سید محمدرضا بحرالعلوم رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح بوشهر در گفتوگو با خبرنگار گروه حقوقی قضایی خبرگزاری میزان، به بیان برخی آسیبها و راهکارهای قابل اجرا جهت کنترل و کاهش فرار از خدمت پرداخت و گفت: در اکثر پروندههای فرار از خدمت مشکلات معیشتی و فقر مالی خانوادهها مطرح است لذا پرداخت حداقل حقوق نظامیان به سربازان بسیار مؤثر است چراکه بهاندازه یک کارگر ساده هم به سرباز حقوق داده نمیشود.
وی افزود: فاصله زیاد محل خدمت و سکونت با توجه به مشکلات معیشتی که گفتیم تأثیر زیادی در فرار از خدمت دارد به همین خاطر انجام خدمت در استان محل سکونت و بومی کردن خدمت یک راهکار قابل اجرا برای کاهش فرار از خدمت است که نمونه آن گزینش سربازان بومی توسط سپاه امام صادق (ع) بوشهر بوده و آمار فرار این یگان بسیار پایین است.
این مقام قضایی با بیان اینکه مسئله خرید خدمت سربازی روحیه و انگیزه سایر سربازان را برای ادامه خدمت کاهش داده، تصریح کرد: متأسفانه هر سال در قانون بودجه این موضوع تمدید میشود و افراد پولدار منتظرند 8 سال سپری شود و خدمت را بخرند.
بحرالعلوم افزود: این تفاوتها تأثیر منفی گذاشته و باعث تحقیر سرباز شده است و تفاوت چندانی بین افرادی که خدمت رفتهاند و کسانی که خدمت نرفتهاند احساس نمیشود.
وی با اشاره به اینکه واقعیت امروز جامعه را باید پذیرفت، افزود: جوانان تغییر کردهاند و آستانه تحمل آنان با گذشته متفاوت است و تغییر نگاه به سربازی و اصلاح سبک فرماندهی و مدیریت در برخورد با سربازان یکی از ضروریات است.
رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان بوشهر در پایان اظهار کرد: الحمدالله تعامل و ارتباط خیلی خوبی بین سازمان قضایی و مجموعه نیروهای مسلح در استان وجود دارد و تقدیر و تشکر ویژه دارم از همه فرماندهان نیروهای مسلح استان، خصوصاً امیر لشگری فرمانده پایگاه هوایی شهید یاسینی بوشهر که در سطح ارتش در بحث پیشگیری رتبه اول را کسب کردهاند.