مالک شریعتی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، درباره استیضاح حسن روحانی اظهار داشت: اگر از جنبه منطقی و عقلانی به این موضوع نگاه کنیم متوجه میشویم که استیضاح رئیسجمهور فارغ از اینکه چه کسی در راس قوه مجریه است در چند ماه مانده به انتخابات اصلا منطقی و عاقلانه نیست چرا که نهایتا ممکن است دو تا سه ماه انتخابات را جلو بیندازد ضمن اینکه هزینه گزافی که در فرایند استیضاح به کشور تحمیل میشود به دستاورد آن ارزش نداشته و قابل مقایسه نیست.
**شاهد خطاهای راهبردی قوه مجریه هستیم
وی افزود: عاقلانه نیست که ما در ماههای پایانی عمر دولت و چند ماه مانده به انتخابات بخواهیم رئیسجمهور را استیضاح کنیم؛ البته در مورد وزرا هم چنین وضعیتی وجود دارد و اگر اتفاق خاص و ویژهای رخ بدهد به سمت استیضاح آنها خواهیم رفت لذا مصلحت نمیدانیم که ثبات کار دولت در سال پایانیاش را بخواهیم به هم بزنیم ولو اینکه از نظر سیاسی اختلاف سلیقه بسیار جدی با آنها داشته و از جهت کارآمدی انتقادات بسیار جدی به قوه مجریه داریم.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: اگر مدت زمان زیادی به پایان عمر فعالیت دولت باقی مانده بود و شاهد خطاهای راهبردی قوه مجریه که قابل گذشت هم نبود، بودیم قطعا به سمت استیضاح وزرا و رئیسجمهور میرفتیم البته بایستی شرایط را هم برای اعمال حق نظارتی مجلس فراهم کنیم اما قطعا در شرایط فعلی چنین چیزی را نمیطلبد.
** استیضاح روحانی عاقلانه نبوده و به صلاح کشور نیست
شریعتی افزود: 6 تا 7 ماه تا آغاز فرایند انتخابات باقی مانده و در آستانه ورود به فضای انتخابات ریاست جمهوری هستیم و دستاوردی که میتواند استیضاح رئیسجمهور و وزرا داشته باشد آنقدر نیست لذا این کار عاقلانه محسوب نمیشود.
وی گفت: ما باید تلاش کنیم که دولت ضعیف و ناکارآمد فعلی که 300 روز به پایان عمرش باقیمانده است را به کار وادار کنیم و از ظرفیتهای درونی دولت تا جایی که ممکن است استفاده کرده و حق نظارتیمان را بین دستگاههای مختلف تقسیم و در نهایت آنها را به کار وادار کنیم و یا اینکه با یک حرکت کلی شرایط را برای بیدولتی فراهم کنیم و عدم ثبات سیاسی را در کشور رقم بزنیم؛ به نظرم بیثبات کردن و بیدولت کردن اصلا به صلاح شرایط کشور نیست و ما بایستی بین بد و بدتر حتما گزینه بدتر را انتخاب نکنیم.
نماینده مردم تهران در مجلس تاکید کرد: دولت فعلی دولتی بد و بسیار ناکارآمد است و شاید میزان ناکارآمدی دولت روحانی در 2 سال پایانی عمرش در دولتهای جمهوری اسلامی بیسابقه است اما یک گزینه بدتری هم وجود دارد که ما نبایستی آن را انتخاب کنیم که عبارت است از بیثبات کردن و بیدولت کردن کشور.
شریعتی خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی بیدولتی و بیثبات کردن کشور بازی در زمین دشمنان جمهوری اسلامی است؛ اگر کشور بیثبات شده و بیدولت شویم قطعا خسارتها چند برابر خواهد بود ضمن اینکه این کار برای دولت با عملکرد منفی دستاورد تلقی میشود.
** استیضاح رئیس جمهور امکان بهانهگیری را به دولت فعلی میدهد
وی درباره تحلیل سیاسیاش از استیضاح حسن روحانی گفت: دولتی که در ماهها و روزهای پایانی دولتش قرار داشته و ناکارآمدیاش روشن است حتما علاقه دارد یک جریان بیرونی را عامل ناکارآمدیهایش معرفی کرده و نهایتا پرچم مظلومیت را بلند کند و بگوید من به دنبال اصلاح امور و تغییر شرایط بودم و برای رفع مشکلات مردم کار میکردم اما نگذاشتند.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: اگر در شرایط فعلی به سمت استیضاح حسن روحانی برویم امکان دارد که دولت بگوید جریان مقابل اجازه نداد که من کارم را انجام دهم در حالی که هنوز فرصت کار داشتم و جریان مقابل اجازه رفع مشکلات را نداد.
** استیضاح روحانی احتمال روی کار آمدن دولت غربگرای دیگر را زیاد میکند
شریعتی افزود: در شرایط فعلی و از نظر سیاسی، استیضاح حسن روحانی پاس بلندی است تا جریان سیاسی حاکم بر دولت حسن روحانی آبشار آنرا در زمین نیروهای انقلاب خوابانده و آنها را متهم به سنگ اندازی و ممانعت از انجام تعهدات دولت نسبت به اصلاح وضع موجود و حفظ معیشت مردم کند که این موضوع به هیچ وجه از نظر سیاسی به نفع جریان انقلاب نیست.
وی گفت: استیضاح حسن روحانی هر نتیجهای که داشته باشد کمک خواهد کرد جریان سیاسی که ناکارآمدی و عملکرد آن و مواضعش نزد مردم و نخبگان سیاسی روشن است، عملا با این کار احیا شود؛ هر چند که ممکن است استیضاح نتیجه بدهد اما گزینهای که ممکن است در انتخابات بعدی جایگزین شود با توجه به فضایی که برای آنها ایجاد شده و فرصتی که ما در اختیار آنها قرار خواهیم داد خیلی احتمال را زیاد خواهد کرد که فرد دیگری از این جریان ناکارآمد و غربگرا بر مقدرات اجرایی کشور حاکم شود.