ماهان شبکه ایرانیان

عجیب‌ترین اجرام کیهانی کدامند؟

این یک واقعیت است که "کیهان" جای عجیبی است ولی برخی از چیزهایی که در دنیا وجود دارد، عجیب‌تر از بقیه است.

عجیب‌ترین اجرام کیهانی کدامند؟

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس‌دیلی، با نگاهی به حیوانات، گیاهان و موجودات دیگر، به اعجاب‌انگیز بودن کیهان پی می‌بریم.

سیاره ما بخشی از این پدیده‌های عجیب است و ستاره‌شناسان روزانه شگفتی‌های بسیاری راجع به آن کشف می‌کنند.

در این گزارش نگاهی به عجیب‌ترین پدپده‌های موجود در کیهان انداخته‌ایم.

سیگنال‌های رادیویی عجیب

از سال 2007، محققان سیگنال‌های رادیویی مافوق صوت بسیار روشنی را دریافت کردند که تنها چند میلی‌ثانیه دوام دارند.

این نورهای عجیب و غریب "انفجارهای سریع رادیویی"(FRBs) نام گرفته‌اند و به نظر می‌رسد از فاصله‌ای بالغ بر میلیاردها سال نوری دورتر از ما می‌آیند.  

پاستا هسته‌ای

عجیب‌ترین ماده در کیهان از باقی‌مانده‌های یک ستاره مرده شکل می‌گیرد.

بنا بر شبیه‌سازی‌ها، پروتون‌ها و نوترون‌ها در پوسته ستاره‌ها می‌توانند در معرض فشار گرانشی قرار بگیرند که این امر باعث می‌شود به موادی در هم تنیده "لینگوئینی"(نوعی اسپاگتی) تبدیل شوند و این جرم کیهانی را تشکیل دهند.

هائومیا حلقه دارد

هائومیا (Haumea)سومین سیاره کوتوله دور از خورشید و در منظومهٔ خورشیدی است و در کمربند کوپر می‌چرخد.

این سیاره کوتوله شکلی عجیب و غریب و دو قمر دارد و یک روز آن تنها چهار ساعت طول می‌کشد.

هائومیا سریع‌ترین جرم بزرگی است که در منظومه شمسی می‌چرخد.

اما در سال 2017 میلادی، هائومیا به جرمی عجیب‌تر تبدیل شد زیرا ستاره‌شناسان آن را زمانی رصد کردند که از مقابل یک ستاره عبور می‌کرد. در آن هنگام متوجه شدند که این سیاره کوتوله حلقه‌های بسیار نازکی در اطراف خود دارد که احتمالا نتیجه یک برخورد در گذشته هستند.

هائومیا از سنگ ساخته‌ شده و لایه‌ای از یخ بلوری و کریستالی روی آن را پوشش می‌دهد. نقطه تیره مایل به قرمز بر روی سطح این سیاره کوتوله در تضاد با رنگ سفید آن و مرموز است و می‌تواند یک منبع غنی‌تر از یخ کریستالی نسبت به بقیه سطح آن باشد.

یک ماه با یک ماه

یکی از اجرام عجیب در کیهان یک قمر است که خود به دور یک قمر دیگر می‌چرخد و به "ماه‌ماه"(moonmoon) معروف است. البته اسم‌های دیگری هم برای آن وجود دارد.

ستاره‌شناسان اطلاع زیادی از این جرم ندارند ولی معتقدند هیچ چیز راجع به تشکیل آن بعید نیست.

ماده تاریک

"ماده تاریک" ماده ناشناخته‌ای است که 85 درصد از کل مواد جهان را تشکیل داده است. همه‌چیز در مورد این ماده عجیب است. اما حداقل دانشمندان راجع به یک چیز در آن مطمئن هستند که "ماده تاریک در همه جا وجود دارد". ماده تاریک به سادگی ماده‌ای است که واکنشی نسبت به نور نشان نمی‌دهد.

در گذشته محققان یک کهکشان به نام "NGC1052-DF2" را کشف کرده بودند که اعتقاد داشتند در آن ماده تاریک وجود ندارد.

ولی پس از آن محققان دریافتند که این کهکشان در واقع سرشار از ماده تاریک است. به این ترتیب یک فرضیه مطرح شد که ماده تاریک اصلا وجود ندارد.

عجیب‌ترین ستاره

زمانی‌ که محققان دانشگاه ایالتی لوئیزیانا برای اولین بار یک ستاره به نام "کی‌ای‌سی 8462852"( KIC 846285) را رصد کردند، بسیار متعجب شدند.

این ستاره در  فاصله‌ی 1480 سال نوری از زمین قرار دارد. با گسیل فضاپیمای کپلر، دیده شد که این ستاره دستخوش دگرگونی‌هایی ناهمسان می‌شود. این دگرگونی، کاهش شار نور افشانی آن به میزان 22٪ است.

نظریه‌های مختلفی راجع به این پدیده مطرح شد. ولی امروزه دانشمندان معتقدند که این ستاره توسط یک حلقه غیرطبیعی از غبار احاطه شده که باعث تاریکی آن می‌شود.

هایپریون برقی

عنوان "عجیب‌وغریب‌ترین قمر در منظومه شمسی" می‌تواند به اجرام آسمانی زیادی تعلق گیرد ولی یکی از این اجرام عجیب‌تر از بقیه است.

" هایپریون"(Hyperion) قمر زحل است که شکلی نامنظوم داشته و چرخش آن هم نامنظم است.

این قمر عجیب دهانه‌های برخوردی زیادی دارد. فضاپیمای "کاسینی" ناسا دریافت که "هایپریون" با یک پرتو ذره‌ای از الکتریسیته ساکن که در فضا وجود دارد، شارژ می‌شود.

کهکشان فسیلی زنده

"DGSAT" یک کهکشان بسیار پراکنده است که به بزرگی کهکشانی مانند "راه شیری" است. ولی ستاره‌های این کهکشان به‌ نحوی پراکنده شده‌اند که تقریبا نامرئی هستند. 

مشخصات و ویژگی‌های این کهکشان نشان از آن دارد که یک میلیارد سال پس از "انفجار بزرگ" پدپد آمده و آن را تبدیل به یک فسیل زنده کرده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان