تحریریه ماهنامه دنیای تغذیه
بخند تا دنیا با تو بخندد! شوخطبعی، یکی از ویژگیهای عمده هوش معنوی، و مزایا و فواید آن، شامل اضطراب کمتر، پیشرفت کلی سلامتی و دوستان (شاد) بیشتر است. خنده، به زندگی شادتر، سرخوشتر و متعالیتر میانجامد. شوخطبعی، به شما کمک میکند تا همه چیز را متناسبتر و سر جای واقعیاش ببینید و امکان میدهد همه چیز آرام بگیرد. شوخی و خنده، شیوه بسیار شگفتانگیزی برای دور کردن تنش و همبستگی افراد از تمام طبقات و اقشار جامعه است و پیوند مشترکی در میان افراد نوع بشر ایجاد میکند.
قدرت و نیروی خنده و شوخی!
«خنده، متمدنانهترین موسیقی جهان است.» (پیتر آستینوف) شوخی، مانند احساس، هنر و موسیقی، اغلب به طور اشتباهی تا حد مهارتهای ذهنی «سطح پائینتر» فروکش میکند. شوخی، درحقیقت، یکی از قدرتمندترین توانشهاست.
به موارد زیر دقت و توجه کنید:
نیروئی برای زندگی!
خنده، واقعاً بهترین داروست! به نورمن کازینز، نویسنده مشهور گفته شد که مبتلا به سرطان لاعلاج است. کازینز، این حکم مطلق را نپذیرفت. بیدرنگ دنبال بهترین درمان و چاره رفت؛ تا اینکه سرانجام سلاح نهائیاش را برگزید: شوخی و خنده! دور خود را با کتابهای کارتون، فیلمهای خندهدار، کتابهای لطیفه و دوستان شوخ و بانمک پر کرد. سرطان، نتوانست در برابر ضربات خندههای از ته دل او مقاومت کند؛ تا اینکه سالمتر و بسیار شادتر و خوشحالتر، از بیمارستان برگشت.
شوخی و رابطه جنسی!
ما باور کردهایم که بدن و اجزای آن نخستین جذب کنندههای جنسی هستند که در بررسی گوناگون به عنوان جالبترین ویژگی جنسی و جذابیت از آن یاد میشود – شکست میخورند؛ چرا؟ چون که خنده، هم ذهن و هم حسها (پیشنیازهای صمیمیت و عشقبازی) را باز میکند.
خنده، درد و رنج را مغلوب میکند!
بیمارستانها، مرتب گزارش میکنند وقتی بیماران سرگرم تماشای کسانی میشوند که آنها را میخندانند، کمتر از درد شکایت میکنند. مطالعات فیزیولوژیکی نیز نشان میدهد که خنده، تولید مسکن و مواد زداینده درد طبیعی و همچنین، توان ایمنی بدن را افزایش میدهد.
خنده، راهکار رسیدن به زندگی شادتر، سالمتر و طولانیتر!
دکتر مایکل میلر، مدیر مرکز پیشگیری بیماریهای قلبی دانشگاه بالتیمور، شواهد مستقیم و بیواسطهای یافته است که شوخطبعی احتمالاً به پیشگیری از بیماریهای قلبی کمک میکند. این مطالعات، نشان داده است کسانی که غالباً بلندبلند میخندند و وجه شوخی و شاد وقایع را بویژه در شرایط «سخت» میبینند، نسبت به افراد «جدیتر» که کمتر لبخند میزنند - کمتر کمک گرفتند - دچار سکته قلبی میشوند.
پژوهشگران، از پرسشنامهای کمک گرفتند که ارزیابی میکرد آیا فرد، از نشاط کافی برخوردار است و او را در برابر حملات قلبی خفیف یا جدی و بیماری قلبی حفظ میکند یا خیر؟ در این پژوهش، از داوطلبان پرسیدند، آنها در شرایط و موقعیتهای روزانه نظیر روبهرو شدن با کسی که در میهمانی، لباسی عین لباس آنها پوشیده، یا خدمتکاری که سوپ روی دامن لباسشان ریخته، چه واکنشی نشان میدهند؟
نیمی از کسانی که به این پرسشها پاسخ دادند، یا قبلاً دچار حمله قلبی شده بودند یا به علت گرفتگی عروق، تحت درمان بودهاند. پاسخ آنها با پاسخ افراد گروه تحت نظر - که در همان شرایط سنی بودند اما مشکل قلبی نداشتند - مقایسه شد. نتایج، برای کسانی که روحیه کمتر شادی داشتند، غمانگیز بود:
گروه سالمتر، نسبت به همتای ناسالم و بیمار خود، 60 درصد بیشتر احتمال داشت که در شرایطی نظیر آنچه توصیف شد، بخندند. پزشکان، معتقدند خنده، مواد شیمیائی افزاینده زندگی آزاد میکند و این خود، کمک میکند دستگاه ایمنی بدن تقویت شود. به عنوان مثال، بین خنده و پادتنهائی که سرماخوردگی را از بدن میراند، رابطهای وجود دارد.
تمرین های روحی و معنوی!
در این تمرین روحی و معنوی، یاد خواهید گرفت که چگونه رویکرد ذهنی و انرژی معنوی خود را متبلور سازید. با حس شوخی و شادابی بیشتر، به احساساتتان طراوت ببخشید.
بر تعداد دوستان شوخ و شاد خود بیفزائید؛
اطمینان حاصل کنید که در جمع دوستانتان، دستکم دو نفر هستند که شما را بخندانند. سعی کنید آنها را پیوسته در رویدادهای اجتماعی و میهمانیهای خود بگنجانید، و همواره به دنبال دوستان جدیدی باشید که بتوانید با آنها شاد باشید.
به تئاتر و سینما بروید؛
عادت کنید به تماشای فیلمها و نمایشهای خندهدار و طنزآمیز یا به باشگاههای نمایش «زنده» طنز بروید و آزاد و رها، همراه با سایر حاضران، حسابی و از ته دل بخندید. این کار، نقش دوز مرتب دارو را برای شما بازی میکند.
لبخند بزنید تا دنیا هم با شما لبخند بزند؛
خندیدن را با «گرفتن چشم مردم» در خیابان موقع پیادهروی تمرین کنید و به روی مردم بخندید. متوجه خواهید شد که حتا جدیترین چهرهها هم به شما لبخند خواهند زد.
از اسیران جنگی یاد بگیرید؛
حتا در ترسناکترین و مهیبترین شرایط - که ممکن است روحیهتان را ببازید - بکوشید به معنای واقعی کلمه روحیهتان را حفظ کنید. اگر این کار را بکنید، میزان رنج و درد را کاهش میدهید، تحمل درد را سادهتر و شانس بقای خود را در چنین شرایطی بیشتر میکنید. تصور کنید که این شرایط را با شوخی بازگو میکنید؛ یعنی داستان یک قرار غمگین، یک احساس حقارت به خاطر کار فرزندتان در جمع، یا لغزشهای جالب محل کار را به عنوان داستانی خندهدار و طنزآمیز تعریف میکنید.
«کسی که مالش را از دست بدهد، خیلی باخته است؛ کسی که دوستانش را از دست بدهد، خیلی باخته است؛ اما کسی که روحیهاش را از دست بدهد، همه چیزش را باخته است.» (ضربالمثل اسپانیولی)...
برای خواندن بخش دوم -بخند تا دنیا با تو بخندد- اینجا کلیک کنید.