سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی است روزانه در لابهلای اخبار و اتفاقات کشور. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم.
7:30 هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
چرا خدمات دولت نزد مردم احساس نمیشود؟!
ایرنا گزارش داد: سیدمحمد حسینی، معاون پارلمانی رئیس جمهور اخیراً طی سخنانی در نشست با استادان دانشگاه چهارمحال و بختیاری گفته است:
"دولت سیزدهم خدمات و برنامههای قابل توجهی در این مدت انجام داده است اما به سبب گرانی و تورم که درد مزمن چندین ساله است شیرینی دستاوردها و اقدامات هنوز به کام مردم ننشسته و امید می رود در ادامه این خدمات برای مردم ملموس و عینی باشد."[1]
*ما قضاوت درباره این اظهارات حسینی را بر عهده مخاطبان محترم می گذاریم.
قابل تأمل آنکه قریب به 2 سال از عمر دولت رئیسی گذشته است، رفع گرانی و تورم اصلی ترین وعده دولت به مردم بود و تکلیف وعده های انتخاباتی مهمی مثل ساخت 1 میلیون مسکن در سال نیز مشخص نیست.
***
"گرانی یا حجاب"؟! پاسخ جالب خطیب مشهور به یک شبهه
حجت الاسلام ناصر رفیعی، استاد حوزه و دانشگاه و از خطبای مشهور کشورمان طی سخنانی در حرم حضرت معصومه گفته است: فرافکنی در گناه یکی از اشکالات امروز جامعه ما و مخالف تقوا است؛ اگر یک ماشین جلوی پارکینگ خانه ما پارک کرده وقتی به او تذکر میدهیم میگوید اگر خیلی هنر داری جلو گرانی ماشین را بگیر؛ یا وقتی به خانمی میگوئیم حجابت را رعایت کن میگوید جلوی گرانی را بگیرید در حالی که هر دو اشتباه است و نباید انجام شود.
به گزارش اعتمادآنلاین، او می افزاید: برخی قبح یک گناه را با یک گناه بزرگتر میخواهند از بین ببرند، اختلاس، گرانی، تورم، دزدی و قاچاق همه اشکال دارد ولی این موارد نباید باعث شود که از گناهان کوچکتر پرهیز نکنیم.[2]
*نظیر نکته مهمی که استاد رفیعی به آن اشاره کرده اند بایستی بسیار بیشتر از این در منابر عمومی جامعه، رسانه ها و صداوسیما مورد تأکید و تبیین قرار گیرد تا این نکته به ملکه ذهن جامعه تبدیل شود که مشکلات جوامع انسانی"هم عرض" هستند و بایستی نسبت به حل همه آنها در کنار یکدیگر اهتمام داشت.
تأسف آنجاست که دیده ایم گزاره "اول گرانی را درست کنید" در کلام برخی خواص و چهره های صاحب تریبون نیز تکرار شده است که به نظر می رسد همین مسئله مانع درک اصولی عده ای در قبال پاسخ محرز این شبهه می شود.
مثلا چندی قبل خانم اشرف بروجردی، از فعالان اصلاح طلب در اظهاراتی با طعنه به عزم نظام اسلامی برای مقابل با بی حجابی گفته بود: "بحثهایی که پیرامون حجاب از سوی مسئولین، صاحبنظران و عامه مردم مطرح میشود، به گونهای است که گویی همه مسائل و مشکلات جامعه در این بحث خلاصه میشود"![3]
***
مرگ یک مصوبه در مقابل چشمان سازمان بازرسی
ایرنا گزارش داد: احمد رحمانیان، قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور طی سخنانی در آیین تکریم و معارفه روسای جدید و قدیم بازرسی کل استان ایلام، وجود شبکههای دلالان در حوزه توزیع کالا را عاملی مهم در ضربه زدن به اقتصاد کشور دانسته و گفته است: وجود شبکههای دلالی و واسطهها موجب افزایش نجومی و غیر واقعی قیمتها و آشفتگی بازار میشود.[4]
*از مقام محترم سازمان بازرسی این انتظار بود که به جای توضیح واضحات و بیان علل گرانی بیقاعده فعلی در بازار کالا و خدمات ایران؛ به بیان راه حل ها بپردازند. و ایضا اشاره کنند که سازمان بازرسی چه اقدامات و خدماتی را برای صیانت از معیشت مردم انجام داده است؟!
منابع مطالعاتی می گویند وظیفه سازمان بازرسی نظارت بر مجموعه سازمان های اداری کشور در جهت مقابله با فساد است که از طریق بازرسی های موردی ، فوقالعاده و با دستور برخی از مقامات ، بر سازمان ها و مراجع اداری نظارت نموده و موارد تخلف و نارسایی ها را به مراجع ذی رابط اعلام می دارد. +
و از باب مطلع نمودن مقام محترم سازمان بازرسی اینکه هم اکنون مصوبه صریح و مطلوب شورایعالی هماهنگی سران قوا مبنی بر تعیین سقف برای اجاره بها عملا مرده و اجرا نمی شود، مصوبه مجلس یازدهم مبنی بر ارائه کالابرگ به مردم هنوز به طور کارا اجرا نشده، نظارت تأثیرگذار دولتی بر قیمتهای بازار دیده نمی شود و همچنین وزارت جهاد کشاورزی نیز در جریان توزیع میوه های شب عید موفق عمل نکرده است.
در این زمینهها شاهد ناکارآمدی هستیم یا فساد؟!
به نظر می رسد پیگیری همین چند مسئله کوچک و اعلام نتیجه آنها از سوی سازمان بازرسی به مردم می تواند تأثیر شگرفی در مقابله با گرانی بیقاعده داشته باشد و نیز شهد خدمت سازمان بازرسی را هم برای مردم، قابل لمس کند.
***
1_https://irna.ir/xjMchK
2_https://www.etemadonline.com/tiny/news-607168
3_mshrgh.ir/1479271
4_https://irna.ir/xjM9Yk