ماهان شبکه ایرانیان

کوچکترین ناقلان کرونا در ایران راهی بیمارستان‌ها شدند+ فیلم

باشگاه خبرنگاران جوان: کوچکترین ناقلان کرونا با افزایش موارد ابتلا و کاهش رعایت نکات بهداشتی مهمان بیمارستان‌ها شدند، این ویروس وحشی و هزار چهره سه ماه پیش کودکان را خانه نشین کرده بود، اما با کاهش محدودیت‌ها و آغاز فصل تابستان کودکان راهی کوچه و بازار و بوستان‌ها شدند، شاید بتوان گفت افزایش آمار ابتلا به کرونا در کودکان ناشی از یک باور غلط باشد چرا که در ابتدای شیوع کرونا عنوان شده بود که کودکان به کرونا مبتلا نمی‌شوند، اما این ویروس مو ذی حتی به کودکان هم رحم نمی‌کند و با آن‌ها شوخی ندارد و از نوزادی که تازه متولد شده تا پیرمرد 100 ساله همه گرفتار کرونا می‌شوند، اما در کودکان کرونا چهره دیگری از خود نشان می‌دهد که باید از آن‌ها با خبر بود.
آمار ابتلا و فوتی‌های کرونا در کودکان ایرانی

سیما سادات لاری با اشاره به افزایش تعداد کودکان مبتلا به ویروس کرونا در کشور اظهار کرد: در ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور، رقمی معادل ٢ درصد و کمتر برای ابتلای کودکان گزارش شده بود، اما به‌تدریج آمار ابتلای این گروه سنی افزایش یافت به طوری که در آخرین وبینار‌های بین المللی رقم ١٥ درصد هم مطرح شد.

او در مورد اینکه آیا تعداد کودکان مبتلا به کرونا مشخص است یا خیر، افزود: فعلاً آمار دقیقی از ابتلای کودکان کرونایی در کشور نداریم، اما مواردی از مرگ با تابلوی دیسترس تنفسی و همین‌طور سندروم التهابی چند سیستمی (مشابه کاوازاکی) و شوک در ایران گزارش شده که به نظر می‌رسد در کودکان بدون بیماری زمینه‌ای هم موارد شدید رخ می‌دهد.
211 کودک کرونایی در بیمارستان مفید کودکان بستری شده اند

عبدالله کریمی فوق تخصص بیماری‌های عفونی کودکان درباره ابتلای کودکان به کرونا بیان کرد: در ابتدای شیوه اپیدمی کرونا در چین اعلام کردند که 2 درصد کودکان به کرونا مبتلا می‌شوند، اما به تدریج ابتلا در کودکان افزایش پیدا کرد و تا ١٥ درصد کودکان به کرونا مبتلا شدند چرا که بزرگسالان در جامعه تردد داشتند و ویروس را به کودکان منتقل کردند.

او با آمار کودکان مبتلا به کرونا که در بیمارستان مفید بستری شده اند، اشاره کرد و گفت: تاکنون حدود 211 کودک مبتلا به کرونا در بیمارستان مفید کودکان بستری شده اند و اطلاع دارم که موارد کرونا مثبت در اصفهان، هرمزگان و شهر‌های قرمز در حال افزایش است و بزرگسالان کرونا را به کودکان و کودکان به بزرگسالان منتقل می‌کنند و چرخه معیوبی شکل گرفته است.

در ادامه ویدیویی تلخ و تکان دهنده از کودکان مبتلا به کرونا که در بیمارستان کودکان مفید بستری شده اند، مشاهده کنید، متاسفانه کودکی 9 ماهه در بیمارستان مفید بر اثر کرونا بستری شده بود و همه این‌ها هشدار برای والدین است.


پُرشدن تخت‌های بیمارستانی در بخش کرونای کودکان

رئیس بخش کووید 19 بیمارستان کودکان مفید با اشاره به افزایش آمار ابتلای کودکان به کرونا در ایران اظهار کرد: بیمارستان کودکان مفید تک تخصصی است و مانند بسیاری از بیمارستان‌های کشور بخش کووید 19 دارد، در ابتدای شیوع اپیدمی کرونا این بخش با 2 تخت راه اندازی شد و اکنون تمام تخت‌های این بخش پُر است.

سخنگوی وزارت بهداشت بیان کرد: باید توجه داشت که محدود بودن تخت‌های آی سی یو کودکان در کشور نیز به مشکلات مدیریت بیماری کرونا در کودکان دامن می‌زند.
علائم و روش تشخیص کرونا در کودکان

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به علائم کرونا بیان کرد: نشانه‌هایی نظیر علائم گوارشی و پوستی و تشنج که مشابه سایر بیماری‌های شایع در این سنین است باعث تأخیر در تشخیص می‌شود که خود شانس انتقال به بزرگسالان و سالمندان را افزایش می‌دهد.

رئیس بخش کووید 19 بیمارستان کودکان مفید درباره علائم کرونا در کودکان و تفاوت آن با بزرگسالان اظهار کرد: علائم تنفسی کودکان مبتلا به کرونا مثل بزرگسالان است و بین 8 تا 30 درصد علائم گوارشی و کلیوی در کودکان بروز می‌کند و کودکان گرفتار اسهال و استفراغ می‌شوند و باید توجه داشت که در فصل گرما عفونت‌های تنفسی می‌تواند موجب ایجاد اسهال شود.

کریمی با اشاره به راهکار تشخیص کرونا در کودکان بیان کرد: برای تشخیص کرونا در کودکان درگیری ارگان‌های همراه بسیار مهم است و کودکی که اسهال و استفراغ دارد؛ با یکی از احتمالات مانند درگیری ریوی مراجعه می‌کند، بیش از 5 روز تب دارد، با فرد مبتلا به کرونا در ارتباط بوده یا بدون محافظت شخصی در اجتماعات حضور داشته است می‌تواند مشکوک به کرونا باشد.
سندرم شبه کاوازاکی و کرونا

رئیس بخش کووید 19 بیمارستان کودکان مفید درباره سندرم کاوازاکی در کودکان و بروز آن ناشی از ویروس کرونا بیان کرد: در پاییز و زمستان بیماری کاوازاکی در کودکان بروز می‌کند، اما اکنون کرونا موجب بروز علائم شبه کاوازاکی می‌شود و در حالت پیشرفته بیمار با حالات درگیری شدید مغزی، کبدی، کلیوی و شوک مراجعه می‌کند و نوزاد یک روزه تا فرد 20 ساله می‌تواند به این سندروم شبه کاوازاکی مبتلا شوند.

او ادامه داد: ویروس کرونا واکسن ندارد و تنها راه مقابله با آن واکسن است، اگر ویروس جهشی نداشته باشد، بتوانند مانند آنفلوانزا واکسن آن را بسازند می‌توان با آن مقابله کرد و در این شرایط که درمان دارویی و واکسن نداریم، تنها راه پیشگیری رعایت بهداشت فردی و عمومی، استفاده از ماسک و پرهیز از حضور در اجتماعات است. ما نه تنها خود و خانواده مان بلکه تمام جامعه را باید در نظر داشته باشیم.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی بیان کرد: در مواردی شاهد هستیم که 4 نفر از اعضای خانواده جان خود را بر اثر کرونا از دست می‌دهند و متاسفانه اکنون به دلیل عدم رعایت نکات بهداشتی و بازگشایی‌ها شاهد افزایش موارد ابتلا هستیم.

رئیس بخش کووید 19 بیمارستان کودکان مفید اظهار کرد: برخی کودکان به خوبی همراهی می‌کنند و دست خود را می‌شویند و نکات بهداشتی را رعایت می‌کنند و خوشبختانه ماسک برای کودکان در دسترس است و تاکید داریم که باید ترس به جا داشته باشیم چرا که کرونا با هیچ کس شوخی ندارد.


چگونه درباره ویروس کرونا با کودکان صحبت کنیم؟

لیلا شقاقی، روانشناس بالینی کودک و نوجوان  درباره آموزش و نترساندن کودکان از ویروس همیشگی کرونا در زندگی اظهار کرد: کودکان متوجه تبعات کرونا مانند تعطیلی محیط‌های آموزشی، قطع ارتباط حضوری آن‌ها با دوستانشان خواهند شد، بنابراین لازم است که بزرگسالان با آرامش در این زمینه با کودکان صحبت کنند.

او ادامه داد: به کودکان توضیح دهید که این بیماری شبیه نوعی سرماخوردگی شدید است و برای پیشگیری باید بهداشت را رعایت کنند. با بازی سعی کرده استرس کودکان را کم کنید؛ مثلا از آن‌ها بخواهید برای کار‌های روزمره فقط از یک دست استفاده کنند و با دست دیگر صورت و مو‌های خود را لمس نکنند و به ازای هر باری که این کارو انجام دادند یک علامت ستاره می‌گیرند، یعنی از سیستم امتیاز دهی برای آن‌ها به کار ببرید تا تغییراتی در عادت‌های آن‌ها ایجاد شود.

شقاقی بیان کرد: بازی‌هایی انجام دهید تا از طریق آن‌ها بتوانند مفاهیم مراقبت بهداشت را یاد بگیرند. حتما به کودکان اطلاعات مناسبی در مورد ویروس کرونا بدهید. آن‌ها ممکن است درک و تصویری غیرواقعی از کرونا داشته باشند. توضیح دهیم که تعطیلی مدارس، پوشیدن ماسک و استفاده از مواد ضدعفونی کننده به این دلیل است که ویروس به دیگران سرایت نکند.

این روانشناس ادامه داد: اطلاعات مفید مربوط به چگونگی مراقبت و پیشگیری مانند شستشو مرتب دست ها، استفاده از ماسک در مکان‌های عمومی، عدم روبوسی و دست دادن را تهیه و به کودکان آموزش دهید. اگر والدین، خودشان اضطراب داشته باشند، احتمال دارد تا از طریق چهره، لحن صدا و واکنش‌های کلامی، ناخواسته سطح اضطراب کودکان را افزایش دهند.
توصیه‌های تغذیه‌ای برای کودکان بهبودیافته از کرونا

مریم زارعی مدیر برنامه تغذیه نوجوانان دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: در دوران نقاهت بیماری کرونا که اشتها کم می‌شود به منظور پیشگیری از اختلال رشد و سوءتغذیه باید برنامه غذایی گروه سنی کودکان و نوجوانان بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.

او با اشاره به اینکه وعده غذایی کوچک و کم حجم در طول روز باید مصرف شود، ادامه داد: بهترین منابع پروتئین برای کودکان انواع گوشت، انواع حبوبات، تخم مرغ، انواع لبنیات پاستوریزه و انواع آجیل‌های کم نمک و یا بدون نمک است.

زارعی افزود: در دوران نقاهت بیماری کرونا مصرف انواع کربوهیدرات‌های پیچیده از جمله برنج، انواع نان سبوس دار و ماکارونی ترجیحا سبوس دار، رشته و غلات صبحانه، سبزی‌ها و میوه‌ها توصیه می‌شود.

مدیر برنامه تغذیه نوجوانان دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه مصرف مقدار مناسب آب باعث می‌شود ترشحات درون مجاری هوایی رقیق‌تر شده و تخلیه بهتر شود، بیان کرد: توصیه می‌شود در دوران نقاهت بیماری کرونا روزانه شش لیوان آب و یا سایر مایعات مانند آبمیوه طبیعی و آب سبزیجات تازه، چای کم رنگ، آب گوشت مصرف شود. همچنین باید مصرف غذا‌های حاوی مقادیر زیاد سدیم مانند: انواع کنسروها، شور‌ها و غذا‌های فرآوری شده را محدود کرد.

زارعی با اشاره به اینکه مصرف سوپ حاوی نمک برای جبران سدیم در نوجوانان مرخص شده از بیمارستان در صورت کاهش سطح سرمی سدیم به کمتر از 135 توصیه می‌شود، تاکید کرد: سدیم پایین در افراد به ویژه کودکان و نوجوانان با عفونت‌های تنفسی خواهد شد.

خطر بروز بیماری در کودکان با کاهش واکسیناسیون در بحران کرونا

سید محسن زهرایی رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت با بیان اینکه از ابتدای بحران کرونا پوشش واکسیناسیون در سطح کشور تقریبا 5 درصد کاهش پیدا کرده است، بیان کرد: طی حدودا 4 ماه اخیر که بیماری کووید19 در کشور پدیدار شده است همه ابعاد زندگی مردم تحت تاثیر قرار گرفته است. علی‌رغم اینکه توصیه‌هایی به ماندن در خانه و عدم خروج از منزل در موارد غیرضروری می‌شود، باید خانواده‌ها توجه کنند دستاورد‌هایی که در سلامت کودکان به دست آوردیم به علت پوشش بالای واکسیناسیون است و اگر فرضا به دلیل بیماری کرونا، واکسن کودک را به تعوق بیندازیم، این دستاورد‌ها را از دست داده و پوشش واکسیناسیون ما کاهش می‌یابد و بیماری‌های کنترل شده ممکن است بازگردند. پوشش واکسیناسیون مهم‌ترین سد دفاعی در برابر بیماری‌ها برای کودکان است.

زهرایی با اشاره به اینکه طی 4 ماه اخیر با کاهش مراجعه مردم برای دریافت واکسن مواجه شدیم، تصریح کرد: تلاشمان این است از خانواده‌ها بخواهیم واکسیناسیون فرزندان‌شان را به تعویق نیندازند تا بازگشت بیماری‌ها تهدیدی برای سلامت کودکان نباشد. ممکن است کرونا تا یک یا دو سال آینده با ما باشد و اگر قرار باشد به دنبال آن واکسیناسیون فرزندان‌مان را به زمان‌های دیگر موکول کنیم، فرزندان‌مان در معرض بیماری‌ها قرار خواهند گرفت.

او درباره واکسیناسیون بدو ورود به مدرسه و پایه دهم دانش‌آموزان، بیان کرد: تمام شرایط برای انجام واکسیناسیون فراهم است و پایگاه‌های سلامت به شکل مستمر در حال خدمت رسانی هستند. اکثر مراکز ما مراکز پاک هستند؛ یعنی در این مراکز بیمار مشکوک به کرونا و به طور کلی بیمار ویزیت نمی‌شود و تنها خدمات به مادر و کودک ارائه می‌شود.

در شرایطی که واکسن و درمان اختصاصی کرونا کشف نشده است، ماسک زدن کودکان بالای 2 سال، پرهیز از حضور در اجتماعات و رعایت فاصله گذاری از مهمترین نکاتی است که والدین باید در این روز‌های اوج مجدد کرونا باید به آن‌ها توجه داشت تا سلامت کودکان به خطر نیفتد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان