به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، رئیس کل دادگستری استان هرمزگان در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم استان هرمزگان که با حضور فریدون همتی استاندار برگزار شد از اجرای موفق طرح نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان در 147 آموزشگاه در شهرستانهای بندرعباس، میناب و قشم خبرداد.
وی ضمن تبریک سالروز ازدواج آسمانی مولی الموحدین حضرت علی (ع) و حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا (س) با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) و مسئولان عالی قوه قضائیه در خصوص اهمیت توجه به اصل پیشگیری از وقوع جرم و همچنین از بین بردن شرایط و زمینههای بوجود آمدن پدیده بزهکاری، با تفکیک حوزههای موثر در ایجاد آن به چهار حوزه وضعی و انتظامی-حوزه فرهنگی و مذهبی- حوزه قضایی و حوزه اجتماعی، خاطرنشان ساخت: پیش بینی زمینهها و حوزههای مؤثر در ارتکاب جرایم با هدف ساماندهی آنها، گام نخست و مقدماتی در پیشگیری از جرایم و آسیبهای اجتماعی است.
وی با تأکید بر اینکه بدون تردید و به معنای عام، قوای سه گانه و همه دستگاهها مأموریت پیشگیری از وقوع جرم و ناهنجاری را بر عهده دارند، خاطرنشان کرد: پیشگیری از وقوع جرم امری فراقوهای است که از یک سو به استحکام روابط دستگاهها کمک میکند و از سوی دیگر از بروز آسیبها و تحمیل هزینههای مالی و اجتماعی به کشور جلوگیری خواهد کرد.
رئیس شورای عالی قضایی استان هرمزگان در ادامه با اعلام اینکه اصلاح ساختارهای فساد زا و جرم زا در دستور کار ویژه شورای پیشگیری از وقوع جرم استان است خاطر نشان کرد: ضرورت دارد رویکرد شناسایی و برخورد با ریشه نابهنجاریها در دستور کار تمامی دستگاهها قرار گیرد.
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان در ادامه با اشاره به محوریت آگاهی بخشی و فرهنگ سازی در مباحث مرتبط با پیشگیری از جرایم و تخلفات، از رشد فزاینده ناهنجاریهای اجتماعی به ویژه در فضای مجازی، ابراز نگرانی کرد و در همین رابطه خواستار برنامه ریزی دقیق و هماهنگی بین بخشی در میان دستگاههای متولی ساماندهی فضای مجازی شد.
وی مقابله با قاچاق و حاشیه نشینی، حمایت از رونق تولید و اشتغال، اجرای طرح کاداستر و تثبیت اراضی ملی و دولتی و همچنین برخورد قاطع با جرایم خاص و خشن را شاخصهای مؤثر در کنترل و کاهش جرایم و آسیبهای اجتماعی برشمرد.
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان از اتخاذ تدابیری، چون شناسایی و احصای عوامل اصلی ارتکاب جرایم، تدوین برنامه راهبردی، شناسایی محلات مستعدد برای ارتکاب جرم از طریق تهیه اطلس جرایم، تشکیل کارگروههای تخصصی در هر حوزه، اجرای طرحهای ضربتی، نظارت دقیق بر فضای مجازی و توجه بیش از پیش به مؤلفههای فرهنگی و آموزههای مذهبی به عنوان شاخصهای مؤثر به منظور دستیابی به اهداف پیش بینی شده در طرح جامع پیشگیری از جرایم و آسیبهای اجتماعی استان هرمزگان نام برد.
وی همچنین خواستار تنظیم برنامه عملیاتی دقیق با مشارکت استانداری هرمزگان و تمامی دستگاههای عضو شورای پیشگیری از جرم استان به منظور کاهش آسیبهای ناشی از جرایم خشن و به منظور ارتقای ضریب امنیت مناطق مختلف استان شد.
رئیس شورای پیشگیری از جرایم و آسیبهای اجتماعی استان هرمزگان با اعلام این که شورای پیشگیری از وقوع جرم، نقش موثری در کاهش جرایم و آسیبهای ناشی از آن ایفا میکند، اظهار داشت: اگر شورای پیشگیری از وقوع جرم موفق باشد و به خوبی پشتیبانی شود، عملا حجم کاری شورای تأمین استان کاهش خواهد یافت.
علی صالحی در ادامه با تآکید بر لزوم توجه به سیاست زندان زدایی در دستگاه قضایی به موجب منویات مقام معظم رهبری و سیاستهای ابلاغی از سوی ریاست قوه قضائیه، بر ضرورت پرهیز از اطاله دادرسی و توجه هر چه بیشتر به تمهیدات پیش بینی شده و مجازاتهای جایگزین حبس به منظور کاهش جمعیت کیفری زندانها تأکید کرد.
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود با تشریح مراحل اجرایی طرح نماد در استان هرمزگان، اظهار داشت: این طرح با محوریت دستگاه قضایی و اداره کل آموزش و پروش استان در 147 آموزشگاه از شهرستانهای میناب، بندرعباس و قشم با موفقیت اجرا شده است.
وی در ادامه افزود: تعداد 25 هزار و 869 دانشآموز از مقاطع مختلف تحصیلی در جریان اجرای این طرح مشارکت فعال نمودهاند که در همین راستا، شهرستان قشم با اجرای این طرح در 135 آموزشگاه و مشارکت 22 هزار و 869 دانش آموز، رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.
علی صالحی همچنین با اعلام اینکه تخریب و رفع تصرف از مستحدثات غیرمجاز در محل دریاچه فصلی 22 بهمن شهرستان بندرعباس و بازآفرینی این محل با ایجاد تفرجگاه و امکانات رفاهی برای شهروندان در دستور کار ویژه شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان هرمزگان قرار گرفت از تشکیل کارگروههای تخصصی به منظور پیگیری و اجرای این طرح خبر داد.
مقابله با حاشیه نشینی و ضرورت برنامه ریزی و اتخاذ تمهیدات مناسب به منظور تسهیل در فرآیند دیدار فرزندان طلاق با والدینشان، دیگر محورهای سخنان رئیس کل دادگستری استان در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم استان هرمزگان را به خود اختصاص میداد.
در جریان این نشست، فریدون همتی استاندار هرمزگان با بیان اینکه پیگیری جلسات شورای پیشگیری از وقوع جرم استان باید مورد توجه تمامی مسئولین قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: بی تردید استفاده از ظرفیتهای این شورا و هماهنگی هر چه بیشتر دستگاهها در عمل به وظایف قانونی موجب ارتقای سطح رضایتمندی مردم خواهد شد.
علیرضا احمدی منش معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان هرمزگان نیز به تشریح سیمای جرایم استان هرمزگان پرداخت.
وی همچنین با تشریح برنامههای سال جاری معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان هرمزگان از کلیه اعضای این شورا خواست تا این معاونت را در اجرای برنامههای مصوب یاری نمایند.
در این جلسه که با هدف اولویت بندی جرائم و آسیبهای اجتماعی استان به منظور برنامه ریزی مؤثر در موضوع پیشگیری و با هدف بررسی محورهای مختلف طرح جامع پیشگیری از جرایم و آسیبهای اجتماعی استان هرمزگان، برگزار شد؛ شناسایی راه کارهای موثر در نحوه بسط و مشارکت همه دستگاهها، ادارات و سازمانهای متولی حوزه پیشگیری از جرایم و آسیبهای اجتماعی، از سوی حاضرین در جلسه، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.