ماهان شبکه ایرانیان

تندگویان در میزگرد نامزدهای اصلاح‌طلب شورای پنجم در ایسنا:

انجام ۱۶۰۰ مکاتبه برای پیگیری تخلفات در شهر/ شورای چهارم هیاتی اداره می‌شد

نایب رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر چهارم و کاندیدای شورای شهر پنجم، در مورد بررسی عملکرد شورای شهر چهارم و باید و نبایدهای شورای آتی توضیحاتی ارائه کرد.

انجام 1600 مکاتبه برای پیگیری تخلفات در شهر/ شورای چهارم هیاتی اداره می‌شد

 به گزارش ایسنا، محمد مهدی تندگویان در میزگرد تببین برنامه‌ها و اولویت‌های نامزدهای اصلاح‌طلب برای شورای پنجم که امروز  با حضور  محمدجواد حق شناس، زهرا صدراعظم نوری و علی نوذرپور در ایسنا برگزار شد، ضمن بیان ارزیابی خود  از عملکرد شورای شهر چهارم گفت: فکر می‌کنم در شورای شهر چهارم اتفاق بسیار خوبی افتاده که امروز شاهد نتیجه آن هستیم؛ آن هم بالا رفتن میزان آگاهی جامعه نسبت به موضوعات شهری، شهرداری، حقوق و مطالبات مردم از شهر و شهرداری است.

وی در  ارزیابی  از عملکرد شورای چهارم به بیان عملکرد خود پرداخت و گفت: حدود 1600 مکاتبه در چهار سال در موضوعات مختلف انجام داده‌ام که حدود 50 تا 60 درصد آن محقق شد. این در حالی است که فراکسیون روبه‌روی ما موضوعاتی چون هتل اسپیناس مطرح کرد اما اغلب به سرانجام نرسیدند، فکر می‌کنم در شورای شهر چهارم اتفاق بسیار خوبی افتاده که امروز شاهد نتیجه آن هستیم؛ آن هم بالا رفتن میزان آگاهی جامعه نسبت به موضوعات شهری، شهرداری، حقوق و مطالبات مردم از شهر و شهرداری است.

تندگویان با این اعتقاد که میزان درک  و فهم مردم از اتفاقات شهری نسبت به چهار سال گذشته بیشتر شده است ادامه داد: این مساله کار را برای آنهایی که قرار است در دوره پنجم وارد شورا شوند سخت می‌کند، زیرا مردم حساس‌تر شدند  و آنها از همان ابتدا باید پاسخگو باشند. در گذشته مردم نمی‌دانستند که شورای شهر امکان این را دارد که در خیلی از مسائل ورود کند. تحلیل من این است که غیر از شورای اول در دو دوره قبل، شورا تقریبا به صورت هیئتی اداره می‌شد و مدلی که در آن به "آگاهی" توجه شود، وجود نداشت.

نایب رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای چهارم و کاندیدای شورای شهر پنجم، اظهار کرد: در این دوره اما با توجه به ترکیب شورا هم از بخش تخصصی جامعه و هم از مدل حزبی در شورا حاضر شدند. هرچند می‌گوییم شورا نباید به سمت سیاسی شدن برود اما به هرحال دو طیف سیاسی در این دوره عضو شورا بودند که این مساله باعث شد خیلی از موضوعات باز تر شود. البته برآیند من این نیست که در این شورا هرکاری که خواستیم را انجام داده‌ایم  و به چیزی که دنبالش بودیم رسیده‌ایم، اما موفق شدیم پاسخ مطالبات مردم را بدهیم و نتیجه آن هم آگاه‌سازی و فعال کردن جامعه بود که احتمالا به همین دلیل در انتخابات این دوره شاهد مشارکت بیشتری از مردم خواهیم بود.

نمایندگانی که از ناکارآمدی، فسادو ... می‌گفتند، از نظر تعداد در اقلیت بودند

تندگویان در ادامه صحبت‌های خود افزود: مساله دیگری که در این دوره از شورا رخ داد این بود که از یک مدیریت عجیب و دکوری که سال‌ها ادعا می‌کرد من توانمند هستم، رونمایی شد.  مدیریتی که در این چهار سال که به هر گوشه آن دست می‌زدیم بخشی از ناکارآمدی، فساد و... مشخص می‌شد. مشکل اصلی ما در این شورا موضوع «تعداد» بود درواقع بخشی که بیان کننده ناکارآمدی‌ها بود، تعداد کمی از شورا را داشتند و به نوعی در اقلیت بودیم.

وی به موضوع دیگری که ضعف‌ها و خلل‌های قانونی است، اشاره کرد و در این باره گفت: به عنوان مثال در حسابرسی‌های شهرداری، شورا ورود کرده و خیلی از تخلفات در ذی‌حسابی مشخص شد. با وجود اینکه ما ذی‌حسابی را انجام داده بودیم اما نهادی وجود ندارد که پس از آن اسناد را برای تصمیم‌گیری، اقدام و صدور حکم به آنها ارسال کنیم. در قوه مجریه ما دیوان محاسبات داریم که این کار را انجام می‌دهد ولی دیوان محاسبات شهرداری نداریم، اینجا کار ما قفل می‌شد. البته اگر تعداد ما زیاد بود می‌توانستیم در خود شورا به سمت توبیخ برویم ولی این امکان وجود نداشت. ممکن بود گاهی در مورد تخلفات با سازمان بازرسی مکاتبه کنیم اما آنها موظف پاسخگویی به ما نیستند  لذا باید نهادی باشد که در این زمینه به شورا کمک کند.

عمده مشکل ما تعداد قلیل نمایندگان همسو بود

یکی از مشکلات ما در شورای شهر، شخص چمران بود

تندگویان با بیان اینکه اگر در این شورا تعداد اعضای همسو بیشتر بود، با مشکل کمتری مواجه بودیم و حتی می‌توانستیم به سمت سوال از شهردار برویم عنوان کرد: ولی این امکان وجود نداشت. به عنوان مثال در مورد تابلوهای شهرداری بارها پیگیر شدم و دو ماه است که از طرح سوال من می‌گذرد ولی شهرداری هنوز پاسخی نداده است. قانونی نداریم که اگر شهردار پاسخگو نبود بتوانیم از آن راه وارد بشویم. وقتی من تذکر می‌دهم و طرح سوال می‌کنم اما شهرداری پاسخگو نیست، چه باید بکنم؟ در این شرایط اگر مدیریت شورا همسو با شهردار باشد وضع بدتر می‌شود. شانیت هیات رییسه این است که از من نماینده حمایت کند اما این اتفاق نمی‌افتد و ما در این شرایط با بن‌بست قانونی مواجه می‌شویم.

وی تاکید کرد: عمده‌ترین مشکل ما، تعداد نمایندگان بود و اگر تعداد ما بیشتر بود می‌توانستیم به سمت استیضاح شهردار برویم. امیدوارم در دوره بعدی ترکیب مناسبی بین اعضای شورا وجود داشته باشد و هیات رییسه مقتدری هم باشد که شانیت و جایگاهش راحفظ کند. به صراحت می‌گویم که در شورای چهارم یکی از مشکلات ما شخص چمران بود که شورا را به صورت هیاتی اداره می‌کرد.

تندگویان با شاره به اینکه در مجموع عملکرد چهارساله شورا را صددرصد مناسب نمی‌بینم و خیلی مواقع خودم از مردم عذرخواهی کردم گفت: اما حداقل می‌توانم بگویم که فراکسیون اصلاح‌طلبان هرچه در توان داشتند را گذاشتند و فکر می‌کنم اطلاع‌رسانی به مردم خیلی خوب انجام شد. در این زمینه باید از شبکه‌های مجازی، گروه‌ها، مطبوعات و رسانه‌ها که به ما کمک کردند تشکر داشته باشیم. شبکه باز اطلاع‌رسانی که به لطف این دولت ایجاد شد هم به ما در شورا و هم به نهادهای دیگر در راستای شفاف‌سازی کمک بسیاری کرد.

ایجاد مرکز مطالعات شهری در انتظار نگاه سلیقه‌ای چمران ماند

تندگویان به محدودیت‌های موجود در شورا برای مطالعه در مورد قوانین اشاره کرد و گفت: ما در شورا قانون تصویب می‌کنیم اما بدون اینکه مکانی داشته باشیم تا در مورد آن موضوع، پژوهش انجام بشود. یکی از مسائل این است که چرا ما مرکز مطالعات شهری نداریم؟. البته مرکز مطالعات شهرداری داریم که بررسی‌های مختلفی را انجام می‌دهند و معمولا این بررسی‌ها چندان کاربردی نیست.

کاندیدای شورای شهر پنجم تاکید کرد: ما در مصوبات خود ایجاد مرکز مطالعات شهری را تصویب کردیم و تمام چارت آن هم تصویب شده است. حتی مجوزهای مربوط به‌آن را نیز اخذ کرده‌ایم اما به دلیل نگاه سلیقه‌ای رییس شورا، هنوز برای آن اقدامی نشده است. وقتی طرحی تولید می‌کنیم باید جایی باشد که روی آنها مطالعه انجام شود. اگر در دوره بعدی حضور داشته باشم قطعا این موضوع را پیگیری می‌کنم و حتما باید این مرکز تاسیس شود.


در  شهرداری امپراتوری وجود داشت که نسبت به دسترسی اطلاعات مقاومت می‌کرد


تندگویان همچنین به ضرورت شفاف‌سازی اشاره کرد و گفت: موضوع شفاف‌سازی را از سال اول پیگیری کردیم. کمیسیون ماده 7 در شورا مانند ماده 100 شده بود و شفافیت نداشت. اینکه می‌گوییم اطلاعات در اختیار مردم باشد، به دلیل وجود شفافیت است. چرا من به عنوان شهروند نباید از پهنه و زیرپهنه خود اطلاعات داشته باشم. در این چهار سال با تلاش و پیگیری‌هایی که انجام شد کمیسیون ماده 7 از حالت غیرشفاف به سامانه تبدیل شد. امروز همه چیز در ماده 7 شفاف است و در معرض دید قرار دارد. تمام سامانه‌ها و زیرساخت‌های شهرداری باید به این سمت برود.

وی اضافه کرد: در این دوره شخصا به مورد تابلوهای تبلیغاتی شهرداری ورود کرده‌ام. مردم باید بدانند که که در این زمینه چه اتفاقاتی می‌افتد و اینکه تابلوها دست چه شرکت‌هایی است و درباره اطلاعاتی از این دست به صورت کامل آگاهی داشته باشند. به هرحال در این شهرداری امپراتوری وجود داشت که نسبت به دسترسی مقاومت می‌کرد. امیدوارم این اتفاق در دوره بعدی رخ ندهد.

فراکسیون اصولگرا بحث هتل اسپیناس را نتوانست به سرانجام برساند

روابط سیاسی میان دولت و شهرداری‌ها مردم را آزار می‌دهد

به گزارش ایسنا، محمدمهدی تندگویان به بیان عملکرد خود در شورای چهارم اشاره کرد و گفت: حدود 1600 مکاتبه در چهار سال در موضوعات مختلف انجام داده‌ام که حدود 50 تا 60 درصد آن محقق شد. این در حالی است که فراکسیون روبه‌روی ما موضوعاتی چون هتل اسپیناس مطرح کرد اما اغلب به سرانجام نرسیدند. بنده روز اول موضوع مجتمع فردوسی را مطرح کردم و تا آخر پای آن رسیدم و تا ایمن نشد، از مواضعم کوتاه نیامدم. عملکرد ما مشخص است.

وی افزود: علی‌رغم آنکه به مالک مجتمع فردوسی 30 تا 40 درصد ضرر وارد شد اما از منفعت مردم عدول نکردم. عملکرد ما در برابر ایمنی و آتش‌نشانی و نوع برخورد آنها با مردم نیز مشخص است. ساختمان‌هایی بودند که بالاتر از 5 طبقه بودند و شرکت‌هایی با کارشناسانی که بازنشسته آتش‌نشانی بودند، ایراداتی به آن وارد می‌کردند و مالک را موظف می‌کردند برای خرید تجهیزات هزینه بالایی صرف کنند در حالی که خودشان فروشنده این تجهیزات بودند. ما این موضوع را ساماندهی کرده‌ایم و سامانه‌ای برای آن در نظر گرفته‌ایم. تا مشکلات حل شد.

عضو فعلی شورای شهر تهران با اشاره به زمان‌بر بودن مکاتبه میان شورای شهر و شهرداری تهران گفت: علاوه بر این، نهادهای دیگری چون شورای شهر هم در تخلفات به ما کمک نمی‌کنند. روابط سیاسی میان دولت و شهرداری‌ها مردم را آزار می‌دهد.


می‌توانستیم با زباله تهران، مترو تهران را بسازیم

در شورای بعدی به سمت کاهش و حذف آلودگی هوا برویم

تندگویان با تاکید بر اینکه شورای بعدی باید رفع آلودگی هوای تهران را به عنوان مهم‌ترین اولویت خود در نظر بگیرد، افزود: علاوه بر این باید بر روی درآمدهای پایدارشهرداری که از آن غفلت شده است، تمرکز کرد. به عنوان مثال روزانه 8000 تن زباله تولید می‌شود که در کمترین حالت می‌توانستیم از این زباله‌ها 700 میلیارد تومان سود حاصل کنیم که در عرض 12 سال به 7 تا 8 هزار میلیارد تومان می‌رسید که معادل ساخت کل شبکه مترو تهران است.

وی ادامه دارد: در واقع می‌توانستیم با زباله تهران، مترو تهران را بسازیم. در بهترین حالت نیز سودآوری از زباله‌ها می‌توانست در سال به 2000 میلیارد تومان برسد که هزینه معادل ساماندهی ناوگان حمل و نقل عمومی تهران بود. ما باید در شورای بعدی به سمت کاهش و حذف آلودگی هوا برویم و ساختار حمل و نقل پاک عمومی را ایجاد کنیم.


یا شهرداری در فروشگاه‌های شهروند رانتی دارد که سرمایه را می‌مکد یا ضعف مدیریتی در آنجا وجود دارد

شورای بعدی باید به شدت به دنبال درآمد پایدار جهت جلوگیری از خام‌فروشی شهر باشد


کاندیدای شورای شهر پنجم با اشاره به ضرورت توجه به درآمدهای پایدار شهرداری تهران گفت: فروشگاه شهروند یک درآمد پایدار است که 32 شعبه در 65 هزار متر مربع فضا دارد. اگر فقط این 65 هزار متر مربع فضای تجارت اجاره داده شود، حداقل در سال 1500 میلیارد تومان سوددهی دارد. این در حالی است که در سال گذشته شهرداری 150 میلیارد تومان سود برای فروشگاه‌های شهروند اعلام کرده که البته 40 میلیارد تومان آن محقق شده است و بدین معناست که این فروشگاه که با برندش 20 هزار میلیارد تومان می‌ارزد، تنها 40 هزار میلیارد تومان سود کسب می‌کند که تنها دو علت را به ذهن متبادر می‌کند یا شهرداری در شهروند رانتی دارد که سرمایه را می‌مکد یا ضعف مدیریتی در آنجا وجود دارد.


لایحه‌ای برای کاهش اختیارات شهردار آوردیم که اصولگرایان نگذاشتند تصویب شود

در موضوع املاک نجومی هم با سند صحبت کردیم

تندگویان افزود: شورای بعدی باید به شدت به دنبال درآمد پایدار جهت جلوگیری از خام‌فروشی شهر باشد. در حال حاضر شهرداری در حال تهاتر املاک و دارایی‌های خود در سطح وسیعی برای تسویه بدهی‌هاست که این خیانت به شهر است و علت وقوع این اتفاق اختیارات بیش از حد شهردار است. در شورای فعلی لایحه‌ای برای کاهش اختیارات شهردار آوردیم که اصولگرایان نگذاشتند تصویب شود. در موضوع املاک نجومی هم با سند صحبت کردیم اما باز هم تحقیق و تفحص از آن رای نیاورد. امیدواریم 21 کرسی شورا را اصلاح‌طلبان بگیرند. باید این مدیریت و طرز نگرش حاکم تغییر کند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی