سرویس اقتصاد مشرق - بر اساس گزارش مرکز آمار، شاخصهای توزیع درآمد در دولت روحانی به بدترین وضعیت خود رسیده و فقرا فقیرتر و مرفهان پولدارتر شدند.
شاخص ضریب جینی در دولت روحانی به شدت افزایش یافته است. ضریب جینی از شاخصهای مهم اندازهگیری نابرابری توزیع درآمد میباشد. اندازه این شاخص بین صفر (معرف جامعهای با برابری کامل توزیع درآمد) و یک (نمایانگر عدم برابری توزیع درآمد در جامعه) تغییر میکند.
بر اساس گزارش مرکز آمار شاخص ضریب جینی که در پایان دولت احمدینژاد به 366/0 واحد کاهش یافته بود هماکنون به 401/0 واحد افزایش یافته است. بدین ترتیب در 8 سال عملکرد دولت روحانی نابرابری توزیع درآمد به شدت زیاد شده است.
در مقایسه با دولتهای اخیر، افزایش نابرابری توزیع درآمد در دوره هشتساله روحانی، رکورد زده است. در هشت سال دولت رفسنجانی شاخص ضریب جینی 2.2 درصد بیشتر شد که نشانه افزایش شکاف طبقاتی در آن دوران بود.
در دوره هشتساله خاتمی شاخص ضریب جینی 1.3 درصد کمتر شد که نشانه بهبود اندک وضعیت توزیع درآمد در کشور بود.
اما موفقترین دولت در کاهش شکاف طبقاتی، دولت احمدینژاد بود که توانست شاخص ضریب جینی را 13.7 درصد کاهش دهد که به معنای کاهش نابرابری توزیع درآمد بین پولدارها و فقرا است.
متاسفانه در دولت روحانی با شدیدترین افزایش شکاف طبقاتی مواجه شدیم و تمام کاشتههای دولت احمدینژاد بر باد رفت و شاخص ضریب جینی 9.5 درصد بیشتر شد.
کارنامه ضعیف روحانی در زمینه توزیع عادلانه درآمد، ناشی از نگاه وی به غرب برای رفع مشکلات اقتصادی بود که هیچ ثمری برای ملت ایران نداشت.