دکتر محمدعلی نیلفروشزاده؛ متخصص پوست، مو و زیبایی
از جمله لوازم بهداشت فردی خصوصا پس از استحمام، حوله است که با برطرف کردن رطوبت پوست به نظافت کمک میکند ولی نکته مهم در استفاده از حوله حمام، رعایت بهداشت آن است.
اگر شیوه شستشوی حوله درست نباشد یا به شکل مناسبی خشک یا نگهداری نشود، میتواند مکان خوبی برای رشد و تکثیر میکروبها باشد. چرا که رطوبت عامل مناسبی برای رشد میکروبها و قارچها است، مثلا در قسمتهایی از پوست بدن که بیشتر رطوبت دارند، از جمله کشاله ران، زیر بغل و بین انگشتان پا که مرطوب میماند، امکان رشد این میکروارگانیسمها بیشتر است.
بنابراین نکته مهم، خشک کردن حوله در محل مناسب است که از انتقال آنها جلوگیری میکند و همچنین هر 3-2 روز یکبار یا هر زمان که حوله نمناک به نظر میرسد، قبل از اینکه بدبو شود و یا در صورتیکه شما بیمار هستید، باید حوله شستشو تعویض شود.
هر یک از افراد خانواده باید حوله جداگانهای داشته باشند چون اگر بصورت اتفاقی از حولهها به صورت مشترک استفاده شود در صورت عدم رعایت نکات فوق احتمال انتقال آلودگی وجود دارد.
تجمع باکتریها در محل مرطوب مثل کشاله ران یا بین انگشتان باعث میشود که چربی پوست تجزیه شود و بوی بدی در آن محلها ایجاد شود. در مورد حوله حمام هم اگر میکروب و چربی پوست در حوله باقی بماند و بصورت مرتب شسته نشود و به شیوه مناسب خشک نشود رشد و تکثیر باکتریها باعث ایجاد بوی بد خواهد شد.
پس از استفاده از حوله نباید آن را در گوشهای انداخت یا در داخل حمام یا محل نمناک قرار داد، بلکه در مکان مناسبی که هوا جریان دارد و خصوصا در معرض نور خورشید است، نگهداری شود.
در صورتیکه از خشک کن هم استفاده می شود، باید برای خشک شدن نهایی آنها را زیر نور خورشید و در معرض جریان هوا قرار داد. دمای آب جهت شستشو برای از بین بردن میکروبها بهتر است بالای 77-75 درجه سانتیگراد باشد و در صورتیکه بیمار هستید بهتر است از مواد ضد عفونی هم استفاده شود. ترجیحا حولههای حمام بصورت جداگانه شستشو داده شود، خصوصا اگر فرد مبتلا به عفونت قارچی یا میکروبی پوست و یا زگیل است، برای پیشگیری از انتقال آن به سایر افراد حولهها جدا از سایر لباسها شسته شود.