ماهان شبکه ایرانیان

آلزایمری‌ها چه بخورند؟

یماری آلزایمر به شکلی از جنون و زوال عقل پیرونده اطلاق می‌گردد که در اثر تخریب سلول‌های عصبی در مرکز حافظه مغز ایجاد می‌شود.در اثر این بیماری ارتباطات مغزی قطع می‌شود و در نتیجه انتقال اطلاعات

آلزایمری‌ها چه بخورند؟

شهزاد محمدیان -  متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا

 

تحریریه زندگی آنلاین : بیماری آلزایمر به شکلی از جنون و زوال عقل پیرونده اطلاق می‌گردد که در اثر تخریب سلول‌های عصبی در مرکز حافظه مغز ایجاد می‌شود.در اثر این بیماری ارتباطات مغزی قطع می‌شود و در نتیجه انتقال اطلاعات و ارتباط‌های اطلاعاتی مختل می‌گردد.علت بیماری آلزایمر هنوز شناخته نشده است.ولی به نظر می‌رسد که ممکن است اجزاء ترکیبات ژنتیکی و مسمومیت آلومینیوم در ایجاد آن دخالت داشته باشند.

 بیشتربخوانید:

بیماری آلزایمر از منظر روانشناختی

علائم :

در مراحل ابتدائی ، فراموشی پیشرونده و افسردگی به همراه اضطراب وجود دارد . پیشرفت بیماری به صورت از دست دادن حافظه کوتاه مدت و سردرگمی و تغییرات شخصیتی است و در نهایت گیجی شدید ، مشکلات تغذیه‌ای و روان پریشی ایجاد می‌شود . در مراحل بعدی بیماری آلزایمر ممکن است از دادن وزن ، مشکلات بلع و در بعضی افراد امتناع از غذا خوردن وجود داشته باشد و احتمال دارد استراحت در بستر ضروری گردد.

 

درمان‌های متداول :

هنوز درمان خاصی برای بیماری وجود ندارد ، ولی ممکن است ، برای رفع مشکلات خواب و مشکلات رفتاری ، داروهای آرام بخش تجویز شود.بیماران آلزایمری می‌بایستی به خوبی تغذیه شوند . به تدریج ، با پیشرفت بیماری ، نیازهای روزانه اشخاص می‌بایستی به منظور کاهش نگرانی و اضطراب و نهایتاً برای بقاء آن‌ها مورد توجه قرار گیرد.

 بیشتربخوانید:

مشکلات حافظه و زوال عقل

رازهایی که باید بدانید تا آلزایمر نگیرید!

 

غذای مفید :

انواع ماهی‌ها ( ماهی آزاد ، ساردین ، ماهی خال مخالی ، ماهی کولی ) ، تخم کدو ، و دانه کتان تأمین‌کننده اسیدهای چرب امگا بدن هستند . دانه‌های کدو ، دانه کتان تأمین‌کننده اسیدهای چرب امگا 3 بدن هستند.دانه‌های کدو ، دانه‌های کنجد و دانه‌های آفتاب‌گردان اسیدهای چرب امگا6 بدن را تأمین می‌کنند.کمبود این اسیدهای چرب در اشخاص مبتلا به بیماری آلزایمر گزارش شده است.کمبود این مواد در مغز می‌تواند دلیلی برای آسیب دیدن اعصاب در این بیماری باشد.مصرف منظم غذاهای غنی از اسیدهای چرب ضروری می‌تواند مفید باشد.

پرتقال - گریپ فروت و دیگر مرکبات ، توت‌ها ، فلفل ، سیب‌زمینی شیرین و سبزی‌های برگ سبز ، همه غنی از ویتامین c هستند . مصرف روزانه این آنتی اکسیدآن‌های طبیعی ممکن است به پیشگیری از آسیب دیدن اعصاب کمک کند. تحقیقات بیشتری در این زمینه تغذیه درمانی موردنیاز است . دانه گندم ، اواکادو ، آجیل ، دانه‌ها و سبزی‌های برگ سبز تأمین‌کننده ویتامین E می‌باشند .افزایش دریافت رژیمی این ویتامین ممکن است به تأخیر انداختن تخریب سلول‌های عصبی که در افراد آلزایمری در مراحل بعدی بیماری صورت می‌گیرد ، کمک کند.

آشامیدنی‌های محتوی شیر جایگزین غذا در بین وعده‌های غذایی می‌تواند مفید باشد. بیشتر این نوشیدنی‌ها با ویتامین‌ها و مواد معدنی غنی‌شده‌اند و از این جهت مواد مغذی ضروری بیش‌تری را به بدن می‌رسانند . ساندویچ‌ها ، کیک‌های کم شیرینی ، نان کماج و دیگر نان‌های کامل و نان مالت جو را می‌توان به صورت میان وعده در شب به بیماران آلزایمری که وزن آن‌ها از حد نرمال کم‌تر است داد . چنان چه استفاده از ابزار برای فرد مشکل باشد ، دادن نان برشته با کره بادام زمینی ، ساندویچ‌های درست شده با نان برشته و دیگر غذاهای « لقمه‌ای » می‌تواند دریافت انرژی را بهبود بخشد.

 

غذاهایی که باید از خوردن آن‌ها اجتناب نمود

سوپ‌ها ، آبگوشت‌ها و دیگر غذاهایی که غلظت کم دارند و خوردن آنان ممکن است با ریختن غذا همراه باشد،بهتر است به بیماران آلزایمری داده نشود.آجیل‌ها ، حبه‌ها و آب‌نبات ها برای بیماران آلزایمری از نظر بلعیدن مشکل می‌باشد . بعضی از متخصصین خوردن غذاها و نوشیدنی‌هایی را که در ظروف آلومینیومی بسته‌بندی یا پخته می‌شوند و نوشیدن آب با سطح آلومینیوم بیشتر از 15mcgدر لیتر را توصیه نمی‌کنند.مشخص شده است که دریافت زیاده از حد آلومینیوم مسموم کننده مغز است. در بعضی بیماران آلزایمری سطوح بالای آلومینیوم گزارش شده است و مطالعات جمعیتی حاکی از شیوع بیشتر بیماری در نواحی دارای غلظت بالای آلومینیوم در آب آشامیدنی می‌باشد. نتایج این بررسی‌ها ضد و نقیض است.ریواس دارای ترکیبات اسید اگزالیک است که اگر در ظروف آلومینیومی پخته شود می‌تواند آن را حل کند.شواهدی وجود دارد که بیماران مبتلا به آلزایمر مستعد مسمومیت با آلومینیوم غذا و منابع محیطی هستند.

 بیشتربخوانید:

آلزایمر : تعریف ؛ علل و تغذیه درمانی

سایر اقدامات :

مکمل‌های دارای ویتامینE ممکن است به کند کردن روند پیشرفت بیماری آلزایمر کمک کنند.در بعضی موارد این ویتامین ممکن است نیاز به علت جنون و زوال عقل را به تأخیر بی اندازد. بعضی تحقیقات نشان داده‌اند که قرص‌های تکمیلی اسیدهای چرب امگا3 و امگا6 مفیدند.بهبود روحیه،خلق‌وخو،اشتها، خواب و حافظه کوتاه مدت با مصرف این قرص‌های تکمیلی گزارش شده است.مشخص شده است که در مغز افراد آلزایمری سطوح موادی که مربوط به ویتامین B1هستند ناقص است.پس از دادن قرص‌های تکمیلی ویتامین B1مشاهده شده که علائم در این افراد بهبود یافته است.اگر غذای اصلی روز در هنگام ناهار صرف شود ممکن است مفیدتر باشد.زیرا امواج فعالیت مغز در هنگام ظهر ( وسط روز ) صورت می‌گیرد.بهتر است افرادی که در خانواده یا خویشاوندان آن‌ها سابقه بیماری آلزایمر وجود دارد از مصرف خمیر دندان‌ها و قرص‌های انتی اسید حاوی آلومینیوم اجتناب کنند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان