نام کامل این محصول، تاپ 1 آک اتک است و قدرت پیشرانهی آن، حدود 900 اسب بخار برآورد میشود. آنها در سال 2003 موفق به ثبت رکورد تاریخی خود در صحرای سالار بولیوی شدند و حالا در تلاش هستند تا در مردادماه امسال، رکورد قبلی را بهبود ببخشند. هدف آک اتک به عنوان یک وسیلهی نقلیه دوچرخ، رسیدن به سرعتهای بالاتر از 640 کیلومتر بر ساعت است.
سالار دو اویونی، در جنوب کشور بولیوی به عنوان بزرگترین دشت نمک دنیا شناخته میشود. این ناحیه بیش از 10.5 هزار کیلومتر مربع مساحت دارد و ارتفاع آن از سطح دریا، به 11 هزار متر میرسد. از نظر کارشناسان فعال در زمینهی رکوردگیری از ابرخودروها، مسیر سلار دو اویونی بهتر از کویر یوتا در امریکا است، چرا که پستی بلندیهای کمتری دارد و تغییرات آب و هوایی در سالهای اخیر، تاثیر چندانی بر آن نداشته است.
راکی رابینسون، دارندهی رکورد و مایک آکاتیف، سازندهی آک اتک در جمع خبرنگارن گفتند:
صحرای بولیوی با این هدف انتخاب شد که بلندتر از صافترین مسیر موجود در امریکا بود. در دشت نمکی سالار، بیش از 25 کیلومتر مسیر قابل استفاده وجود دارد، درحالیکه بوناویل ایالت یوتا، به عنوان طولانیترین مسیر صاف طبیعی در امریکا، تنها 11 کیلومتر است. دشت بزرگ سالار، به آک اتک کمک میکند تا به سرعت بالاتری برسد، اما به این دلیل که از پیشرانهی بنزینی استفاده میکند و از موتور جت تغذیه نمیشود، چالش مهم و خطرناکی برای آن خواهد بود. در هر صورت، مسیر طولانی، دوست ماست. وقتی ما برای ساخت تاپ 1 آک اتک در سال 2003 اقدام کردیم، رسیدن به سرعت 500 کیلومتر بر ساعت، یک رویا بود و مطمئن بودیم که با ثبت رکورد 602 کیلومتر بر ساعت، تا 16 سال سریعترین موتورسیکلت دنیا باشیم. حالا این ایده در ذهن ما وجود دارد که میتوانیم به سرعتهای بالاتر از 640 کیلومتر بر ساعت هم دست پیدا کنیم.
رکورگیری سریعترین وسیلهی دوچرخ دنیا، منحصر به آک اتک نخواهد بود و در آیندهی نزدیک، با حضور بلادهوند SSC در صحرای کالاهاری آفریقای جنوبی همراه خواهد شد که در کلاس خودروهای مجهز به موتور جت قرار میگیرد. بلادهوند در تلاش است تا رکورد افسانهای 1600 کیلومتر بر ساعت (معادل یک هزار مایل بر ساعت) را به دست آورد تا سریعترین وسیلهی قابل حرکت روی زمین باشد. نسخهی قبلی بلادهوند در سال 1997، موفق به ثبت رکورد 1220 کیلومتر بر ساعت شد.
با توجه به جذابیت موضوع سریعترین خودروی دنیا برای عموم مردم، شرکتهای سرمایهگذار بر این پروژهها، اسپانسرهای تبلیغاتی سودآوری جذب میکنند. هماکنون برندهای خودروساز جیلی و جگوار، در کنار چند شرکت مهم فعال در زمینهی فشن و آی تی، از بلادهوند SSC حمایت میکنند، ضمن اینکه جگوار، بسیاری از قطعات مورد نیاز این پروژه را تامین میکند، چراکه علاوه بر موتور جت، یک پیشرانه8 سیلندر از این برند هم در بلادهوند به کار گرفته خواهد شد.