مهرداد ثابت روانشناس در گفتوگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با نیازهای اصلی انسانها اظهار کرد: ویلیام گلاسر، بنیانگذار تئوری انتخاب، پس از چندین دهه تحقیق و تجربه به این نتیجه دست یافت که انسانها پنج نیاز اصلی دارند که ارضا و محقق نشدن هر یک از آنها میتواند افراد را دچار یک نوع ناخرسندی و رضایت نداشتن کند و نکته شایان ذکر این است که انسانها، ارضا و تحقق این نیازهای خود را در تعامل و رابطه با دیگران جست و جو میکنند.
وی، نیازهای اساسی انسان در دیدگاه تئوری انتخاب را شامل بقا، قدرت، عشق و تعلق خاطر، آزادی، تفریح و لذت عنوان کرد.
این روانشناس در رابطه با تجربه عشق در میان دختران و پسران جوان تصریح کرد: هر انسانی میتواند عشق بورزد و آن را دریافت کند. از این رو، زنان به عنوان نقش مادرانه و روح لطیفی که دارند در مقایسه با مردان احساس نیاز بیشتری به عشق و تعلق خاطر دارند، بدین معنا که آنها تمایل دارند هم عشق و محبت زیادی نثار دیگران کنند و هم اینکه این عشق و احساس را متقابلا دریافت کنند.
ثابت گفت: پسرها در مقایسه با دختران احساس نیاز کمتری به محبت و عشق دارند، چرا که برای آنها عشق با نیاز به بقا رابطه مستقیمی دارد، یعنی هرچه نیاز به بقا در یک پسر بیشتر باشد عشق و تمایلات عاشقانه او نیز افزایش پیدا میکند.
وی در خصوص شکست عاطفی در برخی از روابط عاشقانه ادامه داد: بسیاری از دختران و پسران جوان تصوری رمانتیک و غیر واقعی از همسر آینده خود دارند و بر این تصور هستند که با نثار عشق یا با کنترل گری میتوانند همسر آینده خود را طبق تصویر دنیای مطلوب تغییر دهند که اغلب مشکلات زندگی زناشویی نیز از فروپاشی این توهم به وجود میآید.
این روانشناس برای ثبات عشق زوجین پس از ازدواج افزود: گوش سپردن، حمایت و تشویق کردن، احترام گذاشتن، اعتماد کردن، پذیرش و گفتوگوی منطقی و همیشگی بر سر اختلافات موجود هفت عادت مهرورزی است که زوجین میتوانند به منظور ثبات عشق خود، جایگزین رفتارهای نادرست کنند.
بیشتر بخوانید: چقدر در زندگی زناشویی خود گذشت دارید؟
بیشتر بخوانید: احترام متقابل زوجین؛ گامی محکم برای خوشبختی در زندگی
بیشتر بخوانید: نکاتی که دخترها و پسرها باید در مراسم خواستگاری بدانند