات نمایندگان خبر داد.
سیدحسن حسینی شاهرودی در گفتوگو با ایسنا، درباره جلسه امروز (سهشنبه) کمیسیون اقتصادی، گفت: در این جلسه وزیر اقتصاد به سوالات سیده حمیده زرآبادی، محمدرضا پورابراهیمی، نادر قاضی پور، همایون یوسفی، سید ناصر موسوی لارگانی، نصرالله پژمانفر و امیر خجسته از وزیر امور اقتصادی پاسخ داد.
وی افزود: سوال آقای قاضیپور درباره ماده 280 مالیاتهای مستقیم بود مبنی بر اینکه چرا سهمیه دهیاریها و شهرداریها پرداخت نمیشود که پس از توضیحات وزیر اقتصاد درباره کمبود بودجه ایشان قانع شد، سوال دوم ایشان نیز درباره فرار مالیاتی برخی پزشکان بود که مقرر شد اسناد و مدارک بیشتر برای قاضی پور ارسال شود و سپس در این باره تصمیم گیری شود.
حسینی شاهرودی ادامه داد: سوال آقای پورابراهیمی درباره مباحث مرتبط با اجرای FATF در ایران بود که مقرر شد وزارت اقتصاد اسناد و مدارک را در اختیار این نماینده قرار دهد و بعدا دراین باره تصمیمگیری صورت گیرد.
وی یادآور شد: سوال آقای موسوی لارگانی هم درباره محرز بودن برخی تخلفات خصوصی سازی و دلیل عدم برکناری رییس این سازمان بود که دژپسند در این باره توضیحاتی ارائه کرد، اما موسوی لارگانی از توضیحات وزیر قانع نشد براین اساس این سوال به هیئت رییسه ارجاع میشود.
وی افزود: سوال دوم موسوی لارگانی درباره تولید کاغذ در کشور بود که پس از توضیحات وزیر اقتصاد مقرر شد اسناد و مدارک تکمیلی در اختیار این نماینده قرار گیرد و سپس در این باره تصمیم گیری شود.
حسینی شاهرودی در ادامه گفت: سوال آقای پژمانفر درباره لزوم ارائه لایحه مالیات بر عایدی سرمایه بود که پس از توضیحات وزیر، ایشان اقناع شد، همچنین سوال دیگر ایشان درباره عدم نقشآفرینی موثر صندوق بیمه حوادث طبیعی در اتفاقات مختلف بود که آقای پژمانفر از پاسخهای وزیر درباره این سوال هم قانع شد.
وی تاکید کرد: قرار شد وزیر اقتصاد اسناد و مدارک مرتبط با سوالات آقایان امیر خجسته و همایون هاشمی را هم به این دو نماینده ارائه دهد.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان اضافه کرد: سوال خانم زرآبادی از دژپسند نیز درباره نقش وزارت اقتصاد در حوزه دیپلماسی بود که مقرر شد وزارتخانه اسناد و مدارک را برای بررسی بیشتر در اختیار این نماینده قرار دهد و سپس در این باره تصمیم گیری شود.
گزارش شریعتمداری در کمیسیون بودجه:
در سال 97 بیش از 470 هزار شغل ایجاد شده است
سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس از ارائه گزارش عملکرد وزارت تعاون در سال گذشته و سال جاری در حوزه اشتغال خبر داد.
محمد خدابخشی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به جلسه امروز(سهشنبه) کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، گفت: آقای شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حضور در جلسه امروز کمیسیون گزارشی از عملکرد وزارتخانه متبوع خود در سال 97 و 98 در حوزه اشتغال ارائه کرد.
وی با بیان اینکه براساس اعلام وزارت کار در سال 97 بیش از 470 هزار شغل ایجاد شده است، افزود: براساس برآوردهای اعلامی در نشست امروز در سه ماهه نخست سال 98 حدود 100 هزار شغل ایجاد شده است. همچنین براساس گزارش ارائه شده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال 97 و 98 برنامههایی برای حمایت از واحدهای تولیدی عملیاتی کرده تا شغل افرادی که در این واحدها مشغول به کار بودهاند تثبیت شود.
این نماینده مجلس ادامه داد: همچنین 1800 واحد اقتصادی در سال 97 مورد حمایت قرار گرفتهاند و شغل بیش از 370 هزار نفری که در این 1800واحد اقتصادی شاغل بودهاند، تثبیت شده و این برنامه در سال 98 نیز تداوم مییابد.
به گفته وی، اگرچه هدف گذاریهای انجام شده در قانون برنامه ششم توسعه درباره ایجاد سالانه یک میلیون شغل محقق نشده، اما عملکرد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با توجه به شرایط تحریمی مناسب بوده است.
اسلامی در حاشیه نشست کمیسیون عمران مجلس:
تولید و عرضه 112 هزار واحد مسکونی به متقاضیان مسکن/ سهم 80 درصدی خانههای زیر یکصد متر در معاملات
وزیر راه و شهرسازی گفت: بر اساس آمارها، بیش از 80 درصد از معاملات مسکن از زمستان سال قبل تاکنون، پیرامون خرید و فروش املاک زیر یکصد متر بوده است.
محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در حاشیه نشست امروز کمیسیون عمران مجلس در جمع خبرنگاران با اشاره به اقدامات این وزارتخانه در ساماندهی بازار مسکن، گفت: در شرایط کنونی دو نگاه اصلی در حوزه مسکن وجود دارد، نگاه نخست نشان می دهد که بر اساس آمارها، تعداد مسکن های موجود از تعداد خانوارهای متقاضی، حدود 2 میلیون واحد بیشتر است، اما با این وجود، بازار با کمبود مسکن مواجه است که این مشکل نشأت گرفته از وجود خانههای خالی در کشور است.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: از طرف دیگر طبق آمارهای به دست آمده و با توجه به استطاعت مالی بیش از 50 درصد از جامعه، آنها در بهترین حالت قادر به خرید خانه های زیر یکصد متر خواهند بود.
80 درصد از معاملات مسکن برای خرید و فروش خانه های زیر یکصد متر بوده است
وی افزود: بر اساس آمارها، بیش از 80 درصد از معاملات مسکن از زمستان سال قبل تاکنون، پیرامون خرید و فروش املاک زیر یکصد متر بوده است.
تولید و عرضه 112 هزار واحد مسکونی به متقاضیان مسکن
اسلامی ادامه داد: آمارهای موجود، پشتوانه ای برای تدوین برنامه های وزارت راه و شهرسازی جهت تولید حداقل 400 هزار واحد مسکونی و مدیریت این بخش بود، حال این برنامهها در مرحله اجرا قرارگرفته و در این مدت خوشبختانه 112 هزار واحد مسکونی تولید و در اختیار متقاضیان قرار داده شده است.
تولید سالانه 400 هزار واحد مسکونی در کشور، یک برنامه عملی و قابل تحقق است
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: قطعا تولید سالانه 400 هزار واحد مسکونی در کشور، یک برنامه عملی و قابل تحقق است.