ماهان شبکه ایرانیان

تعداد شهرهای قرمزکرونایی به ۳۳۶شهر افزایش یافت

ضرب‌الاجل رئیس‌جمهور برای مقابله با کرونا

دنیای‌اقتصاد : همزمان با اوج گرفتن بیماری کرونا درایران و افزایش میزان مبتلایان به ویروس دلتا درکشور، روز گذشته ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور نخستین دستور خود برای مهار کرونا در کشور راصادر کرد و دستور داد تا ظرف یک هفته‌ طرح تحول در نحوه مقابله با ویروس کرونا نهایی شود.

وی با تاکید بر اینکه باید از انفعال در نحوه مقابله با کرونا خارج شویم و رویکردهای فعالانه اتخاذ شود، گفت: طرح جامع تحول در نحوه مقابله با ویروس کرونا با استفاده از تجربیات یک‌سال و نیم اخیر کشور در کمیته ویژه‌ای تدوین و هفته آتی در دستور کار جلسه ستاد ملی قرار خواهد گرفت.

به گزارش «ایسنا» رئیسی افزود: طرح جامع تحول شامل پروتکل‌های بهداشتی، سازوکارهای درمانی، فرآیند تامین و تولید واکسن، سازوکار واکسیناسیون عمومی، برآورد وضعیت آینده کرونا و راهکارهای پیشگیری و نحوه مواجهه با انواع جهش یافته ویروس، سازوکارهای حمایت از کسب‌وکارهای متضرر از کرونا، نحوه حمایت شایسته از کادر درمان و افزایش مشارکت مردم و نهادهای مردمی در بخش‌های مختلف خواهد بود.

رئیسی با بیان اینکه تدوین طرح تحول در نحوه مقابله با کرونا بلافاصله پس از پایان انتخابات، زیرنظر دفتر رئیس‌جمهور آغاز شده بود، اظهار کرد: با دریافت نظرات کارگروه‌های تخصصی و فراخوان پیشنهادهای نو و اخذ تجربیات از مجامع علمی و تخصصی سراسر کشور، این طرح وارد مرحله نهایی و تصویب در ستاد ملی کرونا خواهد شد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه باید خودمان را مجهز کنیم که اگر کرونا ادامه داشت چگونه کشور را اداره کنیم، تصریح کرد: در عین حمایت از تولید داخلی واکسن، برای واردات واکسن از خارج نیز از هیچ اقدامی فروگذار نخواهیم کرد.

رئیسی همچنین در این جلسه وضعیت برخی استان‌ها از جمله گلستان و خراسان رضوی را که شرایط حادتری دارند در ارتباط ویدئوکنفرانسی و در گفت‌وگوی مستقیم با استانداران این استان‌ها پیگیری کرد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه برای تغییر این وضعیت نیازمند اقدام جهادی و جهشی هستیم، تاکید کرد: کار مسوولان اجرایی کشور فقط توصیه نیست و باید ضمانت اجرای مناسب هم برای تصمیمات اتخاذ شده درنظر گرفته شود.

    5 استان در صدر موارد بستری

همزمان با دستور رئیس‌جمهور برای کنترل کرونا درکشور، سخنگوی وزارت بهداشت از روند افزایشی بستری بیماران مبتلا به ویروس کرونا در کشور در هفته دوم مرداد ماه خبر داد و گفت: این روند از قله خیز چهارم نیز بیشتر شده است.

سیماسادات لاری در گفت‌وگو با «ایسنا» افزود: روند بیماران سرپایی با تست مثبت کرونا نیز همچنان افزایشی است و به بیشترین میزان از ابتدای شیوع اپیدمی کووید-19 تاکنون رسیده است. به گفته لاری، در هفته اخیر 26هزار و 851بیمار مبتلا به کرونا بستری شدند و همچنین موارد سرپایی با تست مثبت کرونا در هفته اخیر 205هزار و 294نفر بوده است. وی تاکید کرد: بیشترین بروز هفتگی بیماران بستری با تست مثبت کرونا از هشتم تا چهاردهم مرداد ماه به ترتیب در استان‌های مازندران، ایلام، گلستان، گیلان و بوشهر بوده است. همچنین کمترین میزان بستری بیماران کرونا در استان سیستان و بلوچستان مشاهده شده است.

    افزایش دوباره شهرهای قرمز

درهمین حال طبق جدیدترین جدول رنگ‌بندی شهرهای کرونایی کشور، از روز گذشته تعداد شهرهای قرمز کرونایی به 336 شهر افزایش یافته است. شهرهای جدید قرمز عبارتند از: مراغه، مرند، ملکان و هریس (آذربایجان شرقی)، بوکان، پلدشت، سلماس، میاندوآب و نقده (آذربایجان غربی)، بوئین و میاندشت، تیران و کرون و نطنز (اصفهان)، ایوان (ایلام)، دیر (بوشهر)، بن، سامان، کوهرنگ و لردگان (چهارمحال و بختیاری)، بشرویه (خراسان جنوبی)، بردسکن، تایباد، تربت حیدریه، جغتای، خلیل‌آباد، خواف، فریمان، فیروزه، کلات، گناباد و نیشابور (خراسان رضوی)، فاروج و گرمه (خراسان شمالی)، آغاجاری، امیدیه، ایذه، باغ‌ملک، دزفول، رامشیر، کارون و مسجدسلیمان (خوزستان)، خدابنده و طارم (زنجان)، بمپور و سیب و سوران (سیستان و بلوچستان)، اقلید، بوانات، خرم‌بید، خفر، رستم، سروستان و کوه‌چنار (فارس)، سقز و قروه (کردستان)، رابر (کرمان)، اسلام‌آباد غرب، جوانرود و سرپل‌ذهاب (کرمانشاه)، باشت (کهگیلویه و بویراحمد)، املش (گیلان)، میاندورود (مازندران)، خنداب و فراهان (مرکزی)، ابوموسی و هرمز (هرمزگان) و فامنین (همدان).

به این ترتیب در حال حاضر 336 شهرستان در وضعیت قرمز، 84 شهرستان در وضعیت نارنجی و 28 شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.

    افزایش آمارمسافرت درهفته گذشته

با تمام اینها آن‌طور که «ایسنا» گزارش داده است آمارها نشان می‌دهد سفرهای مردم در هفته گذشته که ممنوعیت تردد وجود نداشت، افزایش 4درصدی را نسبت به هفته قبل از آن تجربه کرده است؛ بدتر اینکه در این میان نام استان‌هایی مانند خراسان رضوی که از نظر شیوع ویروس کرونا در وضعیت بحرانی قرار دارند، در صدر قرار دارد.

    وضعیت مشهد

درهمین ارتباط شهر مشهد که این روزها سخت‌ترین دوران کرونایی خود را از نظر شیوع کرونا درکشور طی می‌کند و همچنان با بار مسافر داخلی و خارجی روبه‌رو است، با افزایش روزانه موارد ابتلا و بستری مواجه شده است. رئیس بخش آی‌سی‌یو کرونای بیمارستان امام رضا در مشهد نیز در همین ارتباط درگفت‌وگو با «ایلنا» درباره شرایط این شهر گفت: تبعات تجمعاتی که در عید غدیر و قربان داشتیم، صدایش در خواهد آمد و باید منتظر تلفات ناشی از این تجمعات باشیم؛ درحالی‌که هنوز به پیک این موج هم نرسیده‌ایم.

علیرضا صداقت با اشاره به اینکه اکنون بدترین شرایط را در بخش بستری، مراقبت ویژه و فوتی‌ها از زمان شروع کرونا داریم، گفت: بدتر از همه اینکه ما یک سیر بالا رونده داریم که همین یک فاجعه است که به حداکثر شدت ابتلا، بدحالی و فوت خواهیم رسید. همچنان آمارها رو به فزونی خواهد بود، اگر شرایط همین‌طور بماند و ما اقدامی برای کنترل آن نکنیم، آمار مبتلایان و فوتی‌ها خیلی بیشتر خواهد شد. همچنین معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره وضعیت رنگ‌بندی شهر‌های استان خراسان رضوی گفت: 80درصد از شهر‌های استان خراسان رضوی در وضعیت قرمز قرار دارند.

    وضعیت تهران

وضعیت کرونا درتهران نیز براساس گزارش‌های میدانی بحرانی است. علیرضا زالی، فرمانده عملیات مقابله با کرونای استان تهران با اشاره به وضعیت کرونا در تهران گفت: با توجه به بار بالای بیش از 20هزار مراجعان سرپایی ما انتظار نداریم که در طول روزهای آینده تغییر شگرفی در مجموعه میزان بستری استان اتفاق بیفتد؛ اما اگر میزان مراجعان سرپایی سیر نزولی پیدا کند، یک هفته بعد تغییرات آن را در بستری مشاهده می‌کنیم.

به گزارش «ایسنا» زالی گفت: وضعیت تهران در این هفته‌ای هم که در آن قرار داریم، تغییر زیادی نخواهد کرد. دیروز 22هزار و 700نفر از مراجعان سرپایی ما در استان تهران بودند. در حال حاضر 9هزار و 484بیمار در تهران بستری هستند که از این تعداد حدود 2500نفر کماکان در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند.

جلال‌ نژاد جواد، رئیس بیمارستان شهدای یافت آباد در گفت‌وگو با «ایسنا» با اشاره به وضعیت پیک پنجم کرونا در کشور و با بیان اینکه میزان سرایت دلتا تا 300درصد بیش از کرونای ووهان است، گفت: پیش از این اعلام می‌شد که در فضای بسته هر فرد مبتلا می‌تواند دو نفر را آلوده کند، اما اکنون می‌گوییم که در فضای بسته یک فرد مبتلا به کرونای دلتا می‌تواند 9نفر را آلوده کند. صادق نیت، رئیس بیمارستان امام خمینی تهران نیز درباره افزایش آمار فوتی‌ها در روز گفت: آمار‌ها ممکن است حتی به بیشتر از آمار‌های پیش‌بینی‌شده برسد؛ به‌دلیل اینکه بیماران بد حالی که در icu بودند، درمان‌ها روی آنها تاثیر نگذاشته است.

    افزایش تست‌های منفی کرونا

ازسوی دیگر گزارش‌ها حاکی از آن است که روند مراجعه بیمارانی که در چند روز گذشته آزمایش کرونایشان منفی شده و حالا وضعیتشان وخیم است، به بیمارستان‌ها افزایش یافته است. دبیر انجمن متخصصان علوم آزمایشگاهی می‌گوید: محل قرارگیری ویروس دلتا در مجرای تنفسی تغییر کرده و نمونه‌گیری‌ها به‌درستی انجام نمی‌شود.

    مرگ 387بیمارکرونایی دیگر

اما براساس گزارش وزارت بهداشت، در 24 ساعت گذشته در کشور 26هزار و 439 مبتلای جدید کووید-19 شناسایی شدند که 3هزار و 705 نفر از آنها بستری شدند. همچنین دراین بازه زمانی متاسفانه 387تن نیز به‌دلیل این بیماری جان خود را از دست دادند.

    میزان واکسن‌های تزریق شده

همچنین بنابر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، تاکنون 12میلیون و 125هزار و 829نفر دز اول واکسن کرونا و 3میلیون و 7هزار و 981نفر نیز دز دوم را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق‌شده در کشور به 15میلیون و 133هزار و 810دز رسید.

    دستور جدیدواکسیناسیون درقشم و کیش

درهمین حال سعیدنمکی، وزیر بهداشت دولت دوازدهم، در نامه‌ای به علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، دستور واکسیناسیون جمعیت بومی بالای 18سال در دو جزیره قشم و کیش را ابلاغ کرد. از سوی دیگر کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، از تحویل بیش از 21میلیون واکسن داخلی و خارجی کرونا به وزارت بهداشت خبر داد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان