شناسه : ۲۶۲۸۷۶۴ - جمعه ۱۲ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۹:۴۶
تغذیه مادران باردار چگونه باشد؟
متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: افراد از ۳ ماه قبل از بارداری باید به داشتن تغذیه سالم دقت خاص داشته باشند، زیرا تغذیه بر کیفیت و تعداد سلولهای جنسی اثرگذار است.
تحریریه زندگی آنلاین : به گزارش دنیای تغذیه و به نقل از خبرگزاری مهر، دکتر غزاله اسلامیان؛ متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: افراد از 3 ماه قبل از بارداری باید به داشتن تغذیه سالم دقت خاص داشته باشند، زیرا تغذیه بر کیفیت و تعداد سلولهای جنسی اثرگذار است. چاقی از دیگر دلایل ناباروری است. قبل از اقدام به بارداری زیر نظر متخصص تغذیه، کاهش وزن مناسب و استانداردی پیدا کنید. والدینی که دچار چاقی و افزایش وزن هستند، به هیچ عنوان به دنبال کاهش وزن سریع قبل از باروری نباشند، زیرا به کیفیت سلولهای جنسی آسیب میرساند. قبل از اقدام به بارداری میزان ویتامین D بدن را اندازهگیری و در صورت کمبود درمان کنید، اما مصرف خودسرانه آن توصیه نمیشود. دریافت بیش از حد اسیدهای چرب ترانس از جمله روغنهای جامد و کره گیاهی مارگارین از جمله دلایل دیگر ناباروری است. سعی کنید میزان دریافتی اسید چرب ترانس در منابع غذایی را، به حداقل ممکن برسانید. اسیدهای چرب امگا 3، که در روغنهایی مانند روغن کانولا یا کلزا، روغن دانه بذر کتان و روغن زیتون یافت میشوند، از بهترین منابع امگا 3 هستند. هرگز از این روغنها برای سرخ کردن استفاده نکنید، زیرا اسید چرب امگا 3 موجود در این روغنها در طی سرخ کردن تبدیل به اسید چرب ترانس میشود. پروتئینهای گیاهی از جمله حبوبات، به عنوان عوامل افزایش دهنده باروری در افراد هستند. حبوبات باید همیشه در رژیم غذایی افراد موجود باشند. افزایش دریافت فیبرها، غلات سبوسدار، سبزیها، میوهها و مغز دانهها از ضروریات باروری سالم و مصرف متعادل و متنوع این مواد لازم است. این متخصص تغذیه، افراد را از حذف کامل نان و برنج منع کرد.
بیشتربخوانید: