به گزارش ایسنا، ستاد توسعه علوم و فناوریهای علوم شناختی با همکاری دانشگاه تهران اقدام به انتشار فراخوانی با عنوان "شناخت و تحلیل گفتمان و رفتار جامعه ایرانی در بحران کرونا" با هدف تحلیل اثر شرایط کرونا بر دینامیک رفتار و شناخت بهتر جامعه ایرانی در شرایط بحرانی، فهم بهتر اثربخشی سیاستها و روشهای اجرا شده در کشور و کمک به طراحی قدمهای بعدی برای عبور از این بحران با حداقل تنگنا برای آحاد جامعه کرده است.
این فراخوان در دو مرحله برگزار میشود. مرحله نخست از 27 اردیبهشت ماه سال جاری آغاز میشود و تا 27 مرداد ماه ادامه دارد و در این مرحله تیمها بر اساس دادگان فضای مجازی به مدلسازی، تحلیل و تفسیر نتایج در راستای اهداف فراخوان میپردازند. تمرکز اصلی این مرحله بر دادگان و اخبار عمومی شبکههای اجتماعی و سایتها است.
در مرحله دوم که از اول شهریورماه سال جاری آغاز میشود، از حداکثر سه تیم برتر مرحله نخست حمایت میشود تا با وارد کردن اطلاعات موازی، نتایج خود را توسعه دهند.
در این فراخوان، مجموعه دادگان مورد استفاده بالغ بر 25 میلیون پست و خبر منتشر شده در فضای مجازی با محوریت کرونا است. این مطالب از کانالهای عمومی تلگرام، صفحات عمومی اینستاگرام و توئیتر و همچنین اخبار داخلی منتشر شده به صورت آنلاین، از اول بهمن 98 درحال استخراج است.
متخصصان علوم داده، سیستمهای هوشمند و متن کاوی به همراه متخصصان علوم شناختی، علوم اجتماعی، روانشناسی، اقتصاد و سایر بخشها در قالب تیمهای دانشگاهی، شرکتها، موسسات فعال و تیمهای تخصصی میتوانند در این فراخوان شرکت کنند و پروپوزال خود را برای شرکت در مرحله نخست تا 17 خرداد ماه سال جاری ارسال کنند.
به گزارش روابط عمومی معاونت علمی، در این فراخوان به تیمهای برتر جوایزی چون تامین بخشی از هزینههای پردازشی جهت پردازش کل دادگان در نظر گرفته شده است. حمایت و تامین هزینههای دوره شتابدهی برای تیمهای تخصصی و دانشگاهی نوپا برای تبدیل شدن به شرکت دانشبنیان تا سقف 20 میلیون تومان و نیز حمایت از شرکتها تا سقف 100 میلیون تومان در قالب وام بدون بهره برای ایجاد و توسعه دپارتمان داده کاوی هوشمند به توان شناختی از دیگر جوایز اختصاص یافته در این فراخوان است و امکان عقد قرارداد با سه تیم برتر جهت ادامه مسیر و توسعه و تعمیق تحلیلها با استفاده از دادگان موازی از دیگر جوایز این فراخوان است.