خبرگزاری فارس: حجتالاسلام علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی یادداشتی با عنوان «روز عجیب پارلمان با تصویب 106 ماده از لایحه تجارت» نوشت.
متن کامل بدین شرح است:
امروز روز عجیبی بود در عرض حدود 2 ساعت 109 ماده قانون لایحه تجارت در صحن علنی مجلس تصویب شد!!! واقعا بهت آور بود.
مشکل آن است این مباحث تخصصی را عمده نمایندگان متوجه نمیشوند! چند نفر از همکاران نماینده نزدم آمده و به صراحت اعلام کردند از این مباحث چیزی نمیفهمند! با این وضع قانون نویسی به کجا می رویم.
البته باید بگویم هر چند مدرک نمایندگان نسبت به دورههای قبل ارتقا پیدا کرده اما واقعیت آن است سطح سواد فوق العاده ضعیفتر شده؛ وقتی ادبیات نمایندگان و مرقومههای آنان را با برخی دورهها و بعضی از نمایندگان مقایسه کنید به این مهم روشن تر پی میبرید.
اگر پیش شرط ثبت نام از نمایندگان دانستن برخی اطلاعات عمومی حقوق بود قطعا مجلس در بعد قانون گذاری و نظارت روان تر عمل میکرد.
البته این به آن معنا نیست که همه آنان حقوقدان باشند بلکه ابزار لازم که دانستن پایه اطلاعات حقوقی است در اختیار همه آنان باشد.
آیا مجلس حاضر است چنین مصوبهای داشته باشد ؟
کمیسیون قضایی طرح مربوط به سقف 18 ماهه برای بدهی دستگاههای دولتی را رد کرد
عضو کمیسیون قضایی مجلس گفت: در نشست امروز کمیسیون طرحی مطرح شد که طبق آن دستگاههای دولتی 18 ماه فرصت دارند تا بدهی خود را بدهند، اما این طرح از سوی اعضای کمیسیون رد شد.
محمدعلی پورمختار نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به نشست امروز کمیسیون قضایی مجلس گفت: در جلسه امروز طرح ارتقاء اعتبار و اسناد رسمی مورد بحث و بررسی قرار گرفت که به دلیل ایرادات متعددی که در این طرح وجود داشت طرح مجدد به کارگروه تخصصی ارسال شد تا پس از انجام بررسیهای لازم نتیجه کار را در جلسه آینده به صحن کمیسیون ارائه کنند.
وی افزود: این طرح پیش از این در کمیسیون مطرح شده بود و یکسال قبل کلیات آن به تصویب رسیده بود و امروز مباحثی درباره جزئیات این طرح مطرح شد.
عضو کمیسیون قضایی مجلس اظهار داشت: همچنین در این جلسه طرحی در رابطه با نحوه وصول مطالبات از دستگاههای دولتی مطرح شد که در آن آمده بود دستگاههای دولتی 18 ماه فرصت دارند تا مطالبات محکومٌبه را بدهند و بعد از گذشت 18 ماه با حکم مرجع قضایی اموال توقیف و مطالبه محکوم به برداشته میشود که این طرح از سوی اعضای کمیسیون رد شد.
پورمختار خاطرنشان کرد: ما در این باره قانون داریم و فرصت 18 ماهه در قانون مذکور نیز لحاظ شده است و نیازی به تصویب قانون جدید نیست.
ذوالقدر: با مصوبه کمیسیون فرهنگی تکثیر اولیه نسخه اصل هر اثر شنیداری جزو حقوق انحصاری پدیدآورنده است
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس، گفت: طبق مصوبه کمیسیون فرهنگی پدیدآورنده حامل شنیداری دارای حق انحصار نخستین توزیع عمومی اصل یا نسخه تکثیر شده حامل شنیداری است.
سیده فاطمه ذوالقدر نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به نشست امروز کمیسیون فرهنگی مجلس، گفت: در جلسه امروز ادامه لایحه حمایت از مالکیت فکری مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مواد 56، 57، 58 و 62 این لایحه که مربوط به حقوق مالکیت مربوط به آثار دیداری و شنیداری است به تصویب اعضای کمیسیون رسید.
وی افزود: بر اساس مصوبه کمیسیون در ماده 56 این لایحه حقوق مرتبط حقوقی است که طبق این قانون منحصراً به اجراکنندگان، تولیدکنندگان حاملهای شنیداری و سازمان بخش رادیو - تلویزیون تعلق میگیرد.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: همچنین بر اساس مصوبه کمیسیون در ماده 57 این لایحه، اعمال حقوق انحصاری موضوع این بخش، هیچ خدشهای به حقوق پدیدآورندگان آثار مورد حمایت این قانون وارد نمیآورد.
ذوالقدر خاطرنشان کرد: همچنین بر اساس ماده 62 این لایحه که به تصویب اعضای کمیسیون رسید، تولیدکننده حامل شنیداری دارای حق انحصاری انجام یا اجازه انجام دادن فعالیتهای زیر است:
1- تکثیر حامل شنیداری به هر روش و شکل با هدف انتفاع اقتصادی و یا عدم زیان غیرمتعارف برای پدیدآورنده؛
2- نخستین توزیع عمومی اصل یا نسخه تکثیر شده حامل شنیداری؛
3- اجازه یا عاریه اصل یا نسخه تکثیر شده حامل شنیداری به عموم حتی پس از نخستین توزیع عمومی مجاز آن؛
4- در معرض استفاده عموم قرار دادن حامل شنیداری.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در پایان گفت: همچنین در این جلسه وزرای پیشنهادی میراث فرهنگی و گردشگری و آموزش و پرورش با حضور در کمیسیون برنامههای کاری خود را به نمایندگان ارائه کردند.
فرهنگی از پاسخهای اردکانیان در کمیسیون انرژی قانع نشد
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به حضور وزیر نیرو در این کمیسیون برای پاسخ به سوالات نمایندگان گفت: فرهنگی نماینده تبریز از پاسخهای اردکانیان قانع نشده و بررسی چند سوال نیز به هفتههای آینده موکول شدند.
سکینه الماسی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، در تشریح جلسه عصر امروز این کمیسیون انرژی گفت: در این نشست رضا اردکانیان وزیر نیرو جهت پاسخگویی به سوال محمد حسین فرهنگی نماینده تبریز حاضر شد.
وی افزود: سوال نماینده تبریز از وزیر نیرو «علت پرداختهای نجومی در زیرمجموعه وزارتخانه نیرو چیست؟ و چرا نظارت لازم انجام نمیشود» که این نماینده در توضیح بیشتر اعلام کرد طبق قانون باید سقف پرداختی مدیران 7 برابر حداقل حقوق باشد اما این قانون در وزارتخانه نیرو اعمال نشده و برخی مدیرانی بهعنوان مثال 15میلیون تومان حقوق دریافت میکنند؟ اما وزیر در پاسخ خاطرنشان کرد که وزارت متبوعش دستگاه دولتی است که پرداخت حقوق و مزایا از طریق نظام هماهنگی پرداخت انجام میشود.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: بهدلیل عدم قانع نشدن نماینده تبریز از توضیحات وزیر نیرو و معاونان وی، مقرر شد؛ هفته آینده علی عسگر ظاهری نماینده مسجدسلیمان و عضو کمیسیون انرژی به نمایندگی از کمیسیون با معاونان وزیر و دیگر مسئولان وزارتخانه نیرو نشستی را در وزارتخانه تشکیل داده و مدارک مرتبط در اختیار وی جهت بررسی بیشتر قرار گیرد و در نهایت گزارش این بررسی درصورت قانع یا قانع نشدن محمدحسین فرهنگی به کمیسیون انرژی ارائه شود.
وی خاطرنشان کرد: تعدادی از سوالات ذکر شده در دستور کار به دلیل پس گرفتن آنها ازسوی نمایندگان مطرح نشدند و بررسی چند سوال نیز به هفتههای آینده موکول شدند.
سوال یک نماینده از وزیر نیرو درباره پرداختهای نجومی در زیرمجموعه این وزارتخانه
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس از قانع نشدن نماینده تبریز از توضیحات وزیر نیرو درباره پرداختهای نجومی در زیرمجموعه این وزارتخانه خبر داد.
سکینه الماسی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، در تشریح جزئیات جلسه عصر امروز(یکشنبه دهم شهریور) این کمیسیون، گفت: در این جلسه سوال محمدحسین فرهنگی نماینده تبریز از رضا اردکانیان وزیر نیرو درباره علت پرداختهای نجومی در زیرمجموعه وزارتخانه نیرو بررسی شد.
وی در توضیح سوال نماینده تبریز از وزیر نیرو اظهار داشت:طبق قانون باید سقف پرداختی مدیران 7 برابر حداقل حقوق باشد اما این قانون در وزارتخانه نیرو اعمال نشده و برخی از مدیران زیر مجموعه این وزارتخانه 15 میلیون تومان حقوق دریافت میکنند؟
سخنگوی کمیسیون انرژی در تشریح توضیحات وزیر نیرو پیرامون سوال نماینده تبریز گفت: طبق توضیحات آقای اردکانیان وزارت متبوعش دستگاه دولتی است که پرداخت حقوق و مزایا از طریق "نظام هماهنگی پرداخت" انجام میشود.
نماینده عسلویه در مجلس تصریح کرد:بهدلیل عدم قانع نشدن آقاب فرهنگی از توضیحات وزیر نیرو و معاونان وی، مقرر شد؛ هفته آتی آقای علی عسگر ظاهری عضو کمیسیون انرژی" به نمایندگی از کمیسیون با معاونان وزیر و دیگر مسئولان وزارتخانه نیرو نشستی را در این وزارتخانه تشکیل داده و مستندات مرتبط در اختیار وی جهت بررسی بیشتر قرار گیرد و در نهایت گزارش این بررسی درصورت قانع یا قانع نشدن آقای فرهنگی به کمیسیون انرژی ارائه شود.
بررسی آخرین وضعیت واردات 140 هزار تن ذرت آلوده در کمیسیون اصل 90 مجلس
آخرین وضعیت واردات 140 هزار تن ذرت آلوده با حضور وزیر جهاد کشاورزی، رئیس سازمان ملی استاندارد، استاندار خوزستان و مسئولانی از سازمان بازرسی کل کشور، تعزیرات، گمرک و دیوان محاسبات در کمیسیون اصل 90 مجلس بررسی شد.
نشست امروز یکشنبه (10 شهریور) کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی با حضور وزیر جهاد کشاورزی، رئیس سازمان ملی استاندارد، استاندار خوزستان و مسئولانی از سازمان بازرسی کل کشور، تعزیرات، گمرک و دیوان محاسبات با موضوع تعیین تکلیف 500 هزار تن ذرت آلوده به قارچ آفلاتوکسین تشکیل شد.
لزوم تعیین تکلیف 500 هزار تن ذرت آلوده توسط 9 شرکت دولتی
امیر خجسته نایب رئیس کمیسیون اصل نود در توضیح گزارش ذرتهای آلوده به سفر گروهی از نمایندگان کمیسیون به استان خوزستان اشاره کرد و گفت: براساس بررسیهای به عمل آمده 9 شرکت دولتی حدود 500 هزار تن ذرت آلوده به قارچ آفلاتوکسین در سال 1395 وارد بند امام خمینی(ره) کردند که از این میزان 350 هزار تن ترخیص و 140 هزار تن هنوز در انبارهای بندر امام باقی مانده است، تکلیف این ذرتها باید هر چه سریعتر تعیین شود.
صادرات ذرتهای آلوده با شرایط خاص
محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در توضیح این موضوع، گفت: به لحاظ مبنایی اختلاف نظرهایی بین وزارت جهاد کشاورزی و سازمان ملی استاندارد وجود دارد اما در عمل و انجام آزمایشها هیچ اختلاف نظری وجود ندارد، در خصوص صادرات 140 هزار تن ذرت آلوده نیز باید بر اساس شاخصهای بین المللی حفظ نباتات عمل شود، در صورتی که کشوری برای بازپروری یا محصول ثانویه به این ذرت نیاز داشته باشد میتوانیم، ذرتها را به آنها بدهیم اما طرف مقابل باید در جریان وضعیت آلودگی ذرتها قرار گیرد.
وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: وزارت ما محدودیتی برای متقاضیان واردات یا صادرات قائل نشده است اما با توجه به وضعیت بازار ارز، کسانی که برای سال اول بخواهند به امر واردات بپردازند تنها تا سقف 500 هزار دلار مجاز هستند.
اختلاف نظر استاندارد و قرنطینه در میزان آلودگی ذرتها
غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان نیز در توضیحاتی، تصریح کرد: متاسفانه مسئولان استاندارد و قرنطینه استان در خصوص میزان آلودگی ذرتها اختلاف نظر دارند به نوعی که در این خصوص مسئولان وزارت جهاد کشاورزی (قرنطینه) آلودگی ذرتها را تایید و مسئولان استاندارد رد کردند. لذا تیم مشترکی تشکیل دادیم تا فرایند را بررسی و نظر واحدی را اعلام کنند. متاسفانه این محموله 140 هزار تنی انبارهای ما را در استان اشغال کرده است.
استاندار خوزستان، ادامه داد: آقای رئیس جمهور به این موضوع ورود پیدا کرده و پاسخ صریحی را اعلام کردند؛ وی سه گزینه برگشت به کشور مبدإ ذرت، امحاء یا خروج به شرط عدم ورود به کشورمان را مطرح کردند که برای امحاء 600 تا 700 روز زمان و 200 میلیارد تومان هزینه لازم است. آقای روحانی تاکید کردند که با مشورت وزارت اطلاعات تصمیم نهایی اتخاذ شود.
گمرک به دنبال فروش 140 هزار تن ذرت آلوده تحت نظر وزارت اطلاعات
مسئولان گمرک در ادامه یادآور شدند: ذرتهای آلوده در منطقه ویژه اقتصادی است و هنوز وارد کشور نشده است، طبق مقررات کالا باید ترانزیت یا مرجوع شود، قرنطینه اجازه ترانزیت از خشکی را نمیدهد. خریداری که برای این ذرتهای آلوده پیدا شده گفته که به دنبال 2 کِشتی با ظرفیت بالاست تا کالای خریداری شده را از منطقه ما خارج کند اما با توجه به تحریمها به دنبال مقصد مناسب است. این اقدامات تحت نظر وزارت اطلاعات در حال انجام است.
مسئولان مذکور و اعضای کمیسیون اصل نود در توضیحات خود به مشکل ذرتهای آلوده به آزمایشهای صورت گرفته، انجام مقررات گمرک به صورت الکترونیکی، اظهارنامه شرکتها وارد کننده ذرتها، تاکید سازمان ملی استاندارد بر گواهی سلامت کالاهای وارداتی، تاثیر رطوبت هوا بر رشد قارچ آفلاتوکسین و عدم محدودیت برای متقاضیان واردات و صادرات اشاره کردند.
تاکید بر ارایه اسناد 350 تن ذرت آلوده ترخیص شده به کمیسیون اصل نود
داود محمدی در پایان این نشست تاکید کرد: نتایج آزمایشهای سازمان ملی استاندارد، وزارت جهاد کشاورزی و بهداشت و درمان از ذرتهای وارداتی توسط 9 شرکت باید به کمیسیون طی روزهای آتی ارایه شود. همچنین در رابطه با گواهی سلامت ذرتهای ترخیصی و انبار شده باید اسناد و مدارک موجود در اختیار کمیسیون قرار گیرد.
رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: در ارتباط با وضعیت مابقی ذرتهایی که اذعان شد آلودگی ندارد نیز باید مستندات لازم به کمیسیون ارسال شود، تکلیف 140 هزار تن ذرت آلوده ظرف یک ماه آینده باید تعیین و در صورت امحاء یا خروج از کشور یا بازگشت به کشور مبدإ به کمیسیون گزارش داده شود.
رحمانی: ذرتهای آلوده صادر نمیشوند
رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه جلسه امروز کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی با حضور در جمع خبرنگاران، گفت: در جلسه امروز کمیسیون درباره معادت و قراردادهای مشترک خودرو بحث و بررسی شد.
وی درباره چگونگی ثبت سفارش ذرتهای آلوده، اظهار داشت: طبیعتا در زمان ثبت سفارش مشخص نیست که ذرت آلوده است یا نه، اما بعد از این ثبت در مراحل غذا و دارو و وزارت جهاد کشاورزی کنترلهایی انجام میشود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: ممکن است آلودگی این ذرتها در در فرآیند انتقال و در اثر دپوی بیش از حد ایجاد شده باشد و انجام برخورد به موقع از اهمیت بالایی برخوردار است. قطعا اگر ذرتها آلوده باشند، صادر نخواهند شد.
رحمانی درباره ساماندهی شرکتهای خودروسازی، گفت: انشاءالله که تیم جوان و جدید باعث ایجاد تحول موردنظر مردم در حوزه خودروسازی شوند.