خبرگزاری فارس: جامعه پرستاری به عنوان پیشتازان نظام سلامت در کشور، بعضا با مشکلاتی مواجهاند که یکی از اصلیترین این مشکلات نبود امنیت جانی در محل کار است و همین امر سبب شده هر از چندگاهی شاهد برخوردهای فیزیکی توسط برخی افراد با آنان باشیم.
ادامه روند عدم تضمین امنیت جانی پرستاران و پرسنل بیمارستان از سوی مسوولان ذیربط میتواند سبب بروز مشکل در ارائه خدمات درمانی به جامعه شود که در صورت وقوع این امر شاهد مشکلات عمدهای در زمینه بهداشت و درمان خواهیم بود.
حمله به پرستار شیفت در ایلام
شب گذشته یکی از پرستاران شیفت در بیمارستان امام خمینی (ره) به دلیل ضربه یکی از بیماران به استیشن تریاژ و برخورد آن با بدنش مصدوم شد. بیشک عدم توجه مسوولان به امنیت محیط بیمارستان یکی از دلایل اصلی بروز این حادثه بوده است.
شرح ماجرا / فرد خاطی بازداشت شد
یکی از پرسنل بیمارستان امام خمینی (ره) و شاهد عینی این ماجرا در گفتگو با خبرنگار فارس در ایلام، گفت: شب گذشته شاهد ورود چند نفر به اورژانس بیمارستان بودیم که یکی از آنها مجروح بود و به محض ورود به داخل بیمارستان شروع به حرفهای رکیک کرد.
وی افزود: این فرد پس از ورود با لگد زدن به استیشن تریاژ حمله کرد و به دلیل شدت ضربه استیشن با شدت به بدن پرستار برخورد کرد و سبب مصدومیت شدید وی شد.
این پرسنل بیمارستان امام خمینی (ره) با بیان اینکه متاسفانه وضعیت امنیت در بیمارستانهای ایلام مطلوب نیست، اظهار کرد: پس از این حادثه که به بستری شدن پرستار مذکور منجر شد با حضور نیروی انتظامی فرد مذکور دستگیر و بازداشت شد.
نبود امنیت کافی برای پرسنل بیمارستان
یکی دیگر از پرستاران این بیمارستان نیز میگوید: شب گذشته حدود 10 نفر با فرد مذکور وارد بیمارستان امام خمینی (ره) شده و جو این بیمارستان را متشنج کردند و باعث رعب و وحشت همکاران و بیماران شدند.
وی با بیان اینکه بر اساس گفته همراهان فرد مذکور در حالت مستی وارد بیمارستان شده که سبب بروز مشکل برای یکی از پرستاران شد، افزود: چرا انتظامات در ورودی بیمارستان مستقر نمیشود تا از ورود چنین افرادی جلوگیری شود که شاهد وقوع اینگونه حوادث نباشیم.
این پرستار با اشاره به اینکه عدم وجود انتظامات یا پلیس در ورودی اورژانس به یک معضل تبدیل شده است، به طوری که بارها شاهد برخورد فیزیکی بیماران و همراهان آنان با پرسنل اورژانس بودهایم، ادامه داد: ورود 10 نفر به عنوان همراه قابل قبول نیست و باید مسوولان برای رفع این مشکلات چاره اندیشی کنند و امنیت کافی را در محیط بیمارستان تامین کنند.
گفتوگویی با پرستار مضروب
زهرا جودکی پرستار مصدوم شده نیز به خبرنگار فارس در ایلام، میگوید: شب گذشته در حال نوشتن فرم تریاژ یکی از بیماران خردسال بودم که متوجه ورود چند نفر با صدای بلند و حرفهای رکیک شدم.
وی افزود: همراه کودکی که تریاژ وی را انجام میدادم در حال مشاهده صحنه بود و همین امر عصبانیت شدید فرد مصدومی که با صدای بلند وارد بیمارستان شده بود را در پی داشت.
جودکی ادامه داد: پس از مشاهده وضعیت موجود از همراه کودک تقاضا کردم که راه را برای ورود این مصدوم باز کند و به محض این درخواست مصدوم مذکور با لگد به استیشن تریاژ زد و میز با شدت به شکمم برخورد کرد.
این پرستار با بیان اینکه شدت ضربه سبب بی هوشی من شد، اضافه کرد: بارها شاهد وقوع چنین حوادثی در محیط اورژانس بودهایم، اما متاسفانه تاکنون هیچ اقدامی جهت رفع این مشکلات انجام نشده است.
هیچ نیروی انتظامی یا حراستی در بیمارستان برای کنترل نیست
جودکی با بیان اینکه متاسفانه امنیت پرسنل و پرستاران نه تنها حفظ نمیشود بلکه بارها شاهد توهین و برخوردهای فیزیکی با همکاران بودهایم، گفت: هیچ نیرویی انتظاماتی جهت برخورد با چنین مواردی در اورژانس وجود ندارد و همین امر سبب شده همچنان شاهد چنین برخوردهای ناشایستی با پرستاران و پرسنل بیمارستانها باشیم.
بی شک ضرب و شتم از عوامل ناامنی پرستاران است و بروز چنین حوادثی در دستگاه دولتی و برای کارمند دولت در حین خدمت از جمله نقاط ضعف مسوولان در تأمین امنیت عمومی است که باید مورد توجه جدی قرار بگیرد.
لازم به ذکر است، مسوولان دانشگاه علوم پزشکی از اظهار نظر در این مورد سرباز زدند.