ماهان شبکه ایرانیان

توسط سازمان خصوصی سازی انجام می‌شود

عرضه ۱۴ درصد از سهم دولتیِ بیمه اتکای امین

مدیرعامل بیمه اتکایی امین معتقد است با وجود اینکه شرکت بیمه ایران دارای زیان انباشته است در قبولی اتکایی برایش مشکلی پیش نخواهد آمد. او همچنین می‌گوید با دستور وزیر اقتصاد حدود ۱۴ درصد از سهامِ دولتیِ بیمه اتکایی امین، توسط سازمان خصوصی سازی عرضه خواهد شد.

عرضه 14 درصد از سهم دولتیِ بیمه اتکای امین

به گزارش ایسنا، سیدمصطفی کیایی - مدیر عامل بیمه اتکایی امین - در نشست خبری که امروز برگزار شد، گفت: براساس اصل 44 قانون اساسی و با دستور وزیر اقتصاد و دارایی مقداری از سهم دولتی بیمه اتکایی امین کم خواهد شد.

او افزود: سهم 14 درصدی ایفیک (شرکت سرمایه‌گذاری خارجی ایران) با تصویب مجمع که به ریاست‌ وزیر اقتصاد است، به سازمان خصوصی‌سازی منتقل شده و همین روزها عرضه خواهد شد. با این توضیح دیگر ایفیک برای ما سهام دولتی محسوب نمی‌شود و دیگر شرکت‌های بیمه برای خرید این سهام اقدام خواهند کرد.

وی، ادامه داد: این موضوع باعث می‌شود که شرکت بیشتر به سمت خصوصی‌سازی میل کند. امیدوارم بتوانیم با جذب شرکت‌های خارجی از دانش فنی آنها استفاده کنیم.

کیایی با بیان این‌که EPS شرکت حتی بیش از 100 درصد عملی شده است، اظهار کرد: طبیعی است که بخش خصوصی تمایل داشته باشند که این سهم را بخرند. بیمه اتکای امین با حدود 37 میلیارد تومان سرمایه تشکیل شد که نصفش پرداخت شده است.

به گفته او در حال حاضر سرمایه شرکت 155 میلیارد تومان است که با افزایش سرمایه به 203 میلیارد تومان تغییر خواهد کرد. مصوبه افزایش سرمایه را داریم و 60 روز قانونی آن گذشته است. سهامداران مبلغ افزایش سرمایه را واریز کرده‌اند و فقط سرمایه‌گذاری خارجی ایران افزایش سرمایه را واریز نکرده که در حال فروختن سهمش است.

وی با بیان این‌که صحبت‌هایی شده که از سال آینده شرکت‌های بیمه مستقیم کار اتکایی انجام ندهند، گفت: با عملی شدن این موضوع قبولی اتکایی برای شرکت‌های اتکایی بیشتر می‌شود. در جهان قبولی اتکایی توسط شرکت‌های اتکایی انجام می‌شود.

او ادامه داد: البته اعتقاد دارم که اگر شرکت‌های بیمه مستقیم هم اتکایی قبول کنند، مشکلی وجود ندارد اما باید یادمان باشد که 90 درصد اتکایی کشور دست بیمه مرکزی و شرکت بیمه ایران است، چرا که سرمایه آنها بالاست و از طرفی بیمه مرکزی اتکایی اجباری هم دارد.

مدیر عامل بیمه اتکایی امین در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به این‌که بیمه ایران زیان انباشته دارد می‌تواند همچنان قبول اتکایی داشته باشد، گفت: توانگری مالی خیلی تعیین‌کننده وضعیت شرکت‌ها نیست. بیمه ایران هنوز هم می‌تواند با توجه به ذخائری که دارد قبول اتکایی داشته باشد.

اوادامه داد: من به عنوان شخصی که در بیمه ایران کار کرده‌ معتقدم با توجه به پشتوانه‌ این شرکت، برای کار کردن آن هیچ نگرانی وجود ندارد. در نتیجه بیمه ایران را با عددی که به آن نسبت می‌دهند، نمی‌توان مقایسه کرد. از طرفی بزرگ‌ترین سهامدار ما بیمه ایران است و قانون این است که بیمه ایران حتما اتکایی داشته باشد و قانون مگر با تصمیم مجلس تغییر نمی‌کند.

کیایی با بیان این‌که در کنسرسیوم‌ها نرخ‌شکنی ایجاد نمی‌شود، بیان کرد: اگر می‌بینیم که حق بیمه ما پایین آمده علتش نرخ‌های نازل است. از بیمه مرکزی درخواست می‌کنیم که بیشتر کار نظارتی را برروی نرخ‌ها اعمال و کاری کند که بازاری ایجاد شود و ما در آن حداقل بتوانیم با نرخ‌های مشورتی بیمه مرکزی، کار بگیریم.

وی توضیح داد: کارگرفتن با نرخ‌های پایین شرکت اتکایی را دچار مشکل می‌کند، چرا که خسارت‌ها در بیمه‌های اتکایی سنگین است، البته خیلی جاها بیمه مرکزی یار و یاور ماست. حتی زمان‌هایی بود که آقای همتی ظرفیت خود را پر نکرد و به جایش به ما این درصد را داده است که این موضوع لطف بیمه مرکزی را می‌رساند.

مدیر عامل بیمه اتکایی امین، ادامه داد: ما از معدود شرکت‌هایی هستیم که با قیمت سهام‌مان بازی نمی‌کنیم. قیمت سهام ما را بازار تعیین می‌کند. هیچ زمانی هدفمند کاری نکردیم که سهام‌مان را کسی خرید و فروش کند تا درقیمت تاثیر بگذاریم.

کیایی درباره هدف افزایش سرمایه شرکت، توضیح داد: شرکت AM BEST ما را به عنوان یکی از اعضای خود پذیرفته و ما برای آنکه ریت بگیریم باید امتیازهایی داشته باشیم که یکی از آن امتیازها مقدار سرمایه است. شرکت‌های بزرگ اتکایی دنیا سرمایه‌ بالایی دارند ما نیز سعی می‌کنیم سرمایه، توانگری و دانش فنی‌مان را بالا ببریم تا با کشورهای دیگر دادوستد داشته باشیم.

وی با یادآوری تحریم‌ها در سال‌های گذشته، اظهار کرد: با توجه به تحریم‌ها شرکت‌های بیمه و بیمه‌های اتکایی بهترین عملکرد را داشتند، چرا که توانستند ریسک‌های بزرگ را در کشور نگه دارند البته خوشبختانه در این مدت خسارت‌های بزرگ هم زیاد نبود.

مدیر عامل بیمه اتکایی امین خاطر نشان کرد: به احتمال بیش از 90 درصد EPS شش ماهه شرکت محقق خواهد شد و در شرایط طبیعی بالای 50 درصد احتمال دارد که EPS یکساله محقق شود. وقتی حادثه آتش‌سوزی بوعلی رخ داد، EPS ما تغییری نکرد و اگر در آینده خدایی ناکرده حادثه‌ای مثل بوعلی رخ دهد، باز هم EPS ما تغییری نخواهد کرد.

کیایی درباره‌ی آتش‌سوزی و فروریختن ساختمان پلاسکو نیز گفت: فاجعه پلاسکو را به همه فعالان صنعت بیمه و مردم تسلیت می‌گویم. شاید این فاجعه ناگوار باشد ولی خیلی‌ها را به فکر می‌اندازد که برای آینده چه کنند. چراکه همه می‌دانیم مثل ساختمان پلاسکو در کشورمان فراوان است و امیدوارم از این اتفاق درس بگیریم.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان