شناسه : ۲۰۷۵۷۱۸ - چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۹ ساعت ۰۱:۳۷
سکه در تعقیب بورس
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛ روز دوشنبه هم بازار سهام افزایشی بود و هم بازار سکه. با این حال، سرعت رشد فلز گرانبهای داخلی بیشتر از شاخص کل بورس بود. در بیست و سومین روز تیرماه، سکه بهراحتی از سطح 10 میلیون و 500 هزار تومانی عبور کرد و با 250 هزار تومان افزایش به بهای 10 میلیون و 700 هزار تومان رسید. با رشد 4/ 2 درصدی روز سوم هفته، میزان بازدهی سکه در تیرماه کمی بیش از 35 درصد شد. شاخص کل بورس نیز دیروز در ارتفاع یک میلیون و 816 هزار و 214 واحدی قرار گرفت که موجب شد بازدهی آن در 23 روز ابتدایی تابستان به حدود 43 درصد برسد. سهم رشد شاخص کل بورس دیروز تنها 2/ 0 درصد بود، حال آنکه سکه 2 درصد رشد داشت.
سکه حتی در هفته گذشته بازدهی بیشتری نسبت به شاخص کل بورس داشت و در حالی نزدیک به 10 درصد رشد کرد که شاخص با رشد حدودا 9 درصدی روبهرو شده بود. چنین روندی نشان میدهد برای بازار سهام در فصل تابستان رقیبی جدی پیدا شده است؛ رقیبی که تحتتاثیر رشد دو متغیر دیگر گام در راه دنبال کردن بورس گذاشته است: اولی افزایش قیمت دلار و دومی رکوردزنیهای طلای جهانی.
روز دوشنبه این دو عامل نیز به کام معاملهگران سکه حرکت کردند. در این روز، دلار وارد کانال 23 هزار تومانی شد و با 450 تومان افزایش به بهای 23 هزار و 200 تومان رسید. طلای جهانی نیز بار دیگر وارد کانال هزار و 800 دلاری شد و شائبههای برخورد به سقف قیمتی را تا حدی از میان برداشت. طلا در هفته گذشته از مرز هزار و 800 دلار عبور کرد؛ ولی در روز آخر هفته کاهشی شد و به محدوده هزار و 790 دلار بازگشت. این مساله باعث شد که برخی از برخورد اونس به سقف بگویند و تردیدهایی را نسبت به روند افزایشی اونس رقم بزنند.
در واقع روز دوشنبه، دو تردیدی که در مسیر افزایشی سکه وجود داشت، تا حدی رفع شد. روز یکشنبه قیمت سکه برخلاف دلار افزایش قیمت را تجربه نکرد. عدهای از فعالان باور داشتند سکهبازان نسبت به عبور دلار از مرز 23 هزار تومانی تردید داشتند و برای همین با احتیاط رفتار کردند. دسته دیگری معتقد بوند، سکهبازان در انتظار واکنش اونس به مرز هزار و 800 دلاری هستند. روز دوشنبه هم دلار از مرز 23 هزار تومان رد شد و هم طلای جهانی کانال هزار و 800 دلاری را فتح کرد. این دو عامل زمینهساز بازگشت هیجان به بازار سکهای شدند که در رده دوم بازدهی تیرماه قرار دارد.
در این میان، عدهای از فعالان هم باور داشتند، رشد قیمت حواله درهم امارات نیز در انتظارات افزایشی سکهبازان نقش داشته است. براساس گفتههای فعالان، دیروز حواله درهم نهتنها از کانال 6 هزار و 200 تومانی عبور کرد، بلکه کانال 6 هزار و 300 تومانی نیز جلودار رشد درهم نشد و ارز کشور همسایه در نهایت در کانال 6 هزار و 400 تومانی قرار گرفت. چنین رشدی به معنای آن بود که معادل دلاری حواله درهم در بازار داخلی میتوانست بالای 23 هزار و 500 تومان باشد. در واقع این مساله موجب شد که سکهبازان نسبت به رشد بیشتر دلار خوشبینتر شوند.
معاملهگران فنی نیز باور داشتند سکه با رشد دیروز فاصله معناداری با سطح 10 میلیون و 500 هزار تومان ایجاد کرد و حرکت به سوی کانال 11 میلیون تومانی را کلید زد. با این حال، این نکته را باید در نظر گرفت که هم سکه و هم دلار از ابتدای خردادماه رشد زیادی را نسبت به دو ماه ابتدایی سال تجربه کردهاند. گروهی از فعالان باور دارند، بهبود وضعیت سمت عرضه میتواند قیمت سکه و دلار را با کاهش جدی روبهرو کند. یکی از فعالان عنوان میکرد، کافی است که حرکت افزایشی درهم متوقف شود، همزمان دلار و سکه نزولی خواهند شد.