ماهان شبکه ایرانیان

۵ کلید طلایی برای حل مشکلات دوران عقد

در طبقه‌بندی مشکلات عمده زوج‌ها در دوران عقد، متوجه می‌شویم که مشکلات ناشی از تعامل و ارتباط با خانواده‌ها یکی از شکایات رایج آن‌ها در این دوران است.

5 کلید طلایی برای حل مشکلات دوران عقد

 مشکلاتی که اگر به درستی مدیریت نشود، تبدیل به بحران خواهد شد و زندگی مشترک را در ابتدای راه با چالش‌های زیادی روبه‌رو خواهد کرد. در ادامه به تعدادی از این مشکلات و راهکار‌ها برای حل کردن آن‌ها، اشاره خواهد شد.

داشتن باور‌های نادرست درباره خانواده همسر

همه افراد قبل از ازدواج باور‌ها و تصوراتی دارند که بعد از ازدواج تا حد زیادی تغییر می‌کنند. برای مثال در فرهنگ ما از ارتباط عروس و مادرشوهر همیشه به عنوان رابطه‌ای پرچالش یاد شده و بیشتر دختران با باوری از جنس ترس و مبارزه وارد خانواده همسر می‌شوند یا پسری ممکن است با باور به حمایتگری کامل خانواده همسر ازدواج کند. هرکدام از این باور‌ها زمینه‌ساز مشکلاتی در ارتباط افراد با خانواده همسر می‌شود.

راهکار: زوج‌ها باید باور‌های غلط خود را شناسایی کنند و در دوران عقد متوجه باشند که چقدر از انتظارات و خواسته‌هایشان از ازدواج و خانواده همسر از این باور‌های اشتباه نشئت می‌گیرد. در عین حال باید تمرین داشته باشند تا در برابر موقعیت کاملا جدید و مبهم فعلی انعطاف بیشتری نشان دهند. انعطاف‌پذیری در روابط به معنی کوتاه آمدن یا تسلیم شدن نیست بلکه به معنی شناخت احساسات خود و درک شرایط و موقعیت است.

بیشتر بخوانید:

پایان دادن به یک رابطه عاطفی بدون شکست

نداشتن شناخت کافی از خانواده همسر

همان‌طور که نبود شناخت بین فردی زوج‌ها باعث بروز مشکل در رابطه می‌شود، نداشتن شناخت از خانواده همسر نیز باعث بروز مشکلات جدی می‌شود. برای مثال دو خانواده که شناخت زیادی از هم ندارند، ممکن است هر نوع پیشنهادی را نوعی دخالت یا برعکس هر مشارکت نکردنی را نوعی بی‌اهمیتی برداشت کنند و موجب سوء تفاهم در روابط و ایجاد احساسات منفی در زوج‌ها شوند.

راهکار: هیچ الزامی وجود ندارد که بعد از خواندن خطبه عقد و شناخته شدن به عنوان عروس یا داماد، یک خانواده از نقش تازه خود و ارتباطش با نقش‌های دیگر اطلاعات کافی داشته باشد! در شناختن افرادی که حالا در زندگی شما نقش تازه‌ای پیدا کرده‌اند، صبور باشید و عجله‌ای برای ایجاد صمیمیت و خودافشایی نکنید. کاملا طبیعی است که تا مدت‌ها نتوانید آن‌ها را به عنوان اعضای نزدیک خانواده قبول کنید. پس از این احساس نگران نشوید به آرامی و در موقعیت‌های پیش آمده از آن‌ها شناخت پیدا کنید.

بی‌اطلاعی از مهارت‌های زندگی

بیشتر افراد مهارت‌های زندگی را از خانواده می‌آموزند. گاهی اوقات مهارت نداشتن والدین باعث ارائه راه‌حل‌های مشکل‌ساز می‌شود. به عنوان مثال مادری که ندانسته و از روی بی‌اطلاعی به جای آموزش صبر و گذشت، رفتار خانواده داماد یا عروس خود را زیر ذره‌بین می‌گذارد و باعث ایجاد احساسات ناخوشایند در دختر یا پسرش می‌شود و مدام به فرزندش یادآوری می‌کند که «این خانواده دارند برای تو کم می‌گذارند»، مرتکب اشتباه دردسرسازی شده است.

راهکار: برای افزایش توانایی‌های ارتباطی در این روزگار لازم است، علاوه بر استفاده از تجارب بزرگ تر‌ها به دنبال یادگیری مهارت‌های زندگی از افراد و منابع معتبر و موثق باشید. یکی از مهارت‌های لازم ایجاد مکالماتی سالم است. سعی کنید در گفت‌وگویتان ضمن توجه به خواسته طرف مقابل و معتبر دانستن آن، برای خواسته و نیاز خود هم اهمیت قائل شوید. برای مثال به پدر یا مادرتان بگویید: «من کاملا متوجه نگرانی شما درباره خودم هستم، اما همین کار‌هایی که خانواده همسرم انجام دادند برای من کافی و خوشحال کننده بود».

بیشتر بخوانید:

چطور با همسرمان صحبت کنیم تا حرف هایمان را گوش دهد؟

 

انتظار تغییر کردن

مسئله‌ای که در خانواده‌ها زیاد دیده می‌شود، انتظار تغییر عروس یا داماد جدید است. انتظار از تغییر سبک پوشش، عقاید یا سبک‌زندگی، همه از مواردی است که باعث ایجاد مشکل بین زوج‌ها و خانواده‌ها می‌شود. مثل مادرزنی که دوست دارد دامادش لباس رسمی بپوشد یا مادرشوهری که دوست دارد عروسش با هیچ کدام از دوست‌های دوران مجردی‌اش ارتباط نداشته باشد.

راهکار: تعیین حدود دخالت والدین و ایجاد مرزبندی سالم و توافق شده بین زوج‌ها از همان ابتدای دوران عقد راه حل کارآمد و منطقی این مسئله است. هردو برای تعاملات خود با خانواده‌ها، محدودیت‌ها و قوانینی تعریف کنید و آن‌ها را با هم به اشتراک بگذارید. سپس هرکدام از همسرتان بخواهید این مسئله را با احترام با خانواده‌اش درمیان بگذارد و قوانین را به آن‌ها منتقل کند. به خاطر داشته باشید که حد و مرز‌ها کلید برقراری تعادل در رابطه سالم و ماندگار هستند.

بیشتر بخوانید:

همه چیز درباره ازدواج با مردی که قبلا تجربه عاشقانه دارد

طولانی شدن دوران عقد

با افزایش صمیمیت بین زوج‌ها به صورت طبیعی تمایل برای باهم بودن نیز افزایش پیدا می‌کند و ممکن است این مسئله موجب مزاحمت‌هایی برای خانواده‌ها شود. به خصوص خواهر و برادر‌های ازدواج نکرده در خانه به دلیل سلب شدن راحتی و آزادی‌هایشان از این مسئله شکایت دارند. در این باره روابط خانوادگی به صورت مستقیم تحت تاثیر روابط زوجین قرار می‌گیرد و باعث ایجاد تنش می‌شود. علاوه بر این، زوج‌ها نیز ممکن است در بلاتکلیفی بین نقش فرزند بودن و همسر بودن برای مدت طولانی دچار فرسودگی شوند.

راهکار: دوران عقد صرفا دوران کارآموزی است! قبل از این دوران، شناخت زیادی به واسطه جلسات آشنایی و رفت‌وآمد‌های خانوادگی به وجود آمده و در این زمان لازم است در کنار هم به یادگیری مهارت‌های ارتباطی لازم و شناخت‌های تکمیلی برسید. تلاش برای استقلال از خانواده و داشتن انتظارات واقع‌بینانه و متناسب با شرایط به کمتر شدن مدت زمان این دوران کمک می‌کند.

منبع: خراسان

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان