به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، بیماریهای ناشی از غذا سالانه افراد بسیاری را تحت تاثیر خود قرار میدهد. "مرکز کنترل و پیشگیری بیماری"(CDC) تخمین میزند که فقط در آمریکا حدود 48 میلیون نفر، به خاطر پاتوژنهای شناخته شدهای مانند "اشریشیا کلی"(E. coli) بیمار میشوند.
پژوهشگران "دانشگاه پردو"(Purdue University) سعی دارند تا فناوریهای جدیدی برای توقف گسترش بیماریهای ناشی از غذا ارائه دهند که سالانه 3000 نفر را از بین میبرد. آنها نوعی سنجش مبتنی بر زیستتابی ابداع کردهاند و آن را با یک ابزار قابل حمل به کار گرفتهاند که با تلفن همراه و لپتاپ کار میکند و پاتوژنهایی مانند اشریشیا کلی را در نمونههای غذایی مورد بررسی قرار میدهد.
این ابزار موسوم به "SiPM" برای سنجش مبتنی بر زیستتابی، از نور استفاده میکند تا وجود باکتری عامل بیماری ناشی از غذا را در نمونههای غذایی تشخیص دهد. پژوهشگران دانشگاه پردو با کمک یک تقویتکننده، یک مقایسهکننده ولتاژ و یک ریزکنترلگر، یک مدار الکتریکی ابداع کردند تا دادهها را به واسطه بلوتوث، به تلفنهای همراه و لپتاپها بفرستند. آنها از چاپ سهبعدی نیز استفاده کردند تا یک چارچوب قابل حمل برای SiPM ابداع کنند.
"ایوون بائه"(Euiwon Bae)، دانشمند حوزه مهندسی مکانیک دانشگاه پردو و از پژوهشگران این پروژه گفت: هدف ما این است که فناوری و فرآیندی ایجاد کنیم که به تشخیص دلایل بیماریهای ناشی از غذا با روشی مقرون به صرفه، ساده و کارآمد کمک کند. این ابزار جدید میتواند امکان تشخیص بهتر و سریعتر را فراهم کند و به پیشگیری از بیمار شدن افراد بیشتر منجر شود.
این گروه پژوهشی برای اثبات کار خود، این ابزار جدید را با نمونههای گوشت چرخکرده که آلوده شده بودند، مورد آزمایش قرار دادند. آنها اشریشیا کلی را به این نمونهها تزریق کردند و سپس، ابزار خود را برای تحلیل نمونهها به کار بردند.
"بروس اپلگیت"(Bruce Applegate)، استاد علوم غذایی دانشگاه پردو و از پژوهشگران این پروژه گفت: روش سنجش ما، امکان بررسی با حساسیت بالاتر و هزینه کمتر را فراهم میکند و در مقایسه با روشهای کنونی تشخیص، مزایای قابل توجهی دارد.
این پژوهش، در مجله "Applied Optics" به چاپ رسید.