تحریریه پزشک امروز
پژوهشگران با مطالعه روی تاسیس حشیش بر رحم دریافتند که مصرف این ماده در دوران بارداری به طور قطع به رشد مغز جنین آسیب وارد میکند. به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، این گروه از پژوهشگران از دانشگاه آبردین همچنین هشدار دادند که برخی از داروهای خاص تجویزی، از جمله برخی داروهایی که برای درمان چاقی تجویز میشوند، میتوانند تاثیرات نامطلوبی روی رحم داشته باشند.
در این تحقیق روی اهمیت مولکولهایی تمرکز شده که به طور طبیعی در مغز تولید میشوند و نشان میدهد که چطور سلولهای عصبی (نورونها) خاص یکدیگر را تشخیص میدهند و با هم ارتباط می گیرند. این پژوهشگران میگویند؛ هر عاملی که روی این عملکرد تاثیر بگذارد در واقع، در مقیاسی بزرگتر، روی عملکرد مغز تاثیر خواهد گذاشت.
پروفسور تیبور هارکانی محقق اصلی این پروژه در این باره گفت: هر عاملی مانند استعمال حشیش که این فرایند را دچار اختلال کند، در نهایت میتواند روی فعالیت مغزی تاثیر نامطلوب بر جای گذارد. این مولکولهای مغزی موسوم به «اندو کانا بیونوئیدها» به روشی مشابه با ماده تتراهیدروکانابینول موجود در حشیش عمل میکنند که گیرندههای مشابه و سیستمهای سیگنالدهنده مشابه را در مغز مورد هدف قرار میدهند.
پژوهشگران خاطرنشان کردند: این فرآیند سیگنالدهی مانع از رشد مغز به طور طبیعی میشود. پروفسور هارکانی در این باره گفت: یافتههای ما تاکید میکند که اگر قرار است مغز به طور طبیعی رشد کند، انسجام این سیستم سیگنالدهی باید حفظ شده و دچار اختلال نشود.
این پژوهشگران خاطرنشان کردند: یافتههای ابتدایی ما نشان داد که اهمیت این مولکولهای طبیعی ساختهشده در هدایت رشد و ارتباطات سلولهای عصبی در رشد مغز مشهود است. جزئیات این تحقیقات در مقاله آکادمی ملی علوم آمریکا منتشر شده است.