ماهان شبکه ایرانیان

مرکز آمار ایران اعلام کرد؛

شاخص قیمت کالاهای صادراتی افزایش یافت/ کاهش ۰.۶درصدی شاخص قیمت کالا‌های وارداتی

به گزارش اقتصادآنلاین، مرکز آمار ایران اعلام کرد: شاخص قیمت کالا‌های صادراتی (ریالی، 100=1390) در سال 1396 برابر با 179،8 است که نسبت سال قبل، 4.7 درصد افزایش داشته است.

در نظام آمار‌های قیمت، کالا‌های صادراتی برای مقاصد متعددی به کار گرفته می‌شود. شاخص قیمت کالا‌های صادراتی، روند تغییرات قیمت محصولات عرضه شده از داخل به خارج از کشور را طی دوره زمانی مشخص نشان می‌دهد. با توجه به اینکه قیمت کالا‌های صادراتی یکی از مهم‌ترین عوامل تاثیر گذار بر میزان مبادلات خارجی کشور‌ها و نیز یکی از عوامل تعیین کننده رابطه مبادله است، تغییرات آن­ها از اهمیت بالایی برخوردار است.
 
در طرح شاخص قیمت کالا‌های صادراتی از کلیه کد‌های تعرفه صادراتی کشور در سال 1390 (سال پایه) استفاده می­‌شود. روش جمع‌آوری اطلاعات با استفاده از آمار‌های ثبتی گمرک جمهوری اسلامی ایران (ارزش به صورت ریالی و دلاری، کشور مبدا و مقصد، نحوه حمل و نقل و نرخ ارز) صورت گرفته است. طبقه بندی مورد استفاده سیستم طبقه بندی نظام هماهنگ شده توصیف و کدگذاری (HS) می‌باشد. نتایج حاصل از این طرح در سطح کل کشور و برای تمامی 20 گروه اصلی طبقه‌بندی HS قابل انتشار است.
 
شاخص قیمت کالا‌های صادراتی (ریالی، 100=1390) در سال­ 1396 برابر با 179،8 است که نسبت سال قبل، 4.7 درصد افزایش داشته است. شاخص قیمت کالا‌های صادراتی (دلاری، 100=1390) در سال 1396 برابر با 108،5 است که نسبت به سال قبل، 1.2 درصد افزایش داشته است.
 

شاخص قیمت کالا‌های وارداتی سال 1396

شاخص قیمت کالا‌های وارداتی (ریالی، 100=1390) در سال 1396 برابر با 496،1 است که نسبت سال قبل، 0.6 درصد کاهش داشته است.
 
در نظام آمار‌های قیمت، کالا‌های وارداتی برای مقاصد متعددی به کار گرفته می‌شوند. شاخص قیمت کالا‌های وارداتی، روند تغییرات قیمت محصولات عرضه شده از خارج به داخل کشور را طی دوره زمانی مشخص نشان می‌دهد. با توجه به اینکه قیمت کالا‌های وارداتی یکی از مهم‌ترین عوامل تاثیر گذار بر میزان مبادلات خارجی کشور‌ها و نیز یکی از عوامل تعیین کننده رابطه مبادله می‌باشد، تغییرات آن­ها از اهمیت بالایی برخوردار است. در طرح شاخص قیمت کالا‌های وارداتی از کلیه کد‌های تعرفه وارداتی کشور در سال 1390 (سال پایه) استفاده می­ شود. روش جمع‌آوری اطلاعات با استفاده از آمار‌های ثبتی گمرک جمهوری اسلامی ایران (ارزش بصورت ریالی و دلاری، کشور مبدا و مقصد، نحوه حمل و نقل و نرخ ارز) صورت گرفته است. طبقه بندی مورد استفاده سیستم طبقه بندی نظام هماهنگ شده توصیف و کدگذاری (HS) است. نتایج حاصل از این طرح در سطح کل کشور و برای تمامی 20 گروه اصلی طبقه‌بندی HS قابل انتشار است.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان