ماهان شبکه ایرانیان

الزامات "تابُوا و أَصلَحوا و بیَّنوا"

منظور رهبری شما بودید آقایان!/ پزشکی که نمی‌دانست مرگ تصادفی مهسا امینی ممکن هست یا ممکن نیست؟!

خواصی که دچار اشتباه شده اما به جای اصلاح‌گری؛ سخن اول خود را پاک می‌کنند، به وادی سکوت فرو می‌روند و یا همرنگ جماعت می‌شوند و موضع اول را دست‌نخورده باقی می‌گذارند از عوامل انحطاط جامعه هستند.

سرویس سیاست مشرق _ مقام معظم رهبری در بیانات اخیر خود در دانشگاه امام حسن مجتبی(ع) پیرامون فتنه اخیر و اغتشاشات روی‌داده در کشور نکات مهمی را مطرح کردند.

از جمله این نکات و شاید مهمترین آنها، اشاره معظم‌له به نقش اشتباه عده‌ای از خواص در این غائله و ضرورت اصلاح موضع آنان بود.

رهبر معظم انقلاب در این باره با بیان اینکه در این حوادث بیش از همه به سازمان انتظامی کشور و به بسیج و به ملت ایران ظلم شد، فرمودند: در اول کار برخی خواص بدون تحقیق و احتمالاً ناشی از دلسوزی، اطلاعیه و بیانیه دادند و اظهار نظر کردند. برخی از آنها اتهام را به سمت سازمان انتظامی بردند و برخی هم مجموعه نظام را متهم کردند. اکنون که دیدند قضیه چیست و نتیجه حرف‌های آنان با برنامه‌ریزی دشمن چه اتفاقاتی را در خیابانها رقم زده است، باید کار خود را جبران و صریحاً اعلام کنند با آنچه اتفاق افتاده و با برنامه دشمن خارجی، مخالفند.

ایشان تصریح کردند: وقتی عنصر سیاسی آمریکایی این قضایا را به دیوار برلین تشبیه می کند باید بفهمید قضیه چیست و اگر نفهمیدید حالا بفهمید و صریحاً موضع گیری کنید.[1]

اشارت و خواسته رهبر معظم انقلاب کاملا قابل مشخص است...

منظور رهبری شما بودید آقایان!/ پزشکی که نمی‌دانست مرگ تصادفی مهسا امینی ممکن هست یا ممکن نیست؟!

از جمله خواص اشاره شده که مرتکب اشتباه شدند؛‌ "مسعود پزشکیان" فعال اصلاح‌طلب و از نمایندگان مجلس است.

او در گفت‌وگوی زنده شبکه خبر و در بحبوحه شکل‌گیری اغتشاشات به بهانه درگذشت تصادفی مهسا امنیتی گفته بود:

"از نظر پزشکی... من پزشکم. جراح قلبم... جزو رتبه‌های برتر کشورم. از نظر علمی ممکن نیست کسی همینجوری –بیافتد-..."![2]

این صحبت پزشکیان در میان افکار عمومی و رسانه‌ها به وجود علت بیرونی برای درگذشت مهسا امینی تفسیر شد و برخی از آن با عنوان "صحبت‌های جنجالی" یاد کردند.

در مورد دیگر می‌توان به اظهارات "معین‌الدین سعیدی"، نماینده چابهار اشاره کرد که در جوّ ناشی از التهابات اغتشاشگران طی مصاحبه‌ای با حمله با نیروی انتظامی گفته بود: خود گشت ارشاد و مراجعه به ساختمان منحوس خیابان وزرا (ساختمان متعلق به پلیس امنیت اخلاقی)، به فرزندان ما استرس زیادی را وارد می‌کند و برای دختری که هیچوقت تصوری از پاسگاه، کلانتری و دادگاه نداشته است، می‌تواند بار روانی بسیاری را ایجاد کند. تا کی باید شاهد چنین اتفاقاتی باشیم؟[3]

حمله سعیدی به نیروی انتظامی نیز در حالی بود که مقوله الزام حجاب قانونی و ضرورت حفاظت پلیس از این اصل اسلامی، عقلانی و قانونی مورد تأکید رهبر معظم انقلاب قرار دارد.

اکنون باید دید که این قبیل افرادی که صراحتا در قبال اغتشاشات اخیر دچار اشتباه شدند؛ آیا وارد موضع "تابوا و اصلحو و بیّنوا" می‌شوند و مواضع خود را اصلاح و جبران می‌کنند یا اینکه قضیه با سکوت برگزار خواهد شد؟!

آیا این افراد حاضر در تریبون مجلس، سخنرانی، شبکه‌های اجتماعی، گفت‌وگوهای دوستانه و... متوجه اضرار و انتفاع موضع اول خود و ضرورت اصلاح آن هستند؟!

لازم به تأکید است که آنچه که رهبر معظم انقلاب در بحث "تصحیح موضع" مورد تأکید قرار داده‌اند یک اصل سیاسی در سیاست‌ورزی عقلانی است و در همه برهه‌های زندگی سیاسی و اجتماعی کاربرد دارد.

این غیر ممکن نیست که فردی در قبال یک قضیه از نظر یا تحلیل غلطی برخوردار بوده باشد. اما عجیب و غیر قابل پذیرش آنست که صاحب آن نظر یا تحلیل غلط؛ حتی پس از واضح شدن مسئله نیز با اصرار یا سکوت؛ همچنان در موضع غلطی که اتخاذ کرده، بماند.

خواصی که در برخی برهه‌ها دچار اشتباه شده اما به جای اصلاح‌گری؛ سخن اول خود را پاک می‌کنند، به وادی سکوت فرو می‌روند و یا همرنگ جماعت می‌شوند و موضع اول را دست‌نخورده باقی می‌گذارند از خطرناک‌ترین عوامل انحطاط در جوامع و حکومت‌ها هستند...

"فتنه" همواره بر بستر سکوت و تحلیل‌های غلط خواص شکل می‌گیرد.

***

1_mshrgh.ir/1423131

2_khabaronline.ir/xjfZj

3_https://www.mardomsalari.ir/news/174853

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان