ماهان شبکه ایرانیان

شب پنجم اعتراضات به تبعیض نژادی در آمریکا/

شهرها و ایالت‌های آمریکا همچنان در آتش خشم معترضان می‌سوزند +عکس

در پنجمین شب اعتراض‌ها به تبعیض نژادی و اغتشاشات آمریکا در مینیاپولیس و دیگر شهرهای این کشور، ده‌ها هزار نفر از مردم در سرتاسر آمریکا به خیابان آمدند و تظاهرات به تمام کشور گسترش پیدا کرد.

به گزارش سرویس جهان مشرق به نقل از نیویورک تایمز، آشوب‌ها و اعتراضات به قتل جورج فلوید به دست پلیس آمریکا شب گذشته نیز در سرتاسر آمریکا شدت گرفت و معترضان با واکنش تهاجمی‌تری و وحشیانه‌تری از سوی پلیس و گارد ملی مواجه شدند. مقامات وعده دادند مواضع سخت‌تری در قبال ناآرامی‌ها در خیابان اتخاذ کنند. اعتراضات در ده­ها شهر نیز به خشونت کشیده شد، از جمله در مینیاپولیس، واشنگتن، نیویورک، آتلانتا، هوستون، و چندین شهر بزرگ نظیر هوستون و فورت ورث، نیویورک سیتی، شیکاگو، واشنگتن، دیترویت، کانزاس سیتی، وگاس، شارلوت، سن خوزه، بوستون، ممفیس، کلمبوس، دنور و پورتلند.

معترضان که شامگاه یکشنبه برای پنجمین شب متوالی در مینیاپولیس به خیابان آمده بودند با پاسخ قاطع‌تر مأموران پلیس و نیروهای گارد ملی مواجه شدند. این در شرایطی بود که تظاهرات در ده‌ها شهر در سرتاسر آمریکا بالا گرفت. این امر در پی آن صورت گرفت که مرگ یک مرد سیاهپوست به دست پلیس به خشم و عصبانیت مردم در سرتاسر کشور دامن زد.

در شهر مینیاپولیس بلافاصله پس از آنکه مقررات منع عبور و مرور در ساعت 8 شب به اجرا درآمد، پلیس بازداشت معترضان را آغاز کرد و گاز اشک‌آور و گلوله به سمت جمعیت شلیک کرد. گارد ملی نیز از بالگرد جهت پاشیدن آب بر روی یک خودروی در حال سوختن استفاده نمود. این واکنش قوی نشان داد که مسئولان مایلند به اعتراضات خشونت‌باری که در پی مرگ جورج فلویدِ 46 ساله به دست یک مأمور سفیدپوست پلیس در مینیاپولیس به سرتاسر کشور گسترش پیدا کرده‌اند، پایان دهند.

گزارشاتی نیز در خصوص خشونت و تخریب همچنان مخابره می‌شوند: آتش‌سوزی بر روی پشت‌بام یک مرکز خرید، شلیک به مأموران توسط یک فرد، و پرتاب اشیا به سمت پلیس توسط گروهی از مردم. اما با اینکه تصاویر هوایی مربوط به مینیاپولیس نشان دادند که پلیس عمدتاً موفق شده تظاهرکنندگان را دور سازد، دیگر شهرها علیرغم وضع سراسیمه مقررات منع عبور و مرور همچنان مملو از جمعیت بودند.

شهرداران در بسیاری از بزرگ‌ترین شهرهای کشور از جمله لس‌آنجلس، شیکاگو، فیلادلفیا، و میامی از مردم خواستند تا خیابان‌ها را ترک کنند. فرمانداران نیز در حداقل هشت ایالت از جمله جورجیا، کنتاکی، اوهایو، کلرادو، و تنسی نیروهای گارد ملی را جهت برقراری نظم فراخواندند، هرچند در این خصوص چندان موفق نبودند.

در ایالت تنسی، ساختمان شهرداری نشویل به آتش کشیده شد. در شهر نیویورک نیز تصاویر ویدئویی نشان دادند که دو خودروی پلیس به میان جمعیت رانده‌اند. معترضان در واشنگتن شیشه ساختمان‌های نزدیک کاخ سفید را شکستند و آنها را به آتش کشیدند. پلیس در ایندیاناپولیس اعلام کرد که سه نفر در جریان اعتراضات تیر خورده‌اند ــ البته نه از جانب پلیس ــ که در اثر آن یکی آنها جان خود را از دست داد. در فیلادلفیا نیز، اداره پلیس اعلام کرد حداقل 13 مأمور در جریان اعتراضات مجروح شده‌اند. تظاهرات حتی پس از آنکه چاوین مأمور سابق پلیس مینیاپولیس که زانوی خود را بر روی گردن فلوید گذاشته بود با اتهام قتل از نوع درجه سه مواجه شد، روز جمعه و یکشنبه شدت گرفتند.

ترامپ به شدت از ناآرامی‌ها انتقاد کرده و ویلیام بار دادستان کل آمریکا روز یکشنبه هشدار داد کسانی که دست به تخریب می‌زنند ممکن است با اتهامات فدرال مواجه شوند. تیم والتز فرماندار ایالت مینه‌سوتا گفته است مردمی که حکومت نظامی را نادیده می‌گیرند و تلاش دارند پلیس را تحریک کنند هدفشان اعتراض به وحشیگری پلیس نیست، بلکه به دنبال بهره‌برداری از مرگ فلوید در راستای انگیزه‌های سیاسی خود هستند.

فوران آتش خشم مردم

اعتراضات روز یکشنبه در سرتاسر کشور شدت گرفتند و به وضع مقررات منع عبور و مرور در بسیاری از شهرها انجامیدند.

ده‌ها هزار نفر از مردم شامگاه یکشنبه در سرتاسر آمریکا به خیابان آمدند و تظاهرات به تمام کشور گسترش پیدا کرد. در نتیجه فوران آتش خشم مردم، ساختمان‌ها به آتش کشیده شدند، کسب‌وکارها غارت شدند، و مسئولان واکنش تهاجمی از خود نشان دادند.

از زمان مرگ فلوید در شهر مینیاپولیس، اعتراضات در حداقل 48 شهر صورت گرفته‌اند و به دروازه‌های کاخ سفید رسیده‌اند. وضع مقررات منع عبور و مرور توسط شهرداران در روز یکشنبه به نظر گسترده‌تر از هر زمان دیگری از زمان ترور مارتین لوتر کینگ در سال 1968 بوده است.

· در ایندیاناپولیس، افراد مسلح به گفته پلیس به سمت معترضان آتش گشودند که در اثر آن یک نفر جان خود را از دست داد و سه نفر دیگر زخمی شدند.

· در شیکاگو، معترضان بعدازظهر یکشنبه با پلیس درگیر شدند و حداقل یک پرچم را به آتش کشیدند و قبل از آنکه پراکنده شوند به سمت هتل و برج بین‌المللی ترامپ راهپیمایی کردند. طبق گزارشات محلی، حدود 3000 نفر در اعتراضات شرکت کردند. برخی از معترضان به خودروهای پلیس آسیب زدند و بر روی ساختمان‌ها رنگ پاشیدند.

· در لس‌آنجلس، یک روز پس از آنکه پلیس 500 نفر را بازداشت کرد، اریک گارستی شهردار این شهر مقررات منع عبور و مرور وضع کرد. پلیس از باتوم و گلوله‌های پلاستیکی جهت متفرق کردن جمعیت استفاده کرد و گاوین نیوسام فرماندار ایالت کالیفرنیا گارد ملی را فعال کرد.

· در سانفرانسیسکو، لاندن برید شهردار شهر مقررات منع عبور و مرور وضع کرد و تظاهرکنندگان جهت اعتراض در بیرون منزل وی جمع شدند.

· در شهر میامی‌دِید واقع در ایالت فلوریدا، پس از آنکه حداقل یک خودرو پلیس در نزدیکی اداره پلیس به آتش کشیده شد، کارلوس گیمنز شهردار شهر دستور داد مقررات منع عبور و مرور از ساعت 11 شب به بعد به اجرا گذاشته شود. همچنین، شامگاه یکشنبه از گاز اشک‌آور جهت متفرق کردن جمعیت در جکسونویل و اورلاندو استفاده شد.

· در واشنگتن، گارد ملی در بیرون کاخ سفید مستقر شد. در آنجا مردم با پلیس مخفی درگیر شدند و به خبرنگار شبکه فاکس‌نیوز حمله کردند. در پارک لافایت در مجاورت کاخ سفید نیز آتش‌سوزی‌هایی اتفاق افتاد.

· در فیلادلفیا، معترضان به آتش‌سوزی و خشونت روی آورند و حداقل 13 مأمور پلیس مجروح شدند.

· در نیویورک، هزاران تظاهرکننده برای سومین روز به خیابان آمدند و در هارلم، بروکلین، کووینز، و بیرون برج ترامپ در مرکز شهر منهتن راهپیمایی کردند. در اواخر بعدازظهر، معترضان در منطقه فلت‌بوش بروکلین با پلیس مواجه شدند و بطری‌های خالی و سنگ به سمت مأموران پرتاب کردند. پلیس نیز در پاسخ از باتوم و اسپری فلفل استفاده کرد. یک ویدئوی منتشره نشان می‌دهد که پلیس با خودرو به میان جمعیت رانده است.

· در ریچموند واقع در ایالت ویرجینیا، روزنامه ریچموند تایمز دیسپچ گزارش داد که دو مأمور پلیس در محل مجلس ایالتی در اثر اصابت چوب بیس‌بال و بطری آبجو از ناحیه پا مجروح شده و در بیمارستان بستری شده‌اند. پیش از آن، پلیس گاز اشک‌آور به سمت معترضان پرتاب کرده بود و برخی معترضان اقدام به روشن کردن آتش و شکستن شیشه‌ها کردند.

برخورد میان پلیس و معترضان در پی شعله‌ور شدن آتش در خیابان‌های بیرون کاخ سفید

آشوب در فاصله نزدیکی از کاخ سفید، یعنی جایی که رئیس‌جمهور ترامپ پیشتر خواهان تظاهرات حامیانش شده بود در جریان بود. در عوض، صدها معترض در خیابان‌های پایتخت تجمع کردند و تنش‌ها افزایش یافت. تظاهرات کنندگان اجسامی نظیر بطری‌های آب، مواد آتش‌زا و آجر را به طرف نیروهای پلیس پرتاب کردند و حفاظ‌های مسدودسازی پلیس را سرنگون کردند، و نیروهای پلیس هم با پرتاب گاز اشک‌آور به سمت جمعیت معترضان پاسخ دادند. معترضان با اسپری گرافیتی‌هایی را روی ساختمان‌های بالا و پایین خیابان‌های نزدیک کاخ سفید، از جمله هتل لوکس آدامز، ترسیم کردند.

در همان نزدیکی، ساختمان نیمه‌کاره‌ای واقع در پشت اتاق بازرگانی ایالات متحده، به آتش کشیده شده است. پنجره‌های وردی ساختمان، خرد شده است.

معترضان حوالی ساعت 11، دو خودرو یکی از بلوک‌های مجاور را به آتش کشیدند، و یک بانک محلی تخریب شد، پنجره‌های آن شکسته شد. وقتی افسران پلیس درصدد تأمین امنیت بلوک برآمدند، ابری از دود به هوا برخاست و درختان آن حوالی به آتش کشیده شدند. جمعیت به سمت میدان فاراگوت عقب‌نشینی کرد تا بار دیگر در یکجا تجمع کند، و بالگردها بر فراز جمعیت در پرواز بود، و برخی از آن‌ها به سمت کاخ سفید رفتند.

ناتوانی ترامپ در کنترل اغتشاشات

رئیس‌جمهور ترامپ در طول روز اظهاراتی را مطرح کرده بود که تأثیر چندانی بر کاستن از خشم مردم آمریکا نداشت. وی مقامات مینه‌سوتا را به خاطر این‌که به معترضان اجازه خشونت‌ورزی دادند مورد انتقاد قرار داد، و پیشنهاد کمک نیروی نظامی برای جلوگیری از تظاهرات‌های بیشتر را مطرح کرد.

وی در چندین توئیت خود، تظاهرات کنندگانی که جمعه شب در مقابل کاخ سفید تجمع کرده بودند را «معترض نماهایی که به نحوی حرفه‌ای مدیریت شده‌اند» خطاب کرد و عنوان کرد که حامیانش به خدمت آن‌ها خواهند رسید.

ترامپ در مرکز فضایی کندی در فلوریدا پس از مشاهده پرتاب یک راکت اسپیس‌ایکس، «آنتیفا و دیگر گروه‌های چپ‌گرای رادیکال» را مقصر ناآرامی در شهرهای آمریکا قلمداد کرد، و عنوان کرد که حساب «معترضان مسالمت‌جو» از حساب دیگر تظاهرات کنندگان خشن‌تر جداست.

آقای ترامپ عنوان کرد:

«آنچه اکنون در خیابان‌های شهرهایمان شاهد هستیم هیچ ربطی به عدالت یا صلح ندارد». وی افزود «یاد و خاطره جورج فلوید توسط شورشیان، مهاجمان و آنارشیست‌ها مورد بی‌احترامی قرار می‌گیرد».

جو بایدن معاون رئیس‌جمهور سابق، نامزد ریاست جمهوری از حزب دموکرات، روز یکشنبه طی بیانیه‌ای خواستار برقراری آرامش شد. وی نوشت:

  «ما ملتی داغ‌دیده هستیم، اما نباید اجازه دهیم این داغ ما را نابود کند... د. ما خشمگین هستیم، اما نمی‌توانیم اجازه دهیم خشممان بر ما غلبه کند. ما به ستوه آمده‌ایم، اما اجازه نخواهیم داد این درماندگی ما را شکست دهد».

حداقل چهار نفر در جریان خشونت‌های مرتبط با اعتراضات کشته شده‌اند

وقتی یک مرد مسلح صبح یکشنبه به سمت معترضان شلیک کرد، یک نفر کشته و سه نفر زخمی شدند و به این ترتیب، تعداد کل افرادی که از روز چهارشنبه در جریان اعتراضات کشته شده‌اند به چهار نفر رسید. مقامات همچنین تحقیقاتی را پیرامون کشته شدن یکی از مأموران کالیفرنیا به ضرب گلوله، صورت داده اند. این افسر، که نیروی امنیتی قراردادی بخش امنیت داخلی است، جمعه شب و در حالی که اعتراضات در شهر به خشونت کشیده شد و معترضان به آتش‌افروزی و مقابله با پلیس پرداختند، مورد اصابت گلوله قرار گرفت و بیرون از محوطه دادگاه فدرال اوکلند در کالیفرنیا کشته شد.

در دیگر مکان‌ها نیز پس از به خشونت کشیده شدن اعتراضات مسالمت‌آمیز، افرادی کشته شدند. مقامات مینیاپولیس روز جمعه کالوین هورتون 43 ساله را به‌عنوان قربانی یک تیراندازی در بیرون از یک مؤسسه غارت‌شده، شناسایی کردند. همچنین روز جمعه در دیترویت، در حالی که صدها نفر از معترضان در خیابان‌ها تجمع کرده بودند، یک مرد 21 ساله که در ماشینش در نزدیکی میدان کادیلاک نشسته بود هدف گلوله قرار گرفت و کشته شد. پلیس اعلام کرد که مرد مسلح احتمالاً قربانی را می‌شناخته و در پوشش آشوب ناشی از تظاهرات‌ها به وی تیراندازی کرده است.

صبح یکشنبه در سن‌لوئیس، پس از این‌که معترضان خیابان اینتراستیت 44 را مسدود کردند و یک کامیون را به آتش کشیدند، یک نفر کشته شد. پلیس اعلام کرد که وقتی راننده کامیون سعی می‌کرد از میان معترضان عبور کند، قربانی بین دو کشنده کامیون گیر کرد و کشته شد.

افزایش تنش‌ها در جریان اعتراضات در لس‌آنجلس، جایی که یاد و خاطره رادنی کینگ هنوز زنده است

اعتراضات در بخش غربی متمول لس‌آنجلس در روز یکشنبه ابتدا مسالمت‌آمیز بود و تا حدود سه ساعت به همین صورت ادامه یافت. فعالان مدنی آب و غذا در دست داشتند، و جمعیت در بولوار بورلی در حرکت بود و شعارهایی را علیه خشونت‌ورزی پلیس سر می‌داد. و سپس خشونت‌ها شروع شد.

ناگهان یک خودروی پلیس سرنگون شد و به آتش کشیده شد، دود سیاهی به هوا برخاست. یک مرد جوان چوب اسکیتش را به سمت یک افسر پلیس پرتاب کرد، و مردان و زنان وحشت‌زده به اطراف پراکنده شدند. بالگردهای پلیس بر فراز جمعیت در پرواز بودند، و نیروهای ویژه پلیس وارد صحنه شدند.

در پی افزایش تنش‌ها در روز چهارم اعتراضات در لس‌آنجلس، شهردار اریک ام. گارستی منع عبور و مرور پس از ساعت 8 شب را اعلام کرد. آقای گارستی گفت «به خانه بروید. اجازه دهید به آشوب خاتمه دهیم. اجازه دهید از اتفاقات عبرت بگیریم. بیایید دوباره نسبت به هم به‌گونه‌ای انسانی رفتار کنیم».

اما در عصر همین روز، گزارش شد که یک فروشگاه نورداستورم در نزدیکی محل اعتراضات غارت شده و آتش‌سوزی کوچکی در آن حوالی مشاهده شده است.

بنا به گزارش سانفرانسیسکو کرونیکل، در سانفرانسیسکو تجمعی یک هزار نفری اما مسالمت‌آمیز برگزار شد. در اوکلند، شهردار لیبی شاف از تظاهرات کنندگان خواست که در پی خشونت‌ورزی معترضان در روز جمعه، در خانه بمانند.

در ساکرامنتو، نیروهای پلیس ساختمان پارلمان ایالتی را احاطه کردند، و معترضان بطری‌های آب را به سمت آن‌ها و اسب‌هایشان پرتاب کردند.

قبل از شروع خشونت‌ها در لس‌آنجلس در بعد از ظهر یکشنبه، صدها نفر از محلات مختلف شهر – سفیدپوستان، سیاه‌پوستان، لاتین‌تبارها، آسیا-آمریکایی‌ها – به‌گونه‌ای مسالمت‌آمیز تظاهرات کرده بودند.

مرگ آقای جورج فلوید و ناآرامی‌های متعاقب آن یادآور خاطرات دردناکی در لس‌آنجلس است که مربوط می‌شود به ضرب و شتم رادنی کینگ در سال 1991 و شورش‌های سال بعد از آن در پی تبرئه چهار پلیس دخیل در این پرونده.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان