ماهان شبکه ایرانیان

دیسکوپاتی (۱)

ویژگی‌های دردهای مکانیکی در بسیاری از دردهای معمول و متداول کمر صدق می‌کند، اما در مورد دردهای دیسکوژنیک نیز این خصوصیات وجود دارد.

دیسکوپاتی (1)

 تحریریه پزشک امروز

در رابطه با بحث دیسک‌های بین مهره‌ای و دردهای ناشی از کمر، باید توجه داشته باشیم که دردهای دیسکوژنیک، دردهایی هستند که در زمره دردهای مکانیکی کمر قرار دارند.

دردهای مکانیکی به چه دردهایی گفته می‌شود؟

طبق تعریف دردهای مکانیکی ستون فقرات، دردهایی هستند که با استراحت و کاهش فعالیت فیزیکی بیمار بهبود یافته و با راه رفتن، ایستادن طولانی و تغییر وضعیت فیزیکی فرد، تشدید می‌شوند.

ویژگی‌های دردهای مکانیکی در بسیاری از دردهای معمول و متداول کمر صدق می‌کند، اما در مورد دردهای دیسکوژنیک نیز این خصوصیات وجود دارد.

علایم دیسکوپاتی‌های کمر

بیماران مبتلا به دردهای ناشی از دیسکوپاتی‌های کمر، در ابتدا و عمدتا با دردهای مبهم، غیراختصاصی و با جنبه‌های مهاجرتی در ناحیه کمر به پزشک مراجعه می‌کند.

پس از استقرار درد، بتدریج متناسب با محل و سطح دیسک، علایم عصبی و علایم مربوطه بروز می‌کنند، این علایم معمولا به صورت: پارستزی، احساس گزگز شدن، احساس کرختی در یک یا هر دو پا بروز می‌کند. گاهی اوقات ممکن است بیمار را از احساس ناتوانی در راه رفتن، یا بالا رفتن از پله، و یا خسته شدن هنگام راه رفتن در سطوح شیبدار شکایت داشته، که تمامی این علایم برای پزشک به عنوان سرنخی از یک ضعف پنهان در اندام‌های تحتانی می‌باشد.

گاهی اوقات بیماران مبتلا به دیسکوپاتی در ناحیه تحتانی کمر در مراجعه به پزشک، از احساس خالی شدن زیر پا شکایت دارند، اگرچه این احساس کاذب خالی شدن زیرپا ممکن است در مشکلات مفصلی زانو و لگن هم دیده می‌شود، اما گاهی اوقات در بیماران مبتلا دیسکوپاتی علامت پنهان ضعف حرکتی به صورت خالی شدن زیرپا، نمایان می‌شود.

بیماران مبتلا به دیسکوپاتی ناحیه تحتانی لگن، گاه به دلیل ضعف دیستال اندام‌های تحتانی، در مراجعه به پزشک، اظهار می‌دارند که در طول روز، به طور متناوب کفش از پای‌شان در می‌آید یا نمی‌توانند به خوبی کفش را در پای خود نگه دارند، که این حالت، علامتی از نوعی اختلال حرکتی پنهان است.

بنابراین، علی‌رغم اینکه در انواع دیسکوپاتی متناسب با سطح ضایعه، بیمار ممکن است با شکایت از پارلزی کاملا محسوس به پزشک مراجعه کند، اما گاهی در عوض بروز پارلزی آشکار، علایمی مشابه آن را بروز دهد.

علایم پارلزی: اختلالات حسی، یکی از علایمی است که در بیماران پارلزی گزارش می‌شود. اختلالات حسی ناشی از دیسکوپاتی با الگوهای مختلفی تظاهر می‌کند، یکی از این نوع تظاهرات شکایت بیمار از احساس سوزن سوزن شدن، کرختی، بی‌حسی و یا احساس دور شدن در یک یا هر دو پا می‌باشد.

معمولا در دیسکوپاتی‌های کمر اختلالات حسی چه آنهایی که در بیمار بروز می‌کند و چه علایمی که پزشک هنگام معاینه مشاهده می‌کند، از نظر الگوی توزیع جغرافیای تشریحی یک حالت مشخصی دارند که اصطلاحا توزیع «درماتال» نامیده می‌شود...

برای خواندن بخش دوم- دیسکوپاتی- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان