متهمان به دلیل اخلال در نظام اقتصادی و تحصیل مال نامشروع محاکمه میشوند.
قاضی مسعودی مقام گفت: این پرونده 16 متهم دارد که اتهام 5 نفر از آنها معاونت و مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی است.
وی ادامه داد: میزان تخلفات در این بخش از پرونده بیش از 60 میلیارد تومان است که البته متهم ردیف اول داریوش امان کی یکانی سابقه محکومیت کیفری دیگری هم در پرونده گروه آبداران اصفهانی در این شعبه دارد که اخیرا رأی آن صادر شده است.
قاضی مسعودی مقام اظهار کرد: متهمان به اتهام مشارکت و معاونت در اخلال عمده در نظام اقتصادی بازداشت هستند.
وی گفت: پرونده تخلفات گروه شاملویی و گروه عادلیان در بانک سرمایه نیز آماده است که به نوبت به آنها رسیدگی خواهد شد.
رئیس شعبه سوم دادگاه ویژه جرایم اقتصادی تصریح کرد: رسیدگی به تخلفات متهمان گروه جهانبانی در پرونده بانک سرمایه نیز تمام شده و در مرحله انشای رأی است.
بر اساس این گزارش رسیدگی به پرونده تخلفات 14 هزار میلیارد تومانی بانک سرمایه از بهمن 97 در شعبه سوم دادگاه ویژه جرایم اقتصادی به ریاست قاضی اسداله مسعودی مقام کلید خورد و همچنان ادامه دارد.
تاکنون این پرونده در چهار بخش با متهمان متعدد رسیدگی شده و برای متهمان حکم صادر شده است که پرونده داریوش امان کی یکانی در بخش پنجم رسیدگی میشود.
در ابتدای جلسه قاضی مسعودی مقام ضمن تبریک ایام دهه فجر گفت: امروز جلسه دادگاه داریوش امان کی یکانی مشهور به حبیب امانی، سعید و رسول ذکاوت خوی و مصطفی کیفی از متهمان این پرونده هستند.
در ادامه جلسه دادگاه رسول قهرمانی نماینده دادستان گفت: برای تشریح ابعاد کیفرخواست مجبور هستم تا بسیاری از موارد را پس از دفاعیات بعضی از متهمان بیان کنم.
قهرمانی ادامه داد: این گروه با سوء استفاده از وضعیت اقتصادی کشور و با توجه به مشکلاتی که در سیستم بانکی بانک سرمایه وجود داشت، اقدامات ناصوابی انجام دادند.
وی افزود: بانک سرمایه به عنوان اولین بانک خصوصی که مجوز خود را از بانک مرکزی دریافت کرده بود طی سالهای 91 تا 95 ضمن تبانی با اشخاص و دریافت حق حساب و دریافت وثایق نامعتبر اقدام به پرداخت تسهیلات کلان کرده است.
نماینده دادستان ادامه داد: یکی از افرادی که طی سالهای 92 تا 93 وجوه بسیاری را از بانک سرمایه دریافت کرده بود متهم داریوش امان کی یکانی است.
وی افزود: متهمان به نام شرکت پایه سازان اریس پول دریافت کردند و با هزینه یک میلیارد ریال این شرکت تأسیس شد.
قهرمانی با اشاره به مدیران این شرکت گفت: آقایان سید عباس و سید رسول ذکاوت خوی به صورت خانوادگی این شرکت را افتتاح کردند و برای اداره آن وجوه کلانی دریافت شده است.
نماینده دادستان بیان کرد: متهمان برای تودیع وثیقه تعدادی ملک معرفی کردند، اما نکته قابل توجه این است که این ملکها به آن میزانی که گفته شد نبودند و با توجه به مخالفت کارشناسان این املاک و زمینها در رهن بانک قرار گرفتند و پس از آن پرداخت مرحلهای تسهیلات آغاز شد.
قهرمانی ادامه داد: متهم ضمن تبانی با کارشناسان دادگستری ملک را بسیار بیشتر از میزان واقعی به عنوان بدهی در اختیار بانک قرار داد و این ملک به عنوان بدهی به بانک تودیع شد.
وی افزود: همچنین تعدادی آپارتمان هم در بخشهای مختلفی از اصفهان و تعدادی زمین در محمدشهر کرج به عنوان اضافه جریمه پولی که باید به بانک داده میشد از سوی متهم معرفی شد، اما پس از آن که ملک به صورت غیر واقعی و بیشتر از میزان اصلیش قیمتگذاری شد، متهم از بانک طلبکار شد.
قهرمانی گفت: با ارجاع کارشناس به املاک داریوش امان کی یکانی مشخص شد نامبرده به میزان 113 میلیارد و 716 میلیون منتفع شده است.
وی اظهار کرد: اصل مبلغی که متهم از بانک دریافت کرده به میزان 689 میلیارد و 239 میلیون و 592 هزار و 360 ریال است.
نماینده دادستان با اشاره به متهمان پرونده گفت: متهم ردیف اول داریوش امان کی یکانی با نام مستعار حبیب، کارخانه دار، سیکل، متأهل و دارای سابقه کیفری است که به مشارکت با مدیران وقت بانک سرمایه از طریق کسب منفعت به میزان 689 میلیارد و 239 میلیون و 592 هزار و 306 ریال و همچنین مشارکت در کلاهبرداری به مبلغ 113 میلیارد ریال متهم است.
قهرمانی گفت: متهم ردیف دوم مرتضی فتحی، دیپلم، فاقد سابقه کیفری است که به مشارکت با مدیران وقت بانک سرمایه در اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق تحصیل منفعت به مبلغ 689 میلیارد و 239 میلیون و 592 هزار و 306 ریال متهم است.
وی افزود: متهم ردیف سوم سیدعباس ذکاوت خوی فاقد محکومیت کیفری موثر، بازداشت است و به معاونت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور و تحصیل مال از طریق نامشروع و معاونت در کلاهبرداری متهم است.
نماینده دادستان گفت: متهم ردیف چهارم سید رسول ذکاوت خوی بازنشسته نیروهای مسلح فاقد سابقه کیفری، به معاونت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق معاونت در تحصیل مال از طریق نامشروع متهم است.
قهرمانی تصریح کرد: متهم ردیف پنجم مصطفی کفیلی فاقد سابقه کیفری، به معاونت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق تحصیل مال نامشروع و کلاهبرداری متهم است.
وی ادامه داد: داریوش امان کی یکانی اخیرا به 6 سال حبس هم در پرونده دیگری محکوم شده است.
نماینده دادستان افزود: نقش رهبری داریوش امان کی یکانی در دریافت تسهیلات از بانک سرمایه از طریق معاملات مخفیانه روشن است، اظهارات برخی متهمان در جلسه بازپرسی حکایت از ذی نفعان امان کی از تسهیلات و معاملات دارد.
قهرمانی افزود: متهم امان کی یکانی 65 میلیارد تومان تسهیلات غیرقانونی از بانک گرفته است؛ لذا اقدامات صورت گرفته این متهم مصداق اخلال در نظام اقتصادی و اخلال در نظام پولی و بانکی کشور است.
نماینده دادستان ادامه داد: متهمان منابع کلان و ارزان قیمت را در راستای تولید استفاده و از طریق غیرقانونی خارج کردند و در پوشش تهاتر با توسل به گران نمایی فاحش مبالغ دیگری نیز از بانک سرمایه خارج کردند و مخل نظام پولی بوده است.
قهرمانی ادامه داد: طبق گزارشهای سازمان بازرسی و بانک مرکزی و ... و ردیابیهای صورت گرفته و طبق قوانین موجود، سایر اتهامات نسبت به سایر مدیران بانک سرمایه مفتوح است، همچنین جرایم در سالهای 92 تا 96 رخ داده و در حوزه قضایی تهران است.
نماینده دادستان گفت: خوشحالم که امروز به اتهامات یک گروه خطرناک در شبکه بانکی کشور رسیدگی میشود.
وی افزود: در رابطه با بررسی اتهامات متهمان موضوع در سه محور قابل طرح است، به طوری که در سه فرآیند اقدامات مجرمانه صورت گرفته است.
نماینده دادستان افزود: اخذ و تسویه تسهیلات و اوراق واهی سپرده موسسه آرمان و خروج اوراق موسسه آرمان و مکیدن اموال بانک سرمایه فرآیند سه مرحلهای است که متهمان آن را دنبال میکردند. در مرحله اول متهمان با رقم پایین 65 میلیارد تومانی به دنبال اجرای شگرد خود بودند.
قهرمانی ادامه داد: آقایان مکنده فشار قوی در بانک سرمایه برای اموال بانک گذاشته بودند تا در نهایت به سیلی عدالت دچار شدند.
نماینده دادستان در رابطه با اخذ تسهیلات گفت: متهمان سه فرد غیرمتخصص به نامهای سید مسعود و سید عباس ذکاوت خوی و محبوبه کفایت را به عنوان مدیران غیر متخصص این شرکت خانوادگی منصوب میکنند.
قهرمانی ادامه داد: در فرآیند اخذ تسهیلات بانکی افتتاح حساب و گردش حساب یک امر ضروری است و مبتنی بر معدل موجودی و گردش حساب فرد درخواست دهنده تسهیلات را دریافت کند و در همین رابطه فرد باید درخواست را ابتدا به شعبه دهد، اما در رابطه با این پرونده شاهد بودیم که درخواست اخذ تسهیلات بانکی مستقیماً به بخشایش مدیرعامل بانک سرمایه ارسال میشود، زمانی درخواست انجام شده که شرکت خواهان تسهیلات، حساب بانکی در آن بانک نداشته است و یک هفته پس از اعلام درخواست افتتاح حساب میکنند.
نماینده دادستان درباره تسهیلات بانکی در این پرونده گفت: موضوع مشارکت بانک در ساخت و سازی در یافت آباد بوده است و قرار بود یک مجتمع تجاری، اداری و رفاهی در آن منطقه ساخته شود و در همین رابطه درخواست آقایان اخذ 100 میلیارد تومان تسهیلات بوده است. پس از ارسال پرونده و درخواست به اعتبارسنجی، کارشناس اعتبارسنجی بانک اعلام میکند که سرمایه شرکت 100 میلیون تومان اعلام شده، اما 35 میلیون پرداختی دارند، همچنین این فرد اعلام میکند که پس از بازدید از ملک متوجه میشود فردی به نام اشراق خود را مالک آن معرفی کرده و میگوید شرکت را به نام دیگران اداره میکند، این کارشناس مسائل مربوطه را به مدیران بانکی منتقل میکند، اما آنها توجهی نمیکنند.
قهرمانی افزود: پس از ارائه تسهیلات اعتبار حسابها مورد توجه قرار میگیرد و عباس ذکاوت خوی فقط یک تسهیلات خرد 5 تا 10 میلیون تومانی از شبکه بانکی گرفته بود.
وی افزود: کارشناس اعتبارسنجی اعلام میکند که شرکت مربوطه فاقد هرگونه اعتبارسنجی است و همچنین فاقد حسابرسیهای مربوطه بوده است، از این رو پرداخت هرگونه تسهیلات به شرکت مذکور پرخطر است و با ریسک عدم بازپرداخت همراه بوده است.
قهرمانی ادامه داد: درباره زمین یافت آباد هم کارشناس اعلام میکند که ترهین ملک بسیار پرخطر است، همچنین اعلام میکند با توجه به اینکه عملیات اجرای پروژه هنوز شروع نشده، لذا اصلح است از پس از عملیات اجرایی به میزان 30 درصد؛ درخواست مورد بررسی قرار گیرد.
وی افزود: شما اگر این گزارشات کارشناسی را به یک مدیر عامل سلیم النفس بدهید نه تنها 5 میلیون به او نمیدهد، بلکه این فرد را دیگر به شعبه هم راه نمیدهد.
قهرمانی تصریح کرد: با این حال با امضای توسلی بخشایش و کاظمی ارائه 80 میلیون تسهیلات به این افراد تصویب و در نهایت 65 میلیارد تومان پرداخت میشود.
وی با بیان اینکه تسهیلات دریافتی به حساب افراد دیگری واریز نشده است، گفت: یکی از کسانی که پول به حسابش واریز شده بشیر شیروانی است، این فرد یک جوان واقعاً محروم است که پدرش بیمار بوده است.
قهرمانی ادامه داد: در ردیابیهای دیگر چند اسم خاص را از جمله سید رضا حسینی، فاطمه کلاهدوزان، غلامرضا امان، حمید حاجی اسفندیاری و سیدعباس ذکاوت خوی مواجه شدیم که در انتها میگویم این افراد چه کسانی هستند.
نماینده دادستان ادامه داد: کل تسهیلات بدون رعایت بهداشت اعتباری پرداخت شده است.
وی افزود: مرحله اول تا سال 94 بوده است و در سال 94 آقایان موفق میشوند و احساس خطر میکنند و میگویند ملک یافت آباد دچار مشکل میشود، اگر دیر بجنبیم ملک از دستمان میرود، در همین رابطه آقایان یک داستان درست میکنند. در همین جا خواهش میکنم اینها در گروههای هنری و نمایشنامه نویسی هم شرکت کنند، چرا که باعث ارتقای سطح نمایشنامه نویسی خواهند شد.
نماینده دادستان ادامه داد: آقایان نمایشی را مینویسند در همین رابطه ذکر این نکته ضروری است که ملک یافتآباد ابتدا به اسم فاطمه کلاهدوزان همسر رسول ذکاوت خوی بوده است و اعلام میکند که من یک روز مشغول دمکردن برنج بودم که به یکباره آمدند و من را به دفترخانه برای امضای برخی اسناد بردند.
قهرمانی گفت: آقایان با نمایشنامهنویسی ملک کلاهدوزان را از وثیقه بانک در آوردند و گفتند که این خانم اقاله کرده، اما اصلاً این خانم اقاله کردن بلد بوده است؟، تقاضای جایگزینی وثیقه به هیچ وجه معنایی نداشته است.
وی ادامه داد: مدیران بانک سرمایه در یک برگه دست نویس مصوب میکنند که وثیقه این شرکت خارج شود و سپس اوراق سپرده موسسه آرمان جایگزین آن شود، اما وقتی میگوییم چه کسی گفت و بررسی کرد: میگویند نمیدانیم. شبکه فساد ملک را از وثیقه خارج میکند و 80 میلیارد تومان اوراق را به عنوان وثیقه میگذارد.
قهرمانی بیان کرد: این تسهیلات با سود 30 درصد ارائه شدند، اما اوراق سود 6 درصدی داشته اند و بنا به گزارشات واصله فقط در سال اول ضرر 5 میلیاردی به بانک وارد شده بانک ملک مرغوب قابل استفاده داده، اما اوراق واهی دریافت کرده است.
نماینده دادستان تصریح کرد: در همان مصوبه دست نویس گفته شد که تأییدیه بگیرید که آیا اوراق تأیید شده هستند یا خیر؟، اما بانک استعلام نکرد و خود متهمان گواهی آوردند و گفتند که تأیید شده، تاریخ سپرده گذاری اوراق 10 روز قبل از صدور آن است، یعنی آقایان پول داشتند تا اوراق خریداری کنند، اما اگر آنها برای خرید اوراق پول داشتهاند، چرا بدهی خود را تسویه نکردند؟
وی افزود: آقایان با چند کاغذپاره تسهیلات خود را تسویه کردند، اوراق به نام آقای کفیل بوده و همین اوراق را شخصی دیگر به نام علی صرافان هم دریافت کرده است.
قهرمانی گفت: قریب به 70 میلیارد سود دریافت شده، اما با چند اوراقی که مورد قبول نبودند تسویه شده است. اواخر سال 94 پرونده بانک سرمایه به دادستانی آمد، ما ابتدا با یک گزارش مردمی از صندوق ذخیره فرهنگیان که پایین آن نوشته شده بود جمعی از معلمان دلسوز پرونده را آغاز کردیم و در تیرماه 95 اقدامات ضربتی و دستگیریها آغاز شد.
وی ادامه داد: وقتی سال 95 آقایان متوجه شدند که بگیر و ببندها زیاد است و اگر اوراق به دست دادستانی بیفتد مشکل به وجود میآید و کار دیگری را آغاز کردند.
نماینده دادستان درباره اوراق گفت: این اوراق در زمان آقای خانی بودند و شخصی به نام آرمان علمایی که مشاور صندوق ذخیره فرهنگیان بود در این پرونده وارد میشود و آقایان میگویند اوراق را بگیرید تا ملک بدهید.
قهرمانی ادامه داد: بدهی شرکت در این زمان 120 میلیارد تومان بود و این آقایان یک ملک در برهوت اصفهان را با همکاری کارشناسان متخلف دادگستری به صورت واهی قیمتگذاری میکنند و آن را به مبلغ 153 میلیارد تومان به بانک میدهند، در حالی که قیمت واقعی این ملک بنا به کارشناسیهایی که ما انجام داده ایم 17 میلیارد تومان بوده است، یعنی هزار و 200 درصد گرانمایی صورت گرفت.
نماینده دادستان تصریح کرد: آقایان اوراق موسسه آرمان را جعل میکردند، اما پس از آن که استعلام شد، این اوراق جعلی بوده است، شرکت دارمون تجارت آسیا را تأسیس کردند و به خانم فاطمه کلاهدوزان همان خانم برنج پز گفتند بیا بدهی را تسویه کن.
وی افزود: آقایان با این گرانمایی 33 میلیارد بدهکار میشوند و سپس برای وصول طلب شان 4 میلیارد تومان به صورت نقدی و 29 میلیارد چک از بانک سرمایه دریافت میکنند.
قهرمانی گفت: چندی بعد آقایان میگویند که میخواهیم از بانک سرمایه ملک بخریم و سه ملک مرغوب بانک سرمایه در میدان آزادی اصفهان و سوهانک تهران و یک آپارتمان در خیابان ولیعصر تهران را در جمع به مبلغ 116 میلیارد تومان از بانک خریداری میکنند.
نماینده دادستان گفت: سه ملک میخرند و 87 میلیارد بدهکار میشوند که در بیابانهای محمدشهر املاکی را مجموعا به مبلغ 124 میلیارد تومان میدهند و 8 میلیارد تومان هم طلبکار میشوند، قیمت واقعی ملک محمدشهر را بررسی کردیم که 2 میلیارد تومان بوده است.
وی افزود: شگرد کارشناسان هم این بوده که از کف شروع کردند. در مرحله تسویه ملکها را 1200 درصد گران نمایی کردند، املاک خوب بانک را میگرفتند تا از طلب آنها فراتر رود و این روند زنجیرهای ادامه مییابد.
نماینده دادستان گفت: باتوجه به جمیع مراتب، آنچه آقایان از بانک خارج کردند 189 میلیارد تومان پول گرفتند. سوال این است که این املاک چطور توسط آقای خانی پذیرفته شده است؟ این کارها را آقای آنانی انجام میداد.
وی افزود: در آن زمان آقای آنانی و علمایی جلسهای میگذارند که زمین اصفهان را به بانک تحمیل کنند. آقای امان کی 4 میلیارد تومان به علمایی میدهد و علمایی یک میلیارد تومان را برای خود میپردازد و یک کیف چرم میخرد و 640 یورو پول در آن میگذارد و پس از آن هم فرش میخرند.
نماینده دادستان گفت: عدهای از افراد در پرونده دخالت میکردند و اسم خود را نهادهای نظارتی میگذاشتند که ما پایشان را از دادسرا بیرون گذاشتیم. میبینید که آقایان اگر به چنگال عدالت گرفتار نمیشدند میخواستند با بانک سرمایه چه کنند.
در ادامه جلسه دادگاه داریوش امان کی متهم ردیف اول در جایگاه قرار گرفت و در دفاع از خود گفت: آقای قهرمانی چون خیلی به تعداد و ارقام مشرف نیست، اعداد و ارقام را همه اشتباه میگوید. موضوع اینجا پرونده سازی توسط محسن رضایی شوهر خواهر بنده است. من از سال 85 تا سال 93 در کشور نبودم.
قاضی مسعودی مقام گفت: شما از کشور خارج شده بودید و به کانادا و انگلیس رفته بودید و شما را بازگرداندند.
متهم امان کی کیانی گفت: محسن رضایی کسی بود که دهها پرونده باز با من دارد. من در سال 93 بازداشت بودم، اما او اقراری کرد که با من روابط مالی دارد که سپس از حفاظت اطلاعات قوه قضائیه از من سوال کردند.
وی ادامه داد: آقای قهرمانی گفت ملک اصفهان 17 میلیارد تومان کارشناسی شده است، اما آن زمان بنده اصلا ایران نبودم. آقای بازپرس فریب آقای رضایی را خورده است.
در ادامه جلسه دادگاه متهم داریوش امان کی در جایگاه مخصوص قرار گرفت و گفت: اتهامات وارده را قبول ندارم، 10 بار کیفرخواست را خوانده ام اعداد نادرست است.
وی با اشاره به این پرونده گفت: پرونده سازی صورت گرفته و این پرونده سازی هم از سوی محسن رضایی شوهر خواهر بنده است، انجام گرفته من چند سال ایران نبودم.
قاضی مسعودی مقام خطاب به متهم گفت: شما نبودید، چون به خاطر یک پرونده دیگر متواری بودید، در انگلیس کانادا و سایر کشورها موتواری بودید.
متهم امان کی گفت: محسن رضایی فردی است که اتهامات واهی به بنده زده است، آقایان ذکاوت خوی تا زمان بازپرسی من را نمیشناختند.
وی با اشاره به کیفرخواست صادره گفت: کارشناسیای که آقایان میگویند کارشناسی است که توسط چند فرد خاص انجام شده است، لذا گزارش کارشناسی را روی پرونده گذاشتند و به ما گفتند تحویل بگیرید.
متهم گفت: گزارش را با دو امضا و به زور میگیرند.
وی ادامه داد: حتی به من گفتند پرونده ات را رسانهای میکنیم.
قاضی خطاب به متهم گفت: چه کسی اعلام کرده که رسانهای میشود؟ مستند صحبت کنید.
وی ادامه داد: ردیابیهای بانکی اشتباه است و آدمهایی که پرداختی داشتند چندین شرکت بودند. فتحی که 65 میلیارد تومان پول گرفته است، 40 میلیارد تومان هم رویش گذاشته و پروژه را ساخته، اما بانک سرمایه مشارکتش را پس گرفته است.
متهم امان کی تصریح کرد: مشارکت در ساخت در پروژه نیاز به حساب ندارد و طرح و سود پروژه کافی است.
امان کی گفت: من 7 سال در کشور نبودم.
قاضی مسعودی مقام خطاب به متهم گفت: شما در پرونده آبداران اصفهان نقش نداشتید؟
متهم امان کی گفت: بله، من صاحب شرکت و مدیرعامل بودم و بدهی ام را در آن پرونده پذیرفتم. سراسر کیفرخواست کذب است. من از قدیم الایام با آقای فحتی آشنا بودم و از زمان پدربزرگ من بوده اند، البته من با ایشان اختلاف دارم.
قاضی مسعودی مقام گفت: صداقت را رعایت کنید، ما اموال و مغازهها را میدانیم و ردیابی شدهاند و مطالب شما کذب محض است.
متهم امان کی گفت: هر آنچه که سند و مدرک بیاوردید من مخلص شما هستم. من میدانم دادگاه بدون سند رأی نمیدهد. من حقیقت را میگویم، اما پرونده را برای من ساختهاند. اگر پول به حساب من و خانوادهام آمده مخلص شما هستم. شما براساس مطلعین کیفرخواست را صادر کردید. اتفاقا پروژه سودآور بوده و بانک پول میبرده است. من آقایان بخشایش و خانی را در زندان دیدم.
وی افزود: من 9 ماه در بازداشت غیرقانونی بودم. در طول 9 ماه در یک کاغذ A4 در دو روز از من بازجویی گرفتند، آن هم براساس اظهارات مطلعین از جمله آرمان علمایی که خودتان نوشتید دلال بوده است.
قاضی مسعودی مقام گفت: از شما میخواهم صداقت را رعایت کنید، مطالب کذب نگویید و حقیقت را بیان کنید.
متهم امان کی گفت: من هیچ ربطی به آقای فتحی ندارم، برای من پرونده ساخته اند.
وی ادامه داد: من اگر میخواستم کارت چاپ کنم که اسم خودم را میزدم. قلی سمیعی چرا کارت من را در جیبش گذاشته است؟ رضایی، سمیعی را فریب داده است.
متهم امان کی تصریح کرد: ایشان 56 هزار متر در یافت آباد فروخته، اما به قیمت کم فروخته شده است، من در این پرونده از صفر تا صد حتی هزار تومان هم منتفع نشدم، زیرا مشارکت مدتی بوده و کاری انجام نشده است.
وی افزود: شرکت پروژهای بوده است، البته اینکه شما در صحبت خود گفتید آقایانی که ملک گرفتند باید از سیاست بانک مرکزی مطلع باشند، درست است.
متهم امان کی گفت: آقای محسن رضایی گفته من میلیاردها تومان به کفیلی دادم، اما من سال 93 با کفیلی آشنا شدم، اما آقایان سال 92 پول گرفتند
وی تصریح کرد: از سال 85 که برای من مشکل پیش آمد، سعی کردم به زندگی خود برسم و مخارج زندگیام از جای دیگر تأمین میشود و دنبال 100 میلیون تومان نیستم، اما احمقانهترین کار من این بود که به توسعه ساختمان رفتم.
متهم امان کی اظهار کرد: همه چیز ادله میخواهد، شما علمایی را آوردید و مبنای اتهامات 70 صفحه قرار دادهاید. بگوید او هم بیاید اینجا تا جواب من را بدهد.
در حال تکمیل...