اما در این میان مسأله ناشناخته بودن بورس برای تازه واردها میتواند چالش برانگیز باشد، چالشی که راهکارهای بسیار سادهای برای آن وجود دارد و میتواند تهدید را به فرصت تبدیل و همه را از مزایای بازار سرمایه بهرهمند کند.
در همین خصوص با یکی از فعالین باسابقه بازار سرمایه و عضو انجمن توسعه سرمایهگذاری حرفهای ایران گفت و گو کردیم.
اگر جوان هستید فرصت یادگیری بورس را از دست ندهید
همایون دارابی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اقبال عموم مردم به بازار سرمایه گفت: ما در بازار سرمایه افراد تازه وارد را به چند دسته تقسیم میکنیم، افراد جوانی که فرصت یادگیری اصول کار در بازار سرمایه را دارند در دستهبندی نخست و افراد میانسال و سالمند که کار و شغل متفاوتی دارند هم در دستهبندی دیگر قرار میگیرند.
دارابی افزود: فاکتور دیگری که برای دستهبندی افراد تازه وارد به بورس در نظر گرفته میشود میزان مبلغی است که فرد قرار است وارد بازار کند، این مبالغ به صورت کمتر از 100 میلیون تومان، بین 100 تا 500 میلیون تومان و بالاتر از این مبالغ و بیشتر از یک میلیارد تومان تقسیم بندی میشود.
به فضای مجازی تکیه نکنید/با افراد مورد اعتماد مشورت کنید
وی ادامه داد: بر این اساس توصیه ما به گروه جوانی که قصد دارند با کمتر از 100 میلیون تومان وارد بازار شوند این است که با مطالعه، آموزش و مشاهده فیلمهای موجود اصول کار در بازار سرمایه را یاد بگیرند چون این افراد میتوانند در دراز مدت در بازار سرمایه حضور داشته باشند؛ علاوه بر این در کنار آن میتوانند به وسیله تالار مجازی بورس روند آموزش خود را دنبال کنند و در کنار آن ضمن مشورت با افراد مورد اعتماد و با سابقه در بازار با رقمهای کم ادامه داده و سرمایه خود را مدیریت کنند.
این فعال بازار سرمایه تصریح کرد: توصیه ما به این افراد این است که به فضای مجازی و مشورت با افرادی که برای آنان شناخته شده نیستند تکیه نکنند.
سرمایه 100 تا 500 میلیونی را به صندوقها بسپارید
دارابی در ادامه خاطرنشان کرد: به افرادی که جوان نیستند، شغل دیگری دارند و قصد دارند با سرمایه 100 تا 500 میلیون تومانی وارد بورس شوند توصیه میکنیم از صندوقهای سرمایهگذاری استفاده کنند، این صندوقها با تیمهای حرفهای خود با استفاده از سرمایه افراد تازهوارد، ناآشنا به بازار و کسانی که فرصت کافی برای بررسی بازار را ندارند سرمایهگذاری میکنند و معمولا بازدهیهای خوبی هم دارند.
وی افزود: افرادی که قصد استفاده از این خدمات را دارند میتوانند با مراجعه به سایت fipiran.com لیست صندقها و بازدهی آنها را مشاهده کنند، توصیه ما این است که یک تا چهار صندوق برای سرمایهگذاری انتخاب و هر ماه بازدهی این صندوقها نسبت به شاخص بورس بررسی شود و اگر صندوقی بازدهی مورد نظر را نداشت حذف و با صندوق دارای بازدهی بالاتر جایگزین شود.
تازه واردهای میلیاردی هم میتوانند ریسک کنند
دارابی ادامه داد: افراد تازه واردی هم که قصد دارند با سرمایه بالاتر از یک میلیارد تومان وارد بازار شوند اگرچه میتوانند از خدمات صندوقها استفاده کنند اما توصیه ما استفاده از سبدگردانی اختصاصی است که افراد میتوانند پرتفوی خود را به گروه حرفهای و اختصاصی بسپارند.
روزهای خوب و بد در بورس دائمی نیست
وی در پایان تصریح کرد: به طور کلی بازار سرمایه به طور مداوم نیاز به بررسی و مراقبت دارد و افرادی که به آن وارد میشوند باید دائماً روند سهام خود را دنبال کنند، ضمن اینکه روزهای خوب در بورس دائمی نیست همانطور که روزهای بد هم دائمی نیست ولی در بورس ما هر کس با دید بلند مدت وارد شود میتواند موفق باشد.