موسسه علوم ویزمن وزن ترکیبی تمام مصنوعاتی را که بشر از سال 1900 تا امروز ساخته و تولید کرده، تخمین زده است؛ تخمینی که نشان میدهد بشر طی 120 سال گذشته به طور چشمگیر و بیسابقهای چهره سیاره زمین را تغییر داده است.
بر پایه این تخمین، وزن اشیای ساخت بشر در ابتدای قرن بیشتم تنها معادل 3 درصد جرم زیست توده کره زمین بوده است. زیست توده (Biomass) یک منبع تجدیدپذیر انرژی است که شامل موجودات زنده یا بقایای آنها میشود.
مطابق نتایج این بررسی، در پایان سال 2020 وزن مجموع مصنوعات ساخته و تولید شده توسط انسان به 1.1 تراتُن معادل هزار و صد میلیارد تن میرسد و به زودی از وزن تمام موجودات زنده روی کره زمین بیشتر خواهد شد. این مطالعه نشان میدهد که از ابتدای قرن گذشته، جرم اشیای ساخت بشر هر 20 سال دو برابر شده و مقداری که هر هفته به آن اضافه میشود از جرم کل جمعیت انسانی حاضر در کره زمین بیشتر است.
در واقع از دهه 1950 به بعد و با رشد استفاده از مصالح ساختمانی مدرن مانند بتن یا آسفالت، جهش قابل توجهی در تولید اشیای ساخته شده توسط بشر ایجاد شده است. به طوری که در حال حاضر، ساختمانها و جادها بیشترین سهم را در این جرم فزاینده ساخته شده توسط انسان دارد.
در مقابل، وزن موجودات زنده حاضر بر روی کره زمین نیز در حال کاهش است. چنان که از زمان اولین انقلاب کشاورزی که بیش از 10 هزار سال پیش رخ داده، سبک زندگی بشر موجب شده تا توده گیاهی موجود در کره زمین به نصف برسد.
همچنین افزون بر جنگلزدایی و سایر اقدامات مخرب زیست محیطی، شکار و صید بیرویه موجب کاهش قابل توجه شمار جانداران کره زمین شده است. پروفسور ران میلو، یکی از محققان این بررسی میگوید: «این مطالعه تصویری متفاوت از کره زمین در سال 2020 ارائه میدهد؛ و نشان میدهد که ردپای بشر بر روی این کره تا چه حد اندازه کفش او فراتر رفته است.»
منبع: یورونیوز