ناگفته‌های «علیفر» درباره حاشیه‌هایش در گزارش فوتبال

علیرضا علیفر، گزارشگر فوتبال از حاشیه‌های ایجادشده در گزارش بازی پرسپولیس و گسترش فولاد گفت و دلایل اظهار نظرش در گزارش بازی را عنوان کرد.

ناگفته‌های «علیفر» درباره حاشیه‌هایش در گزارش فوتبال

به گزارش ایسنا، علیرضا علیفر که مهمان برنامه «امروزی‌ها» بود، درباره صراحت لهجه خود در گزارشگری فوتبال گفت: من همیشه بر روی اصول کار فنی فوتبال تاکید کردم. اگر کسی در زندگی‌اش مخالف با اصول ادعایی کند، محکوم است. من به صراحت لهجه همراه با ادب و نزاکت اعتقاد دارم و این صراحت لهجه خود را نه تنها بر روی آنتن تلویزیون، بلکه در تمام زندگی‌ام دارم.

او با اشاره به گزارشگری خود در بازی پرسپولیس و گسترش فولاد، گفت: گزارشگر باید به بازی جذابیت بدهد، زیرا همه بازی‌هایی که به روی آنتن می‌روند مورد علاقه بیننده نیستند و اگر گزارشگر به بازی جذابیت ندهد، بیننده کانال را عوض خواهد کرد. من مربی فوتبال هستم و هشت دوره کلاس مربیگری فوتبال رفته‌ام. بنابراین صلاحیت اظهارنظر درباره نکات فنی فوتبال را دارم.

او در ادامه اظهار کرد: من داوری را بلد هستم و کتابخوان و به‌روز نیز هستم. زمانی که یک خطا را در بازی تشخیص می‌دهم، نیازی نیست که بگویم کارشناسان در این‌باره نظر می‌دهند. در بازی گسترش فولاد و پرسپولیس مهدی طارمی را زدند و این واضح بود.

این گزارشگر قدیمی با بیان این که متخصص در فوتبال است، بیان کرد: من تخصص در نظری که می‌دهم دارم و گفتم خطا در بازی پرسپولیس و گسترش فولاد اتفاق افتاده و کمیته نیز نظر من را تایید کرد و گفت دو پنالتی به نفع پرسپولیس گرفته نشده است.

او با اشاره به همکاران تازه‌کار خود در گزارشگری یادآور شد: من به دلیل این که مربی‌ فوتبال هستم، صلاحیت در اظهار نظر دارم، اما همکاران تازه‌کارم و کسانی که تحصیلات مرتبط فوتبال را ندارند فقط باید گزارش کنند.

علیفر با بیان این که 22 سال است به گزارشگری و تفسیر فوتبال مشغول است، گفت: اگر تحصیلات هم نباشد، بعد از 22 سال به صورت تجربی در این عرصه استاد می‌شوی.

او با اشاره به نوع گزارشگری فوتبال در تلویزیون و رادیو، بیان کرد: گزارش صرف فقط برای رادیو است که شنونده تصویری نمی‌بیند، اما در تلویزیون بیننده تصاویر را می‌بیند، در نتیجه اگر فقط گزارش دهیم، جذابیتی نخواهد داشت. گزارش فوتبال در تلویزیون باید "نیمچه شو" باشد و گزارشگر هم باید شومن شود. ایجاد هیجان وظیفه گزارشگر است.

علیفر با توجه به دابسمش‌هایی که برای او می‌سازند، گفت: من از دابسمش‌هایی که برایم می‌سازند ناراحت نمی‌شوم. بعضی از دشمنان من می‌گویند من جوری گزارشگری می‌کنم تا سوژه دابسمش‌ها شوم. این دابسمش‌ها برایم سود مالی و معنوی ندارد، اما جوانانی که این کلیپ‌ها را می‌سازند دوست دارم، زیرا بازیگرانی هستند که نتوانستند از راه دیگری هنر خود را نشان دهند، در میان آنها محسن گلفر مورد علاقه من است. طنز برای جذابیت یک گزارش لازم است.

او بابیان این که طرفدار تیم پرسپولیس و استقلال نیست، بیان کرد: من بی‌طرف هستم و از زمانی که وارد دانشکده افسری شدم با فیروز کریمی هم دوره بودم و با او به تمرینات تیم پاس می‌رفتیم، قرار بود هر دو برای تیم پاس انتخاب شویم، اما من زانویم آسیب دید و دیگر نتوانستم بازی کنم. فیروز کریمی بازیکن خوبی شد، اما به حقش نرسید.او همچنین در مربیگری بیشتر از حقش گرفت.

این گزارشگر فوتبال با اشاره به تعطیلی تیم پاس گفت: من از وزارت کشور و نیروی انتظامی می‌خواهم با کمک نهادهای دیگر اگر می‌توانند دوباره تیم پاس را راه‌اندازی کنند.

علیفر با اشاره به این که نباید یک گزارشگر طرفداری خود را از تیم خاصی نشان دهد، یادآور شد: همکاران من تمایلاتی به دوتیم پرسپولیس و استقلال دارند، اما به دلیل تجربه‌ای که دارند احساسات خود را بروز نمی‌دهند. اگر گزارشگری کم تجربه باشد، ممکن است احساساتش را نشان دهد.

علیفر در ادامه گفت: من زمانی که بازی پرسپولیس یا استقلال را گزارش می‌دهم، میلیون‌ها نفر می‌بینند. بنابراین نباید طرفداری خود را نشان دهم، اما برخی همکاران در صداوسیما و بازیگران طرفداری خود را نشان می دهند این امر باعث می‌شود که برخی از طرفداران خود را از دست دهند.

او با اشاره به گزارشگری بی‌طرفانه بازی پرسپولیس و گسترش فولاد، عنوان کرد: بازی گسترش فولاد و پرسپولیس را بی‌طرفانه گزارش کردم و نکاتی هم که گفتم کمیته تایید کرد و انتقاداتی را که با ادب و نزاکت به گزارشگری من در این بازی شد می‌پذیرم، اما انتقاد کسانی را که با بی‌ادبی مطلب خود را بیان کردند نمی‌پذیرم.

او به شروع فعالیت گزارشگری خود اشاره کرد و گفت: زمانی که تصمیم گرفتم گزارشگر شوم، به امیر حسینی برای دادن تست معرفی شدم و سه دقیقه از بازی لیورپول و منچستر را گزارش کردم، در پایان امیرحسینی مرا پذیرفت.

این گزارشگر یادی از گزارشگران نسل‌های گذشته کرد و گفت: جهانگیر کوثری الگوی من و اسکندر کوتی نیز استاد من است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان